Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Meggylevest hogyan készítitek? fórum

Meggylevest hogyan készítitek? (beszélgetős fórum)


21. timycat (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. jún. 26. 01:57

Se tejföl, se tejszín, se puding, se turmixolás. Inkább kompótosan készítem, meggy, citrom (elsősorban a pektin miatt), fahéj, szegfűszeg, cukor.


Ritkán készítek csak meggyből, általában vegyes gyümölcsleves van itthon.

20. rabankari (válaszként erre: 19. - Tuskoledi)
2021. jún. 25. 21:58
Pontosan😀!
19. tuskoledi (válaszként erre: 17. - Babyapocakban)
2021. jún. 25. 21:57
Nagyon jó íze lesz tőle!!😊
18. tuskoledi (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. jún. 25. 21:57
A meggyet kimagozva, a nagyobb gyümölcsöket (barack, szilva) negyedelve, kevés cukorral felteszem főni annyi vízben, h ellepje. Ha felforr, elkészítem a "habarást": liszt helyett puncs vagy eperpudingport feloldok tejben és beleöntöm a levesbe. Ha kevésnek ítélem a levest, öntök még hozzá tejet. Újraforrástól kezdve kb. 5-10 percig forralom és kész. Lekapcsolom a gázt és öntök bele kis citromlevet. Kihűtve esszük.
17. babyapocakban (válaszként erre: 15. - Rabankari)
2021. jún. 25. 16:52
A puncs ad neki valami pluszt?
2021. jún. 25. 16:52
Nesze nekem, most megkívántam.
15. rabankari (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
2021. jún. 25. 15:58
Én is pontosan így,csak puncs pudinggal.
2021. jún. 25. 13:33
Kókusztejszínnel.
13. nagymarcsi (válaszként erre: 12. - Alessandro)
2021. jún. 25. 13:09
Ugyanez a módszer,csak liszt helyett pudingport használok sűrítésre.
12. Alessandro (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. jún. 25. 12:45
Egyikkel sem. Pár kanál lisztet vagy étkezési keményítőt elkeverek vízzel egy nagyobb csészében. Majd 2 liter felforrt vízhez adom, amibe előzőleg beledobtam két darab fahéj rudat és egy kis szegfűszeget. Amikor forr egy kicsit csak azután megy bele a sok gyümölcs. Nem kell több 10 percnél a gyümölcsnek, mert szétfől. Utána ízesítem édesítővel, citromlével, rumaromával, vaníliaaromával és ennyi. Utána azonnal megy a vízfürdőbe az edény, hogy lehűljön a leves és már mehet is be a hűtőbe legalább 3 órára. Minden gyümölcslevest így készítek tejföl, tej és tejszín nélkül. Jobban eláll a hűtőben, és diétás, mert nincs benne sok kalória.
11. Bichi (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. jún. 25. 12:38
Én a szokásostól teljesen eltérő módon. Egy hígabb tejbegrízt főzök, után beleteszem a meggy egy részét, egy picit főzöm, az egészet leturmixolom, majd bele a maradék meggy. A gríztől hihetetlen krémes lesz .)
10. Epresturmix (válaszként erre: 6. - New(l))
2021. jún. 25. 12:23
Igen igen, érzékeny téma a meggyleves errefelé! 😀😎
9. New(l) (válaszként erre: 7. - Zsifi1)
2021. jún. 25. 12:22
Azaz! :)))
2021. jún. 25. 12:20
Sehogy, inkább nyersen.
7. Zsifi1 (válaszként erre: 6. - New(l))
2021. jún. 25. 12:14
A pudinggal való sűrítés esete? Vagy más? :)
2021. jún. 25. 11:58
Egyszer itt ebből óriási balhé kerekedett nem is olyan régen. :D
2021. jún. 25. 10:40
Újabban a hagyományos módon készítem, tejföllel. De régen sokszor csináltam a részeges meggylevest ( [link] ami nagyon finom.
2021. jún. 25. 10:23
A meggy felét kevés szegfűszeggel és egy kis darab fahéjjal hideg vízben felteszem főzni, amikor forrni kezd, lezárom, majd beleteszem a nyers maradék felét és összeturmixolom. Édesítem, egy kanás vaníliapuding és három kanál tejszín keverékével "behabarom", végül beleteszem a maradék nyers meggyet.
2021. jún. 25. 10:09
Tejföllel a hagyományos recept szerint.
2021. jún. 25. 10:04
Egyik sem. Pudingporral.
2021. jún. 25. 10:03
Meggylevest hogyan készítitek? Tejföllel vagy tejszínnel? Köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook