Hogyan készíted a tarhonyát? (beszélgetés)
Olajon lepirítom a tarhonyát, felöntöm 2x annyi forró sós vízzel, dobok bele egy fej hagymát, fedő rá, és mehet a sütőbe.
Tarhonyás húsnál pörköltet főzök, bele a tarhonya, 2x annyi víz,fedő és így mehet a sütőbe.
2x át szoktam keverni.
Megpirítom a tarhonyát, befűszerezem (só, vegeta), felöntöm vízzel (annyit öntök rá, hogy ellepje és még egy kicsit, felforralom, majd addig főzöm kis lángon, amíg nem lesz puha.
Ha elfőtt a víz róla, akkor simán öntök még alá, mert nem lesz mázgás. Erre inkább a rizsnél kell figyelni.
Ja, én mindig 1 kg tarhonyát csinálok meg egyszerre, mert szerintem a felét megeszem főzés közben:DDDD
Megpirítom sózom,beledobok 1 v.hagymát és forró vízzel felöntöm és be a meleg sütőbe:))
Sok lehet a víz ha elázik utána önteni lehet ,kivenni nem nagyon:))
Taronyás hús szintén sok a lé.
Pici olajon lepirítom a tarhonyát (mi jó barnásan szeretjük), aztán felöntöm kétszer annyi vízzel, fűszerezem. Kis lángon, fedő alatt addig főzöm, míg fel nem szívja az összes vizet, majd letakarva pihentetem kb. fél órát.
A húsos tarhonyához főzök egy jó sűrű pörköltet, amikor szinte kész a hús, hozzáöntöm a megpirított tarhonyát és kétszer annyi vizet, így főzöm össze.
Hogyan készíted, hogy ne egy egész "massza" legyen, hanem szép pergős?
A tarhonyás hús szintén 🤔
Nekem sosem sikerül.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mikor aratják a tarhonyát?
- Te hogyan készited ezt az ételt!?
- Hogyan készited fel gyermekedet az iskola kezdésre?
- Hogyan készíted otthon a gyrost?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.