Hogyan kell jó Canelloni-t készíteni? (tudásbázis)
20 db nagy canellonit ( vagy kagylótésztát) 15 percig sós vízben, gyakran kavargatva, (al dente ) megfőzöm.
Töltelék: A darált húst pörköltszerűen lesütöm, grill, és pikáns fűszerkeverék, oregánó, majoránna, színes bors, paradicsom, paprika kerül még bele.
5 dkg rízset, 2 db vékonyra szeletelt sárgarépával, egy kevés borsóval, sós vízben fél puhára főzök, 1 ek olajjal, sóval.
A lesült darált húst, rizst összekeverem 1 egész tojással, és ezzel a masszával megtöltöm a jól átmosott lecsepegtetett tésztát. Kivajazott tepsibe rakom. Ha jól átforrósodott, ráöntöm a következőt:1 tojás 2 dl tejszín. A tetejére-durvára reszelt gauda sajt kerül. Készre sütöm.
Nyáron egy jó adag jégsalátával, igen laktató.
A töltelék hozzávalói:
- 500 g ricotta
- 2 db tanyasi tojás
- frissen reszelt szerecsendió
- reszelt parmezán (főleg a Parmeggiano Reggiano de a Grana Padano-t is tudjuk ajánlani)
- sok petrezselyem (ízlés szerint spenóttal)
- maroknyi friss bazsalikomlevél
- só
A hozzávalókat összekeverjük és a canelloni csőtésztákba beletöltjük. Az extra szűz olívaolajjal jócskán meglöttyintett tepsibe beleöntjük a paradicsomszósz felét. Szépen beletesszük a már megtöltött canelloni tésztacsövecskéket. Mindegyik tetejére szeleteljünk 1-1 mozzarella karikát, bőségesen parmezánt reszelünk rá, majd a maradék paradicsomszósszal beterítjük. Az így elkészült remekművet előmelegített sütőben kb. 220°-on 35 percig sütjük. A 30. percnél szeletelt mozzarella karikákat tegyünk a tetejére, és tegyük vissza a sütőbe, így szépen ráolvad és alig várjuk már, hogy ehessünk!!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell rántást készíteni?
- Hogyan kell vízgőz felett készíteni valamit? Mit takar a vízgőz?