Hogyan érhetem el, hogy egyre rövidebb idő alatt fussam a 3 km-t? (tudásbázis)
Figyelj, én így járok futni:
Nyár:
-rövid nadrág + póló
Ősz (most):
- melegítő alsó + póló+ középvastag pulcsi
Tél (és hidegebb ősz, tavasz estén):
- melegítő alsó+ póló+ középvastag pulcsi és erre egy mellény vagy kisebb dzseki, amiben még könnyen mozgok. Ha hideg van, vegyél sapit, az én fülem könnyen megfázik olyankor és az kellemetlen.
Remélem segítettem!
Kérdezz csak, én tapasztalt róka vagyok már.
Érettségi óta (3 éve) 2-szer felvételiztem a Miskolci Rendészeti Szakközépbe. Az elsőnél az ingafutáson 2 tized másodperccel elvéreztem, nem lett meg a minimum.
Második alkalommal (2008) sikerült, felvettek. Sajnos az álmaim fel kellett adnom családi okok miatt. Így most újra felvételizek. :D
régen futottam, versenyeztem is, nekem nem jött be a "srint-kocogó" váltás, én körülbelül azonos tempóban futottam végig.
szerintem először azt kéne elérned, hogy bírd a futást szusszal, tehát reggel-este 5-5 km, ha már simán megy, gyorsabban tudod lefutni az adott távot
Köszi szépen. A rendőrsulit nemneked írtam. :D
Erről a módszerről hol olvashatok részletesen?
Megnézem a google-ben.
Csak gondolkozom rajta, de tuti elbuknék a fizikai felvételin,és szerintem pont a futásnál. Igazából még utána sem néztem a felvételinek.
Én a rendőrszakközepet gondoltam, nem az RTF-et, te melyiket?
Mármint a 3 km/8perc?
A követelmény, mint írtam eredetileg 2 km/8 perc. Annó 10 perc alatt futottam a felvételin. Azt a szintet elértem, ha az meglesz, abból még olyan 3 percet kellene lefaragnom. :D
nem, nekem csak hobbi :-) ügyes leszel, ne aggódj. csak tűzz ki egy elérhető célt.
pl ha most 6 perceseket futsz, legközelebbre próbáld meg ezt icipicit gyorsabban csinálni, kb 10 másodperccel. majd mindig kicsit lejjebb vágni az időből. (ezt nem a fartlekre értem, hanem sima futásra, ami nem is a hosszú egyenletes)
Maradok a napi futás mellett. Megnyugatatja a lelkiismeretem, valamint a szervezetem igényli, úgy érzem mennem kell. Gondolom ismerős az érzés. :D :D
Mellette én dvd tornára gondoltam heti 2 alkalommal. Így talán megerősödök 2 hónap alatt és remek időt futok majd.
Én is úy futok, a zene nélkül uncsi lenne.
A felvételiben 2 km 8 perc. Ez a legjobb idő, max pontszámmal ezt akarom elérni. Úgy gondoltam ha 3 km-t tudnék futni 8 perc alatt, akkor megnyugodhatok.
Füves sportpályán edzek.
Körbe 3 km. Maj a szélén sprintek. Korábban erdőben futottam, de ez így jobb, mert tudom így a pálya kerületét, és tudok számolgatni. :D
akkor hosszítani is kell a távon. csinálj hosszabb de lassú edzést, van még időd bőven, ha kitartó vagy és nem adod fel az edzéseket akkor simán felkészülsz, bár a 8 perc nem fog menni szerintem... :-( de ha 3,5 perces km-t futsz majd az tökéletes :-) bár nem tudom pontosan mi kell a felvételihez.
a hosszú lassú edzésre nagyon melegíts be, jó cipőben, mp3-al a füleden elleszel. a pörgős zene nekem mindig segít :-)
Rendben, akkor a mai módszeem alkalmazom. Lefutom kocogva a 3 km-t ezentúl is. Majd a sprint-kocogó váltás olyan 5-ször-6 szor.
Akkor ez elvileg jó lesz.
Régen is hibám volt, hogy lejártam naponta, de nem tudtam gyorsabb lenni, úgy éreztem elnehezedik a lábam ha gyorsítok és "kiköpöm" a tüdőm. :D
Vagy:
Fussam ilyen felváltott szakaszban magát a 3 km-t?
Hatásos lesz??? Csak mert úgy érzem a sprintek közben hogy összerogyok, vége. De olyankor megállok 1-2 másodpercre és futok tovább.
Akkor legyek kitartó. Sikerülni fog... :D
További ajánlott fórumok:
- Görcsök terhesség alatt, rövidebb méhszáj
- Igaz-e, hogy a többedszer szülő nők nagyobb fájdalommal de rövidebb idő alatt szülnek?
- Ha levágom a körmömet akkor rövidebb lesz a lábujjam?
- Igaz, vagy csak tévhit, hogy minél többedszer szül valaki, annál rövidebb ideig vajúdik?
- Segítsetek!! Keresek 1 mesekönyvet, címére, szerzőjére nem emlékszem. Gykorom egyik legkedvesebb darabja volt. Sok rövidebb mese volt benne
- Elől hosszabb, hátuk rövidebb frizurára mi a megoldás?