Hogy tudok túrógombócot csinalni? (tudásbázis)
valaki írta, hogy 5-6 órát is áll a massza.
én csak 30-40 percet szoktam pihentetni, de legközelebb megpróbálom jó sokáig. Bár eddig sem volt panasz a túrógombócomra!
Igen, az fontos, hogy álljon a cucc, hogy a dara meg tudja szívni magát nedvességgel.
Én addig szoktam főzni – miután a lobogó vízbe tettem – amíg fel nem jönnek.
"Amikor a víz felszínére fekjön a gombóc szürőkanállal kiemelem és pirított zsemlemorzsába forgatom."
De ezt írták. Én sose percekig főzök valamit pláne ha kóstolni is lehet.Mindíg megnézem meg főtt e.
Bocs, de ezt az egy evőkanál fahéjat elírtad, ez iszonyatosan sok. Nem egy mokkáskanálnyi akart lenni?
Én nem szoktam beletenni, de sütibe, kompótba igen. Abba is csak kicsi kell.
Egyébként a gombócot hasonlóan csinálom, annyi a különbség, hogy a fehérjét kemény habbá verve óvatosan keverem bele, és kb fél órát állni hagyom mielőtt gombócolom és főzöm.
2 tojás , 6 evőkanál dara ,3 evőkanál liszt ,
1 túró ,só
összedolgozod,forrásban levő vizben megfőződ.
1dlgríz
25dkgtúró
2db tojás
csipet só
Fél napig állni hagyom, vizes kézzel formázom.
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tamás küldte! Köszönjük!
Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette
Hozzávalók:
1/2 kg tehéntúró
2 db tojás
1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,
akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)
só,
Ízesétéshez:
kevés olaj,
zsemlemorzsa,
porcukor,
tejföl
Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól
megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is
kínálunk.
Gyors és laza túrógombóc
Hozzávalók:
1 l tej
kb. 20-25 dkg búzadara
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 kg túró
pirított zsemlemorzsa
cukor
fahéj
Elkészítés: A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot. Folyamatosan keverve nagyon-nagyon sűrű tejbegrízt készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni. A zsemlemorzsát olajon vagy vajon megpirítjuk, cukrot, fahéjat keverünk hozzá, és megforgatjuk benne a túrógombócokat. Meleg cukros tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!!
Megjegyzés:
Ezt a receptet saját kifőzdéjében fejlesztette ki a hugom, lerövidítve ezzel az elkészítési időt és a mosogatnivalót. (Amelyik fazékban főtt a gríz, abban keverem hozzá a túrót .) A vevők hetente követelik! :)) Fiaim (8, 11 évesek) is megcsinálják teljesen egyedül.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy hogyan tudok otthon bonsait csinálni?
- Mit tudok csinálni, hogy a gépem a nevem és a jelszót ne jegyezze meg?
- Tud valaki receptet adni, hogyan tudok kosárlabda alakú tortát csinálni?
- Hogy tudok egyedi babás tickert csinálni?
- Segítsetek! Hogy tudok pom-pom lány jelmezhez pom-pom-ot csinálni?
- Képekből hogy tudok videót csinálni?