Hogy főzzem az "előgőzölt" rizst? (tudásbázis)
2012. jan. 29. 15:00
Sós{csapot kávés kanál}viz melegités-ha forr bele a rizst,és 15-20 percig föz.szüröbe rak,ha lecsepegett kibont és izesit ami tetszik.
8. emagdi (válaszként erre: 7. - Aniani63)
2008. aug. 2. 21:10
az előgözölésnek is az a lényege, hogy a főzési időt lecsökkentsék. (illetve azt is állítják, hogy így több tápanyag marad a rizsben, de ezt vagy elhisszük vagy nem:)))
elvileg tehát annyi csak, hogy rövidebb ideig kell főznöd, illetve nem kell az elején olajon pirítani.
7. aniani63 (válaszként erre: 6. - Emagdi)
2008. aug. 2. 20:39
Bocsi,nem "előfőzött" hanem "előgőzölt" a rizs és nincs használatiuti.Nem a 2 vagy 4 zacsis "belógatós fajta,1kg-os kiszerelés,Riceland-os.
6. emagdi
2008. aug. 2. 20:17
nem értem, nem volt használati utasítás a dobozán?
leginkább úgy kellene megfőzni, ahogy ott le van írva.
amúgy ezek általában elég egyszerűen működnek, amit én szoktam venni, azt csak be kell rakni 10 percre forralni, és már kész is. (de nem biztos, hogy mindegyik egyforma, lehet hogy a főzési idők eltérhetnek, ezt meg kellene nézni a dobozán a terméknek)
5. 6a062297d0
2008. aug. 2. 20:08
Há jó gyorsan.:)
4. 9778ca1817
2008. aug. 2. 18:53
Főzési utasítás nem volt rajta? Hahó!
3. aniani63
2008. aug. 2. 18:32
Hahó,nem tudja senki sem?:o((
2. aniani63
2008. aug. 2. 16:33
Legutóbb-én balga- előgőzölt rizst vettem.Nagyon ehetetlenre sikerült,pedig úgy készítettem el,ahogy a "mezeit" kell.Még maradt a zacsiban 3-4 adag.Hogyan készítsem el szerinted,hogy jó legyen?Nem kezdő háziasszony vagyok,de ez most feladta a leckét.:(
1. aniani63
2008. aug. 2. 16:28
Hogy főzzem az "előgőzölt"rizst?Tippeket írjál.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy főzitek a rizst? Nem zacskós, előfőzöttet! Beáztatjátok a rizst előtte? Vagy csak simán sós vízben?
- Hogyan lehet tejbegrízt/-rizst főzni anélkül hogy leégne?
- Hogy főzzem a tejberízst, hogy maradjon leve?
- Hogyan főzzem a csicsókát, hogy finom legyen?