Hisztek az angyalokban? (beszélgetés)
Akkor ezentúl már körül sem kell néznem mielőtt átmegyek az úttesten?
És akit elcsap az autó annak olyankor mit csinál az őrangyala? Éppen ebédszünetet tart?
Úgy látom, hogy eléggé megoszlanak a vélemények.
Én hiszek bennük.
Szerintem vigyáznak ránk, és segítenek is nekünk, csak kérni kell őket.
Most is sok mindent túlmisztifikálunk, bár már jóval kevesebb teret ad rá a tudomány. Az angyalok egy időben kimentek a divatból, és az ufók vették át a helyüket. Jó olvasmány a témában:
Carl Sagan: Korok és démonok
A Newsweek címlapon hozta, de más külföldi lapok és az elektronikus média is kiemelten foglalkozott a héten dr. Eben Alexander történetével, aki azt állítja, hogy egy agyhártyagyulladás során bizonyosságot szerzett a túlvilág létezéséről.
"Mint idegsebész korábban nem hittem a halálközeli élményekben. A tudomány világában nőttem fel, az apám is idegsebész volt. Követtem a pályán, és kutatóorvos lettem, oktattam többek között a Harvard Orvosi Intézetében és számos más egyetemen is. Értem, hogy mi történik a halál közelében lévők agyában, és eddig úgy gondoltam, hogy a tudomány kielégítő magyarázatot ad a klinikai halál állapotába kerülők testen kívüli, túlvilági utazására. Az agy elképesztően összetett, de egyben rendkívül finom szerkezet, amelynek oxigénellátottsága ha csak minimális mértékben is csökken, annak hatása lesz a tudatra. Korábban sem lepett meg, hogy súlyos sérülésen átesett emberek az oxigénhiányos állapotból furcsa történetekkel tértek vissza. Ám úgy gondoltam, hogy ez még nem jelenti azt, hogy utazásaikból bármi is valós lenne"
Alexander arról számolt be, hogy miközben kómában feküdt, elméje - tudata, belső lénye - eleven volt, sőt jól érezte magát. Miközben az agykéreg idegsejtjei állítólag egyáltalán nem mutattak aktivitást, "az agytól független tudatossága előtt az univerzumnak egy másik, nagyobb dimenziója tárult fel". "Olyan dimenziók, amelyek létezéséről soha még csak nem is álmodtam, és amelyeket a régi, a kóma előtti énem lehetetlenségnek nyilvánított volna"
Fénylényekkel is találkozott odaát.. magasabb rendű entitásokkal..
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Ti hisztek az ima erejében?
- Ti hisztek ebben a dologban hogy"null-sík"?
- Amityville, avagy mennyire hisztek az ott történt dolgok valódiságában?
- Hiszel az Angyalokban, Fénylényekben?