Hiszel a házasságban?Ha igen, miért, ha nem, miért (beszélgetés)
és ha kiforgat mindenedből???amit anyud rádahagyott lakást mondjuk,egyszer csak egy részeg estén felszed valami fiatal pipit...és te válnál...de nincs hova menned,mert bizony bizony, a fele a csalfa félé...ilyenkor mi a helyzet?
Bizony, ambivalens. Szép dolog a fiatalság, és az idealizmus. Feltehetőleg Te még nem láttál turbékoló, füli szerelmes párt, akik pár év/évtized múlva egymásnak feszülve marakodnak a koncok felett. Ne is láss soha, de hidd el, jobb felkészülni az eshetőségekre, mint adott esetben pofára esni. Ezzel nem azt ajkrom mondani, hogy törvényszerű, hogy így történjen, de nem ostobaság mérlegelni, hogy körülöttünk inden változik, mi magunk a legtöbbet. Ha minden a legnagyobb rendben van, as zerződésre úgyse lesz soha szükség. de ha valami galyra megy, sok kellemtlenségtől menthet meg.
látod,pont ezek a formaiságokra gondoltam...hogy feleslegesek.Nem erről kéne,hogy szóljon szerintem egy kapcsolat...hogy minek szólít,hogy "hivatalos" legyen...tojok én a hivatalokra:)Együtt vagyunk,szeretjük egymást,és kész:)
mi változik a papír aláírásával?
A kérdésre válaszolva: nem hiszek a házasságban, mert egyetlen működő példa sincs előttem. Akárhány házaspárt ismerek, a kapcsolatuk "példának okádék" :) Elgondolkoztató, hogy akik együtt vannak, azokról is tudom, hogy ki kit csal, és kivel.
nem mindegy minek szólítja?:)Szólíthatom én fafejnek is...attól még szeretjük egymást:P
"hol a bizalom????hiszen"örök hűséget" fogadunk,akkor minek lekötni,hogy ki mit hozott ide?kicsit ambivalens...először megfogadom,hogy örökké veled maradok,majd azért "felkészülök",hogy mi van,ha mégsem:)Akkor viszont az első fpgadalmat sem kellene szerientem megtenni..." -> TELJESEN IGAZ!
csak ranezek a szuleimre ket ember aki nem egymasnak volt teremtve...es nem talalnak...kiirtsak egymasba a maradek jot...es nem vallnak mert draga....( inkabb tonkre teszik magunat es bennunket a tesommal...
"A világ előtt is felvállalod." Meg azért jobban megbecsülnek valakit, ha például a feleségének titulálják az illetőt, mint csak a barátnőjének. Én arra vagyok "allergiás", aki nem házas, csak élettársi kapcsolatban vannak, de a feleségének/férjének nevezi. DE NEM AZ.
szerintem is jó dolog...de akkor jöhet a nagy kérdés: hol a bizalom????hiszen"örök hűséget" fogadunk,akkor minek lekötni,hogy ki mit hozott ide?kicsit ambivalens...először megfogadom,hogy örökké veled maradok,majd azért "felkészülök",hogy mi van,ha mégsem:)Akkor viszont az első fpgadalmat sem kellene szerientem megtenni...
no, a házassági szerződés szerintem jó dolog, persze abban az esteben, ha van miről szerződni, azaz a felek már külön-külön is visznek vagyont a házasságba.
Én 22 évesen mentem férjhez. A férjem 25 volt akkor. Ennek már 6 éve, de már előtte együtt voltunk 4,5 éve. Azóta is nagyon jól megvagyunk. Mivel nagyon szerelmesek voltunk (vagyunk), így mindenképp össze akartunk házasodni. Én hiszek a házasságban, bár tényleg nem azon múlnak az érzelmek. Lehet, hogy túl maradi vagyok, de én el nem tudtam volna képzelni úgy az életemet, hogy ne menjek férjhez, csak együttéljek valakivel.
A házassági szerződésről az a véleményem, hogy akinek meg kell csinálnia, mert annyi tényleg a vagyona, az csináljon.
persze,hogy van anyja,apja:)házasság nélkül is:PDe mi a "valódi" értelme,hogy aláírjunk egy papírt?mi változik attól?
A házassági szerződés hülyeség szerintem. :-)
ami lemaradt: nincs házassági szerződés
És olyan jó érzés hivatalosan is tartozni valakihez... :-)
csatlakozom előttem szólóhoz!nem a papírtól fog melletted kitartani egy életen át, vagy nem kitartani. Házassági szerződésről mit gondoltok?
20 éves koromban kértek meg (közel egy év után), jelenleg jegyben járunk, de egyelőre titokban, majd márciusban, a londoni utunk után akarjuk megmondani. Az meg még majdnem fél év. Én hiszek a házasságban, fontosnak tartom. Mert aki ilyen döntést mer hozni és komolyan gondolja és meg is csinálja, azt becsülöm. A mai világban ma már inkább az élettársi kapcsolat dominál, de én nem akarok ilyet. Én hiszem és tudom, hogy vagyok elég stabil ember, hogy kitartsak az mellett, akit választok. És akarom, hogy ezt mások is tudják. :-)
Én nem hiszek benne,mert egy szerelem,meg életen át való kitartás nem egy papírdarabon meg egy aranygyűrűn múlik.És ott már régen baj van a házasságban,ha csak a papír köti össze őket.
IGEN HISZEK!!!!!
Szeretjük egymást, úgyhogy természetes volt mindkettőnk részérőlez az igény.
6 éve volt, 33 éves voltam, nem bántam meg :)
Ha gyerek lesz, annak legyen apja anyja, ezért fogunk összeházasodni, addig nem, így döntöttünk együtt. 14 éve vagyunk együtt.
Kit mikor kértek meg?Hány éves volt?Tart még a házasság?Hiszel az intézményben?Vagy minek a papír,nem azon múlnak az érzelmek?És a házassági szerződés?:)
További ajánlott fórumok: