Hiszek egy Istenben...? (beszélgetés)
A vallás nem tökéletes.
Nekem kell napról-napra törekednem a jóra, az irgalmasságra, az alázatosságra, a szerénységre, az irgalmasságra, stb.
"Tedd a jót, kerüld a rosszat"...
Sajnos, nincs igazad, mert bár a kegyelem tart, és én rászorulónak vallom magam, de az hogy valaki bemerítkezés előtt és után olyan dolgokat cselekedjen amiket ő tett, az megkérdőjelezi bennem azt, hogy van-e tökéletes vallás.
Soha nem vetném rá a követ és nagyon sajnáltam, hogy ekkora csapdába esett, és imádkoztam is érte, mert barátnőm volt. Egy nap megbolondult, mert ő sem bírta elviselni ezt a kettősséget az életében. Tudom miket beszélek. Nem hagytam magára akkor sem mikor ezeket tette.
Nem...
Azért érdekes, hogy az akkori társadalmi szokás szerint az dobta az első követ, akivel "paráználkodott", azaz a férfi...
Őt nem kövezték meg...
Erre gondoltam:
János Evangyélioma 8. rész
1. Jézus pedig elméne az Olajfák hegyére.
2. Jó reggel azonban ismét ott vala a templomban, és az egész nép hozzá méne; és leülvén, tanítja vala őket.
3. Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá, a kit házasságtörésen kaptak vala, és a középre állítván azt,
4. Mondának néki: Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő.
5. A törvényben pedig megparancsolta nékünk Mózes, hogy az ilyenek köveztessenek meg: te azért mit mondasz?
6. Ezt pedig azért mondák, hogy megkísértsék őt, hogy legyen őt mivel vádolniok. Jézus pedig lehajolván, az ujjával ír vala a földre.
7. De mikor szorgalmazva kérdezék őt, felegyenesedve monda nékik: A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.
8. És újra lehajolván, írt vala a földre.
9. Azok pedig ezt hallván és a lelkiismeret által vádoltatván, egymásután kimenének a vénektől kezdve mind az utolsóig; és egyedül Jézus maradt vala és az asszony a középen állva.
10. Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem láta az asszonyon kívül, monda néki: Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-é téged?
11. Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda néki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé ne vétkezzél!
12. Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
Volttam a csaladjukban 1 hetet.Tudom milyen az eletuk.A kisebbik testvere jo baratnom volt, o volt az akihez jarttam" gyoni".Na nem a buneim megbocsatasat varttam csak sokat imadkozot ertem vellem, es szemelyekert imadkoztun k egyut.Ep ra gondoltam Szindivel kapcsolatosan is.Irok neki egy emailt.
Angyalnak eros hite van ( a nevet azert kapta , mert az anya szinte szuletesekor meghalt.Azttan emgis eletben marat mig ferjhez ment.Az eskuvojet mar csak videon latta.Rak)
Attól, hogy te valamibe beleszülettél-amennyiben az eltér Isten beszédétől, és nem áll meg-nem követjük:)
Ha neked a beleszületett családod azt mondja, hogy kövezz meg egy embert megteszed? ugye nem:)
Az vesse rá az első követ, aki bűn nélkül van...
Menj, és tovább ne vétkezz...
Ismered a storyt ami a parázna asszony megkövezését akarták a zsidók? addig is olvasd el:)
Egyébiránt evvel az utolsó mondatoddal Isten 3 törvényét szegted meg, ami a nyelv bűneihez tartozik.Hogy tudd.
Itt lakom a zsinagóga mellett: az ágyamból pont rálátok... és a barátnőm nyakában ott a nyaklánc Dávid-csillaggal.
Vajon a 8 napos körülmetélt tiltakozhat-e???
A legtöbben valamibe beleszületünk. Vagy követjük, vagy sem, esetleg megtagadjuk.
Irom ezeket oszinten magamrol mert tallan van igaz oszinte kovetoje Istenek aki erti amit irok.Az imanak hatalma van es elore hozza az en visszateresem is.Most kb olyan jol elcsavargot gyerek vagyok.
2) Lehet hogy tanulsag lehet a tortenetem es masok elkerulik ezt az alapotot.
mennem kell majd jövök
sziasztok
Nem biztos , hogy aki megkeresztelte tudta.Ha megtete az o bune.Lehet amikor megtete oszinte volt, azttan utkozben torten valami es elcsuszot elsulyedt.Ez van jellenleg vellem is.
Hiszek es tudom hogy Isten mekonyorul rajttam , de most pocsek a hit eletem, mert engedetlen volttam, vagyok.
A Dávid csillagot az emberekkel kitűzették. És ha ismered a zsidó kultűrát, akkor tudnod kell, hogy semmiféle természetfölötti erőt rajta keresztűl nem várnak.
a 7 águ menóra pl. jelkép, a Szent Lélek jelképe, de semmiféle természetfölötti erőt nem tulajdonitanak neki.
További ajánlott fórumok:
- Hisztek e Istenben?
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hiszel Istenben?
- Akárhogy próbálkozom, már nem hiszek úgy Istenben, mint...
- Nem hiszek már sem Istenben sem a sátánban. Mindkettőből...