Hiszek egy Istenben...? (beszélgetés)
Ha tényleg létezik, akkor tudja mi van ott belül.
Ha így nem szeret, akkor nem bánom.
Megtérés, vizkeresztség, bűnvallás, Szent Lélek keresztség.
Sem az apostolok, sem Jézus nem kapott addig ajándékot, amig be nem töltötték a Szent Lélek keresztséget.
És még mindig nem számoltál be semmiről ami a saját életedre nézve megválszaolásra került mert a Szentlélek jelen volt.
Csak azt tudod amire betanítottak.
Nem azt mondtam, hogy olvasd. Hanem, hogy úgy olvasd, hogy kérd Istent, hogy általa kapcsolatba kerüljetek, hogy ha van adjon neked választ a kérdéseidre. És ő adni fog.
Ha nem akarod az más kérdés. Szbad akaratod van, és ha Isten tiszteletben tartja akkor én is.
Én nem, de te igen Kimeritetted ezt. Mert lefarizeusoztál. Egy olyan embert, akinek mind a 4 lépcsőfoka meg van.
Ennyit rólad, és arról a negativumról ami jön tőled felém. És hogy mi az: gyűlölet.
Abszolút hamis. Jajj annak aki az igazat hamisnak, a hamist igaznak mondja
Tőled idéztem mindkettőt. Magad ellen beszélsz.
"Farizeus az az ember, aki tanulja a hitet-de nincs meg a 4 követelménye, ami ahhoz szükséges, hogy Istennel közösségbe kerüljön."
Benne van a Bibliába-úgy hogy kérdem én, hogy is olvasod(ha egyáltalán olvasod).
Ha már dobálódzol egy olyan személyjelölő kifejezéssel mint pl.farizeus, akkor illenék tudni mi az.
Farizeus az az ember, aki tanulja a hitet-de nincs meg a 4 követelménye, ami ahhoz szükséges, hogy Istennel közösségbe kerüljön.
Úgy hogy rám bármit mondhatsz-de ezt nem:)
+Jajj annak aki az igazat hamisnak, a hamist igaznak mondja-keresd ki, melyik ige, és hol találod. Jézus mondta azoknak, akik kétségbevonták megváltói mivoltját, és azt mondták rá, hogy a csodák amiket tett sátántól származnak és nem ő cselekedte.
A másik pedig:
A Szent Lélek nélkül nem tudod a Bibliát érteni. Bár mennyire is úgy teszel. Nélküle nincs üdvösség.
A harmadik pedig:
Az angyalokról. Nézd meg az Igét, mit parancsol a hivőinek. Kihez fordulhatnak? és ki utasitja őket mozgásra, védelemre, és mi a fő inditója, hogy kell alkalmazuni, hogy ne más jelenlen meg? és mit eredményez és kit eredményez-ha ezt a fő lépcsőt kihagyva, az ember védelem nélkül fordul a szellemvilág felé.
Olvasd el a Bibliát, kezd az Újszövetséggel. oLvass mindennap 1 részt. Figyelj nagyon. Imádkozz és kérd minden alkalommal a Valakit, hogy válszoljon, ha létezik. Ha fel akarja veled venni a kapcsolatot, akkor felveszi. Próbálj minden példázatot úgy olvasni, hogy rólad szól, és neked küldött üzenet.
Ha ezt teszed Isten felveszi veled a kapcsolatot, és megszólít. Fel fogod ismerni. Folytasd addig míg eléred a János evangéliumának a végét. Ha addig semmi nem történik ami meggyőz, akkor ne higgy Istenben.
Félreértettél...én azt hittem hogy félreértetted amit írtam. Bocsi.
Én is úgy gondolom hogy nem köti Istent sem. :) Mert én úgy hiszem hogy mindenütt ott van.....persze ez mindenkinek mást jelent szerintem. :)
Na ez nekem nem megy.
Lehet, hogy van valami, bármi a neve.
???, Valamibe hinni jó..., vagy jön magától vagy...
Köszönöm a válaszod, de nem lettem ...
Könyörgöm! Légyszi, értsétek meg amit írtam.... Azt írtam: "én nem is parancsolgatok nekik" ami azt jelenti: "NEM ÉN PARANCSOLOK NEKIK".... Ennyire nem volt érthető? Ne már.... Kezdek lelombozódni hogy nem érdekelt amit írtam és csak félszemmel néztétek....
Tudom hogy Isten szolgái, nagyon jól....ha nem tudnám és úgy kérnék tőlük, és azt gondolnám hogy én vagyok aki parancsolgathat akkor az elég nagy szégyen lenne!
A kérés és parancsolgatás közt óriási különbség van....és én kérni szoktam. Vannak dolgok amiket angyali segítséggel oldódtak meg és nem szégyellem, hogy kérni szoktam. Mert gondolom azt tudjátok hogy a szabad akarat az számukra is szent. Ezért van az hogy nem avatkozhatnak csak úgy kedvük szerint be az életünkbe. Nem véletlenül van szabad akaratunk nekünk. Egy kivétel van csak amikor beavatkozhatnak: ha meghalnánk idő előtt.
Az, hogy hisz valaki valószinüleg döntés kérdése. De ha mást nem, mondd el Istennek, hogy nem hiszel benne, és ha ő van, válaszolni fog. A legtöbb ember azért nem hisz, mert fél, hogy Istennek nem fog tetszeni az élete és belenyúl. És ez így is van, de ha elvesz valamit 100 annyit ad helyette.
HIszek hitetlenül Istenben, mert hinni akarok, mondta Ady.
Irigylem aki hisz, mert biztonságot ad, gondolom...
Kételkedésem őszinte,ez nem döntés kérdése nálam.
Vagy van akinél döntés, hinni fogok?
További ajánlott fórumok:
- Hisztek e Istenben?
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hiszel Istenben?
- Akárhogy próbálkozom, már nem hiszek úgy Istenben, mint...
- Nem hiszek már sem Istenben sem a sátánban. Mindkettőből...