Hetek óta tartó hasmenés, félek!! (beszélgetés)
A szén egyébként jó ötlet, mert az nem csak fog, hanem fertőtlenít is. Többet is bevehetsz egyszerre. A bolus adstringens (az egyik szénfajta) durvább hasmenésre jó (szóval lehet, hogy a tiédre is), de azt nem merem csak úgy ajánlgatni, patikustól kellene megkérdezni, ha érdekel, ilyen esetben jó-e.
Az is lehet még gond, hogy mivel étvágyad az van, nehezen veszed rá magad a diétás kajákra, és akkor nem múlik a hasmenés. A kávét viszont tényleg hanyagold, az nagyon megmozgatja a beleket! És szerintem most már elég volt a fórum olvasásából, csinálj valamit, ami kikapcsol, ne törd a fejed ezen, mert csak becsavarodsz. Bocs, de jószándékúan javasolom, ha holnap úgyis mész dokihoz, akkor most nem érdemes parázni rajta.
Én epére is gondolnék a helyedben!
Mikor nekem az epém balhézik,akkor hasmenésem van és sokat pisilek.
A kávé mindenképp felejtős!
Ha pár napig csak a következőket eszed:főtt krumpli,reszelt alma,kétszersült-de semmi mást nem!!!-akkor meg kell szünnie,ha az epe a bűnös.
De millió dolog lehet,ahogy előttem is írták!
Minek hisze magad, hogy megmondod, ki mit írhat?
Nálunk volt a családban ilyen eset, hogy hasmenéssel kezdődött, és a sok hozzád hasonló okos a "minek rémítgetni, meg vegyen be szódabikarbónát" házipatikás legyintgetős hozzáállásával sikeresen elérte, hogy nem ment fél évig szakorvoshoz, és mégis béldaganat volt. Magyarországon a vastagbéldaganat az egyik vezető halálok, és ha az ember tisztában vele, hogy ez is egy lehetőség, akkor jobban összekapja magát, amikor kellemetlen vizsgálatokról van szó.
Engem abszolút nem érdekel, ha valakinek a véleménye különbözik az enyémtől, de a bunkó stílusodtól ("marhaságozás") meg a rendőrködésedtől rosszul vagyok. Kultúráltan miért nem lehet megnyilvánulni, nem a sarki borozóban vagy.
Vagy glutén, vagy laktóz, akármi lehet, ami ilyen tüneteket okoz.
(bár írtad, hogy a péksütitől semmi bajod, de azt nem, hogy milyen péksüti)
Kár a legrosszabbra gondolni.:)
Egyelőre SENKI nem tudja, mi vár rád, vedd elő a telefont, az oldalt meg töröltetném a helyedben, mert estére zizi leszel! D
Azzal is kímélnéd magad, hidd el. :)
Szerintem valami allergia, intolerancia, érzékenység lesz.
A kávét cukorral iszod pl?
Van egy ismerősöm, az ő szervezete nem tudja a cukrot feldolgozni. Nem cukorbeteg, meg semmi, csak allergiás a cukorra. A gyümölcscukorra is. Ha olyat eszik,. iszik, amiben cukor van, megy a hasa nagyon durván, és olykor szúródik neki egy ponton.
Fél évbe került, mire kiderült, hogy ez a gond. Azóta mindenbe folyékony édesítőt használ, kajákba, sütikbe is, nem iszik semmi olyat, ami árthatna, és kutya baja. Ő is nagyon meg volt ijedve. Azóta nagyon kell figyelni persze, de legalább nyugodt. :)
Minek hiszed magadat,orvosnak,hogy ennyi marhaságot összehordasz???
Ha valakinek nem szűnő hasmenése van,menjen orvoshoz,majd az megmondja mit kell tennie.
Egy hasmenéses dolognak millió egy oka lehet.
Te vagy eszednél? Minek rémítgeted tovább?
Ne írjál már semmit, ezt is kérd, hogy vegyék ki, mielőtt ráveti magát !
Nyugodj meg, pláne, hogy semmi nem lesz jobb attól, ha ideges vagy, legfeljebb még jobban menni fog a hasad. Nem kibic vagyok, én is képes vagyok bepánikolni, de semmi nem lesz jobb tőle.
Menj el holnap az orvostól, lehet, hogy magától is javasol székletvizsgálatot, gasztroenterológiát vagy valami más kivizsgálást. Mindenesetre ne hagyd, hogy valamiféle javaslat, előrelépés nélkül elküldjön, mert egy ennyi ideje tartó hasmenés nem normális. De azért nem kell rögtön rémeket látni, csak intézkedni!
Szóval, nyugodj meg, és holnap légy talpraesett!
A gyereknek is, neked is jobbulást!
Szia!
Illeitised is lehet, a jobboldali fájdalom alapján,
DE
mi nem vagyunk orvosok!
Kérj gasztroenterológiára beutalót! Ott a szakorvos minden vizsgálatot el tud végezni a sima kifújásos vizsgálat is sokat mutat, nem kell rögtön elsőre a legrosszabra készülni.
Kérni kell egy gyomortükrözést és egy kolonoszkópiát, de lehetőleg bódításban (vagy altatásban). Utána jó megnyugtató látni, hogy semmiféle daganat, fekély, vérzés nincsen. Ha a ráktól félsz: a béldaganatok éveken át fejlődnek. Amikor egy ilyen kolonószkópián polipokat találnak - ezek még jóindulatúak, de ezek szoktak elrákosodni -, egyből ki is metszik őket, mire felébredsz, meg vagy gyógyítva. Persze ilyenkor x hónap múlva kontrollra kell menni, de időben elkapni nagyon fontos.
Lehet még májgyulladásod, pancreatitised, ibs-ed, követeld a háziorvostól a GASZTROENTEROLÓGIAI beutalót, addig ne hagyd élni!
És nem érdemes félni semmitől, amíg nincs diagnózisod. Csak otthon ülni és várni, hogy elmúlik, az az egyetlen helytelen dolog, amit tehetsz...
1.Ne a neten kutakodj és analizáld magad,mert teljesen felesleges!
2.Lövésem sincs,hogyan jutottál el a sztóma zacsiig,de gondolom,tisztában vagy azzal,hogy azt milyen jellegű műtétek után adják a betegnek!
Nagyon sokan,csak ideiglenes élnek sztómával.
Inkább,irány a háziorvos!
További ajánlott fórumok:
- Évek óta tartó hasmenés. Mi lehet az oka?
- Hónapok óta tartó hasmenéssel kihez lehetne még fordulni az orvosokon kívül, mert minden vizsgálati eredmény negatív.Elváltozás sehol csak a
- Több mint fél éve tartó hasmenés, bélgörcsökkek
- Volt valakinek ez a mostani hasmenéses-hányásos vírusa? Érdekelne meddig tartott?
- Hetek óta fáj a hasam, hasmenésem van, fel vagyok puffadva, a hátam is fáj már. Mitől lehet?
- Mi okozhat tartós hasmenést?