Házi szappanfőzés (beszélgetés)
NaOH-ot Bp-n az Azúr vegyszerboltban lehet kapni, de ott csak személyesen. Gyógyszertár szerintem nem fog neked adni.
Ha beírod a keresőbe, hogy szappankészítés alapanyagok, akkor találsz jó pár webshopot. Annyit had javasoljak, hogy olyan lúgot vegyél, ami az eredeti csomagolásában van, mert ha oldat, vagy "kimért", az már nem lesz olyan jó. (nem tesz jót neki, hogy levegő érte)
:DDDD
Nem mondod, hogy nézed?
A nátrium-hidroxid beszerzése lehet nehéz. A neten azt olvastam, hogy patikában lehet venni. Én négy patikát kerestem meg a városban, egyikben sem lehet kapni. Manapság már nagyon kevés művelethet használják, és ahhoz egy oldatot tartanak (már ha tartanak). Három vegyszer- és festékboltban érdeklődtem, és sehol nem jártam sikerrel. A neten ami a keresőben az elején feljön, és naturkozmetikumokhoz minden félét meg lehet rendelni, ott NaOH-od nem postázzák. Bp.-en át lehet venni személyesen.
Nem lehetetlen beszerezni, csak nehéz.
Ha van régi szakácskönyved, pl. Dobos, abban találsz receptet.
:DD
Farm ahol élünk:DDD
Miből? Mennyi? Hogyan?
Régi típusú mosószappant szeretnék készíteni, disznózsírból.
Receptet és tapasztalatot várok.
Előre is köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Miért kedvesebbek, háziasabbak a vidéki nők?
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Írd le, hogy milyen fajta és hány háziállatod van!
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?