Házi szappanfőzés (beszélgetés)
Én is szeretem ezeket a szappanokat, csak ezzel fürdök már
És a virágport azt hogy csinálod meg? ledarálod valahogy?
olivaolaj nagyon jó, nem is hittem volna
nagyon jó kis szappankáim lettek :D
de virágot legközelebb csak poralakban teszek bele, mert kifordultak a tetején a kis mocskok :D
Sziasztook!!!
szívesen venéék sok-sok segítséget!!
Elkapott engem is a kreálási vágy :DDDD
Jo lenne már illatos szappanokat csinálni :D
persze ne kapkodjuk elöször az érdekelne hogy milyen eszközöket érdemes megvenni, ill recepteket is szívesen vennék :D :D
és ezt is jo lenne megcsinálni szappanból:
Írjatok és üdv: hamyka :)
Van egy csomó disznózsírom. Amúgy csak érdekel. Mindenkinek kell valami hobbi!
Főnököm anyósa is keresi, neki is infó kell.
A receptet egy blogon (anya spórol) olvastam, én még nem próbáltam, de pozitív visszajelzéseket olvastam róla
"Hozzávalók:
1 db 200 grammos mosószappan (én ilyet használtam)
250 gr mosószóda
125 gr bórax
víz
Először is a szappant lereszeltem. 1 liter vizet feltettem melegedni egy olyan lábosba, amit főzésre nem használok, lehet. Nos közepes lángon melegítem, beleteszem a reszelt szappant, én habverővel kevertem, mert az fém, nem veszi át a szagot, mint a fakanál. Amikor a szappan teljesen felolvadt, olyan 5 perc, akkor beleöntöttem a mosószódát és a bóraxot, megkevertem kétszer háromszor, gyorsan felolvadtak benne.
Ekkor kész, az egészet beleöntöttem a savanyúságos (18 literes) vödörbe, majd a fazékba eresztettem melegvizet, vagy lábosba, hogy a maradék se vesszen kárba és azt is beleöntöttem a vödörbe. Aztán felmentem a fürdőszobába és forró vízzel tele eresztettem a vödröt és rátettem a tetejét.
Most 24 órán keresztül hagyom állni. Aztán majd jön a következő rész, hogy hogyan tovább..."
Sajnos elfelejtettem megkérdezni (Cavinton!)
Viszont találtam egy receptet, be is tettem az egyik naplómba. Nem egyszerű menet.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Miért kedvesebbek, háziasabbak a vidéki nők?
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Írd le, hogy milyen fajta és hány háziállatod van!
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?