Használtruha boltot nyitnék. Szerinted? Tapasztalat? (beszélgetés)
ha van felesleges pénzed döntsd el érdemes-e belevágni. A kérdés, ki tudod-e termelni a bérleti díjat, rezsit, fizetésedet, járulékokat, stb. Számold ki egy nap hány darabot kellene eladnod ahhoz, hogy mindezt kitermelje neked. Ehhez tudnod kellene, kb mit milyen áron akarsz adni, de mérlegelned kell azt is, hogy mennyire vagy messze egy nagyvárostól, ahol a plázákban az új ruhákat 1000-2500ért(vagy még olcsóbban)utána vágják az embernek, csak ki kell várni a leárazást. (ezt csak azért írom, mert felénk a turik már olyan magas áron dolgoznak, pl egy ing, pulóver 1000-1800között van, hogy én inkább megveszem pár százzal drágábban, de akkor az új, ilyenkor már nem éri meg a turi)
Az is kérdés, mennyiért és milyen minőséget tudsz beszerezni, hogy mennyi hasznod lenne rajta.
felénk az a divat, hogy ki van vállfázva, de nem darabáras, hanem kilós.
Én azt vettem észre, hogy így szeretik leginkább az emberek. Én is szívesebben megyek be, mint a darabárasba, mert az turi feeling szerintem akkor már nincs benne, de ízlések, és pofonok.
van egy bolt, azt szeretem a legjobban, ott színek szerint is szétválogatva lógnak a rucik.
És minden boltban van egy-két kutrica, amit meg lehet túrni :)
Én gyerekruhákból igazán jó kínálatot akarok, szerintem arra nagy igény van. Férfi ruhákkal nem foglalkoznék. És még a moletti kínálat is lehetne szélesebb, a divatos ruhák mellett. Én így gondolkodnék a kínálatban. Persze, ha beindulna, úgyis az igények szabnák meg.
Jaj nemtudom, én nem akarok meggazdagodni belőle, hanem csak annyi pénzem legyen, mint amit a melóhelyemen kapnék. És mégis a magam ura lehetnék.
Igen, én is szoktam a neten vásárolni. A gyerek cuccok szerintem nagyon mennek, mennének.
Kösz a bíztatást:)
Ilyen feltételek mellett én is belevágnék. De mellette érdemes a netre is felpakolni a ruhákat, mert sokan nézelődnek ott is.
A múltkor pont egy ilyen kereskedőtől vásároltam. Aukciós oldalon és saját weboldalon is fent volt, plusz az üzletben is.
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy angol használtruha bolt nyitásán (ami manapság nagy divat).
8 ezer lakosú kisvárosban lakom, sok a fiatal, gyerek, van egy gimnáziumunk is. Vonzáskörzteünkben van 2-3 kis település.
Nálunk még nincs ilyen bolt, szóval konkurenciám se lenne e téren.
Van 4 kínai bolt is itt, azok is vígan megélnek.
A nagyobb városban (40-50 ezer lakos) 5 db ilyen bolt is vígan elvan egymás mellett....
Szeretném kérni, ha van olyan, akinek esetleg van ilyen boltja, megosztana velem egy két jó tanácsot, hogy mire figyeljek stb. Minden ötletet, véleményt szívesen fogadok :))
További ajánlott fórumok:
- Neked mitől jó egy használtruha üzlet?
- Tudnátok nekem segiteni használtruhával? Megszorultunk, szivesen elfogadnék bármilyen ruhát.
- Szerintetek érdemes Nyíregyházán használtruha boltot nyitni?
- Tudtok olyan használtruha boltot, ahol alkalmi ruhák is vannak?
- Munkaruházati boltot nyitnék! Jó tanács?!
- Virágboltot nyitnék. Kellene egy kis segítség.