Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Használtruha boltot nyitnék. Szerinted? Tapasztalat? fórum

Használtruha boltot nyitnék. Szerinted? Tapasztalat? (beszélgetés)

1 2 3
9. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 8. - Martin3)
2010. okt. 16. 11:51
Igen a miskolci turikkal is az a baj, hogy ahol igazán jó a kínálat ott 2 3 ezer is van 1 felső amennyiért már újat veszek...
8. martin3 (válaszként erre: 7. - Zsanci79)
2010. okt. 15. 22:36

ha van felesleges pénzed döntsd el érdemes-e belevágni. A kérdés, ki tudod-e termelni a bérleti díjat, rezsit, fizetésedet, járulékokat, stb. Számold ki egy nap hány darabot kellene eladnod ahhoz, hogy mindezt kitermelje neked. Ehhez tudnod kellene, kb mit milyen áron akarsz adni, de mérlegelned kell azt is, hogy mennyire vagy messze egy nagyvárostól, ahol a plázákban az új ruhákat 1000-2500ért(vagy még olcsóbban)utána vágják az embernek, csak ki kell várni a leárazást. (ezt csak azért írom, mert felénk a turik már olyan magas áron dolgoznak, pl egy ing, pulóver 1000-1800között van, hogy én inkább megveszem pár százzal drágábban, de akkor az új, ilyenkor már nem éri meg a turi)

Az is kérdés, mennyiért és milyen minőséget tudsz beszerezni, hogy mennyi hasznod lenne rajta.

2010. okt. 15. 19:30

felénk az a divat, hogy ki van vállfázva, de nem darabáras, hanem kilós.

Én azt vettem észre, hogy így szeretik leginkább az emberek. Én is szívesebben megyek be, mint a darabárasba, mert az turi feeling szerintem akkor már nincs benne, de ízlések, és pofonok.

van egy bolt, azt szeretem a legjobban, ott színek szerint is szétválogatva lógnak a rucik.

És minden boltban van egy-két kutrica, amit meg lehet túrni :)

Én gyerekruhákból igazán jó kínálatot akarok, szerintem arra nagy igény van. Férfi ruhákkal nem foglalkoznék. És még a moletti kínálat is lehetne szélesebb, a divatos ruhák mellett. Én így gondolkodnék a kínálatban. Persze, ha beindulna, úgyis az igények szabnák meg.

Jaj nemtudom, én nem akarok meggazdagodni belőle, hanem csak annyi pénzem legyen, mint amit a melóhelyemen kapnék. És mégis a magam ura lehetnék.

6. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 1. - Zsanci79)
2010. okt. 15. 18:28
Szerintem ez függ a lakosság összetételétől is. Legalábbis én azt vettem észre, hogy általában akik turiba járnak azok nem járnak kínaiba és fordítva persze sok eset van meg aki turizik az nyitott minden lehetőségre :) csak az én turizós ismerőseimnél ez a tapasztalat. Miskolcon van egy turi ami darabáras és minden héten új áru jön és a múltheti akciózzák először 30, 50, majd 70%kal szerintem ez a legkedveltebb mert itt nagyon jó minőséget lehet kifogni kilós áron. Nagyon fontos szerintem az is hogy ne iylen "turis" neve legyen. Én 18 vagyok imádok turizni és sokan például azért nem mennek kilósba mert szerintük igénytelen a ruhák tálalása is... én megyek mindenhova mert úgy lehet igazán jókat kifogni :) Szóval sztem aki még kicsit tartózkodik a turitól bemegy mert azt hiszi sima ruházati bolt megtetszik a kirakat minden és lehet meg is szereti :) Fontos hogy belülről is kis hangulatos csinos hely legyen ezekkel nagyon lehet vonzani az embereket sztem :)Van 1 turis fórum Pesten pl a renoválás azt hiszem az ami nagyon frankón néz ki és pont ezért járnak sokan, báár szerintem használt ruháért nem fair az ár amit elkérnek és olcsóbban sokkal jobb forgalom lenne :)
2010. okt. 15. 18:02
Az én véleményem is az hogy vágj bele! Nálunk egy utcában több turkáló is található,és eddig még egy sem zárt be. Főleg gyerekruhákat szoktam vásárolni turiban, nagy igény van rá! Sok sikert!!!
4. zsanci79 (válaszként erre: 3. - Vikasz)
2010. okt. 15. 14:07

Igen, én is szoktam a neten vásárolni. A gyerek cuccok szerintem nagyon mennek, mennének.

Kösz a bíztatást:)

2010. okt. 15. 14:04

Ilyen feltételek mellett én is belevágnék. De mellette érdemes a netre is felpakolni a ruhákat, mert sokan nézelődnek ott is.

A múltkor pont egy ilyen kereskedőtől vásároltam. Aukciós oldalon és saját weboldalon is fent volt, plusz az üzletben is.

2010. okt. 15. 13:56
Ha ilyen feltételek vannak,akkor vágj bele. Sokan inkább mennek ilyen boltokba mint a kínaiba:O)Hajrá.
2010. okt. 15. 13:51

Sziasztok!

Nagyon gondolkodom egy angol használtruha bolt nyitásán (ami manapság nagy divat).

8 ezer lakosú kisvárosban lakom, sok a fiatal, gyerek, van egy gimnáziumunk is. Vonzáskörzteünkben van 2-3 kis település.

Nálunk még nincs ilyen bolt, szóval konkurenciám se lenne e téren.

Van 4 kínai bolt is itt, azok is vígan megélnek.

A nagyobb városban (40-50 ezer lakos) 5 db ilyen bolt is vígan elvan egymás mellett....

Szeretném kérni, ha van olyan, akinek esetleg van ilyen boltja, megosztana velem egy két jó tanácsot, hogy mire figyeljek stb. Minden ötletet, véleményt szívesen fogadok :))

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook