Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)
A DESCENTE is egy spanyol síruházat márka, a kabátjaik 100E ft körül vannak. Párat már én is turkáltam.
Egyébként síelni ők is járnak, csodás síparadicsomok vannak pl a Pireneusokban, de egész délen, Granadában is.
Szóval spanyol használt síruha létezik, csak onnan nem jut el hozzánk. Sajnos.
Sziasztok,
Szeretnék pár dolgot kérdezni tapasztaltabb használt ruha kereskedőktől. Szert tettem kb. 5 tonna használt ruhára. Valószínűleg több üzlet felszámolásából kerültek hozzám.70%-ka a ruháknak hibátlan (nálam a koszos is hibásnak számít, mert nem tudok mosni)20% márkás. Szó szerint minden van, de szerintem a gyerekholmik nagy része norvég. (pl. van benne egy csomó hibátlan kályha meleg norvég gyerek overáll és kabát...) Rengeteg nadrág, szoknya, télikabát és még több kötött pulóver. Munkaruha, szövetnadrág, farmernadrág, több köbméter zakó, ing, blúz, kosztüm, stb. Mindegyik sok-sok zsákkal. 160 m2-es házban lakunk, de jelenleg alig férek el, több szoba plafonig van rakva ruhával. Szégyen - nem szégyen, nem állok túl jól anyagilag, ezért szeretném ezt a lehetőséget a lehető legjobban kihasználni.
Kérdéseim:
1., Hogyan állapíthatom meg, hogy mi a krém, az extra és a első osztályú ruha? A hibásokkal nincs gond, mert azokat karácsony előtt kiosztom, a maradék megy géprongynak. Pl. a nagyon kicsit bolyhos kötött pulcsi az géprongy kategória?
2., Szeretnék próbát tenni egy (nagy) piacon, hogyan határozhatom meg az árakat? (hibátlan farmer, szoknya, pulcsi, kabát stb. Kérlek mondjatok árakat példával, ha van piacos tapasztalatotok.
3., esetleg partnert keresek az értékesítéshez, olyat aki nagy, vagy több üzlettel rendelkezik.
Vasalni sem tudok sima vasalóval, ez elképesztő mennyiség...:(
Tudnotok kell, hogy soha nem foglalkoztam használt ruhával, de felvetődött bennem, hogy elviszem közeli faluba és behirdetem 2000 Ft felnőtt, és 3000 gyerek/ kg áron. (Cégem van) Természetesen csak a hibátlan ruhákat. Ez reális? - ezt is úgy, hogy fordulok személyautóval 10-et, mert nincs dobozosom. Gyakran ránézek egy ruhára, és azt sem tudom mi az, főleg nem, hogy milyen anyagból készült. (Ha valamelyik kötött pulcsin nincs címke még a méretét sem tudom megállapítani:() Maximum érzésre tudom megkülönböztetni, hogy "na" ez minőségi ruha. Pl. a farmerok 90%-ka vastag és igazi farmer, nem ez a teszkós vékony vacak. Meg sem tudom állapítani mennyi van, talán 500 és 1000 db között valahol és szövet is annyi legalább...
Remélem tudtok segíteni, vagy bármilyen tanácsot adni. A vaterát kiszámoltam, hogy napi 50 ruhát rakhatnék fel, így nekem az sem megoldás (vasalás, mérés, fényképezés, stb.)
Láttam, hogy ttunde72 tapasztalt a kérdésben, ezért tőle kérdezek, de bárkitől szívesen veszek bármilyen tanácsot:)
Üdv:
Miki
Szia.
Bocsi kicsit elhamarkodottan válaszoltam multkor
Nem volt szándékomban az eladót rossz képben beállitani!
Tölle még nem vásároltam,
De mindent meg kell próbálni sosem lehet tudni.
Nagyon sokan kínálnak használtruhát eladásra és vannak becsületes eladók is!!!!!!!!!!!
De azt szeretném ajánlani vásárlás elött az eladóval mindent tisztázzatok le ,pl. ha baj van esetleg az áruval akkor van e megoldás.
A jó eladó aki azt szeretné hogy ne csak egyszer vásárolj tőlle azzal mindent meglehet beszélni.
Sok sikert
Szia.
Mit árultok?
Hol lehet meg találni esetleg árat írsz.
Előre is kösz a választ.
Szia.
Ö árul a teszen is.Elég jók a ruhái csak jó drága.
Igen,ebben igazad van,korrekt volt és meg tudtunk egyezni árengedményben. Tehát megígérte,hogy a vételár egy részét visszautalja.
De itt most nem a személyéről szólt a hozzászólás,hanem az áru minőségéről.
Írtad,hogy pár Ft-ért szeretnék krémet,de ez nem így van. Én nem krém ruhákat árulok,és nem az első bálám.
További ajánlott fórumok:
- Használt sírkő árusítása - vélemény?
- Van igény minőségi és megfizethető használt ruha nagykerre?
- Melyik használtruha nagykert ajánlanátok üzletnyitáshoz?
- Milyen típusú adózást lehet választani netes használtcuccok árusításához?
- Miskolcon használtruha nagykereskedést tud valaki?
- Használt ruha nagykert keresek