Hány kalóriának számolnátok ezt? (rántotthús olajban sütve, de csak a panírt ettem meg) (beszélgetős fórum)
De jó, hogy nekem nem voltak / és nincsenek ilyen gondjaim...)
csak számolgassatok..-)
Még soha nem jutott eszembe, hogy azon agyaljak, vajon hány kalória van külön a panírban. (Ne vedd kötözködésnek!) 🙂
Helyedben megettem volna egy szelet rántott húst panírral együtt. Ha a kalóriáktól félsz, akkor inkább sütőben süsd a rántott húst. Én is sütöttem már így. Bár - kétségtelen - az íze nem ugyanaz, de sütőben sütve is finom. Ha már a kalóriáktól fél az ember.
Isteni saláták vannak. Köret helyett.
De lehet natúr husit is sütni, akkor nincs panírozás.
Te is írtad, hogy a panír önmagában is több kalória. De akkor miért éppen a panírt csipegetted?
Sziasztok, tudom, fura kérdés, és miért foglalkozok a panírral, de annyi mindent olvastam, hogy muszáj megkérdeznem itt is:
Rántotthúson lévő panírt (olajban sütve) hány kalóriának számolnátok?
Fogyásban vagyok, és csipegettem panírt a húsról, viszont nem tudom pontosan, hogy ezt hány kalóriának kellene számolnom.
1 rántotthúson hány gramm panír van átlagosan? Itt a panír + a felszívott olaj a mérvadó. (nem bolti panír, hanem itthon darálom a zsemlét)
1 szelet olajban sült rántotthús 100grammjában minden kalóriaszámlálós oldal szerint átlagosan ~220 kalória van, viszont én csak 1 szelet hús panírját ettem meg(azaz magát a húst nem), így értelemszerűen ez biztosan kevesebb, mint a fent említett 220 kalória, nemde?
Azért van most nálam teljes sötétség, mert megkérdeztem valakit, aki ezt mondta:
"Csak simán a natúr hús maga ~150-180 kcal (egy tenyérnyi, kb. 100 g szelet attól függően, hogy milyen húsból van), a panír pedig jóval több kcal.
Egy szelet panírozásához simán elmehet 3-4 ek morzsa, plusz tojás és bő olajban felvesz 1-2-3 ek olajat. 1 ek morzsa ~ 20 g ~80 kcal, 1 ek olaj ~90 kcal."
De hát ez alapján 1db 100g-os rántotthús több, mint ~600 kalória, amit kicsit soknak tartok úgy, hogy mindenhol ~220 kalória érték van.
(Szóval, összegezve: maga a hús panírral együtt ~100g volt, viszont én csak a panírt szedegettem le róla)
További ajánlott fórumok:
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Tudja valaki mitől lesz száraz a rántotthús (rántott karaj)?
- Vega rakott krumplit csinálok: krumpli, brokkoli, túró+tejföl, tetejére sajt. Illik bele az apróra vágott, olajban párolt hagyma?
- Több adag rántotthús sütésekor az olaj habosodását hogy lehet megelőzni?
- Szétmállik a krumplispogácsa az olajban - mit tegyek hozzá?