Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hamis barátunk: az alkohol fórum

Hamis barátunk: az alkohol (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hamis barátunk: az alkohol

1 2 3
59. 4ab67f870d (válaszként erre: 46. - Dolores007)
2011. szept. 11. 09:38
Speciel altató. A régi, hatásos altatót, amit szedtem, kivonták forgalomból, mondván: sok a visszaélés vele (kérdem én, a mostaniakkal nem élnek vissza ugyanazok?) Nyolc évig szedtem, orvosi utasításra, elalvási problémákra. Jó volt, egy tabletta este, elaludtam, mint a tej, másnap semmi kábaság, de kialudtam magam. Aztán eltűnt a gyógyszer és az összes hasonló hatóanyagú, lettek helyette "modern" készítmények, akikkel kb. minden harmadik ezeket szedőknek ugyanaz a baja, x. idő után emelni kell az adagot, hogy egyáltalán érjen valamit. 3 szemnél tartok, de mivel semmi mellékhatása nincs, rám hagyják. A baj az, hogy már ez sem elég, több kellene a sima esti elalváshoz, utána már nincs gond, átalvással soha nem volt problémám, viszont én az a fajta "pörgős agyú" ember vagyok, aki képtelen parancsra (este) kikapcsolni, pörgök tovább. Világéletemben nagyon élénk, intenzív, filmszerű, összefüggő, színes álmaim voltak, amiket befolyásolni, megszakítani majd folytatni is tudok, tehát igen valószínű, hogy az agyam akkor is "pörög". Kémiailag le lehet "nyomni" pár órára, de a spontán alvás rendkívül nyugtalan, felszínes, semmiféle pihenést, regenerálódást nem eredményez.
58. 4ab67f870d (válaszként erre: 49. - 6b006fc769)
2011. szept. 11. 09:29
Nem telik mentálhigiénés szakemberre. A TB a pszichoterápiát nem téríti, így esélyem sincs eljutni semmiféle, általad említett szakemberhez.
57. K-né Zsóka (válaszként erre: 56. - Dolores007)
2011. szept. 11. 09:24
Mifelénk még házi szila- , körte-, almapálinka van és a szőlő is többnyire saját termés így a bor is saját készítésű. Nem nagyon veszünk boltból. És-bár elolvasom-nem sokat adok az ilyen cikkekre. Lehet, hogy hiba, de ha nekem úgy esik jól akkor bizony elfogyasztok néha ebéd után egy pohár bort:).
56. Dolores007 (válaszként erre: 55. - K-né Zsóka)
2011. szept. 10. 18:39

Valószínűleg nem azok a borok olyan egészégesek, amiket kannából mérnek egy 50-esért a lepusztult krimókban. (Az ár fiktív, nem tudom, hogy mennyiért mérik :D) A borban polifenol van (a vörösben több) nagyon jó dolog, de én inkább magából a szőlőből szeretnék hozzájutni, ugyanúgy benne van.

Az orvostudomány meg szerencsére fejlődik, ma már azt mondják, hogy az éhgyomorra vagy étkezés előtt elfogyasztott kupica kedvezőtlen hatású a gyomorra. Étkezés után emésztést serkentő hatása miatt isszák.

2011. szept. 10. 18:18

" Az egészségtudatos magatartáshoz manapság hozzátartozik napi egy-két pohár bor elfogyasztása, nőknek kevesebb, férfiaknak valamivel több. A mérték nem egységes, de abban minden orvosi folyóirat egyetért, hogy ha egy nő naponta 1,5-2 dl (20-24 g tiszta alkohol), egy férfi 4 dl-nél (32-36 g) nem több bort megiszik, elmondhatja magáról, hogy törődik egészségével."

Ezt egy másik cikkben olvastam. Akkor most mi van? Károsodunk vagy nem a napi egy pohár bortól?

Nagymamám 85 évesen halt meg. Az orvos neki azt mondta, hogy minden reggel igyon meg egy fél pálinkáspohárnyi szilvapálinkát. Tette is élete végéig de soha nem volt részeg és alkoholista sem lett.

54. Dolores007 (válaszként erre: 52. - Clugie)
2011. szept. 10. 18:07
Nemááá, nyugtatót adnak az alkesznak, aztán szia? Nna, szép. Biztos segít...
53. clugie (válaszként erre: 52. - Clugie)
2011. szept. 10. 18:03
Hozzátenném, hogy a valós és súlyos alkoholfüggőkről van szó és nem a buliivó tizenévesektől. :)
52. clugie (válaszként erre: 51. - Dolores007)
2011. szept. 10. 18:00

és mi van ha elmegy és ki is mondja - persze csak a családi nyomásra, de aztán a háziorvos ír neki egy gyenge nyugtatót esetleg elküldi a pszichológushoz, akihez mire időpontot kap már annyira se gondolja komolyan. Közben a nyugtató is max. csak arra jó, hogy igyon rá.

Nem tudom a civil szervezetek megfogják e a betévedőket vagy tényleg csak a bentfekvős elvonók használnak azoknak akik önmaguk erejéből nem tudnak eleget tenni a cél érdekében, de beismerik a függőségüket és tudják, hogy ezen változtatniuk kell...

Tény, hogy aki nagyon akarja akár magától is le tud állni, de még az ilyen nagy akarattal rendelkezőknél is előfordul, hogy néhány hónap leállás után újrakezdik.

51. Dolores007 (válaszként erre: 50. - Clugie)
2011. szept. 10. 17:41
Az alkoholizmus betegség. Aki ki tudja hangosan mondani azt, hogy ő alkoholista, az már elindult a gyógyulás felé. Sajnos nem igazán tudják elfogadni, és tagadják. Ezért nem fog elmenni magától dokihoz.
50. clugie
2011. szept. 10. 17:37

Nekem nagyon tetszett a cikk, bár tény, hogy az alkoholizmusról több száz oldalt lehetne írni és akkor is hiányosnak találnátok, mert ahány eset annyi féle igazság...

Egy biztos a függőség ára szomorú emberi sorsok, áldozattá vált családok, lelkileg sérült gyerekek, pszichés betegségek, agresszió stb.

Én szívesen olvasnék arról hogyan kell kijózanodni, milyen segítséget kaphat az aki komolyan gondolja a leszokást és van e valaki itt a hoxán aki megjárta a poklot és sikerült kikecmeregnie valahogy.

Az én családi és baráti körömben sajnos több alkoholbeteg is van és azt látom, hogy a háziorvosnál tovább nemigen jutottak :(

49. 6b006fc769 (válaszként erre: 45. - 4ab67f870d)
2011. szept. 10. 13:06
Ez valóban nem alkoholizmus, de nem egy fórumra, hanem egy mentálhigiénés szakemberre tartozik.
2011. szept. 10. 12:32
Magyarázom a bizonyítványom...
47. homokóra (válaszként erre: 45. - 4ab67f870d)
2011. szept. 10. 10:14
Ajjajjj...
46. Dolores007 (válaszként erre: 45. - 4ab67f870d)
2011. szept. 10. 10:05

:O

Eldobom az agyam.

Milyen gyógyszer az, amihez töményet kell inni, hogy fokozd a hatását? Hangulatjavító?

2011. szept. 10. 08:43
Mi van akkor, ha valaki szed egy bizonyos gyógyszert, és az jó, nem okoz függőséget, de hatásos? Azután ilyen-olyan indokokkal kivonják forgalomból, lesznek helyette olyanok, amelyeket egyre nagyobb dózisban kell szedni, hogy legyen valamennyi hatásuk, és valaki e mellé a hatás fokozása miatt megiszik két-három korty tömény alkoholt? Naponta egyszer, és nem többet, és nem másért. Ez sem alkoholizmus. A cikk szerintem is felületes és nem megy bele a kivételekbe, kuriózumokba.
44. pteri (válaszként erre: 35. - 6b006fc769)
2011. szept. 10. 08:12
Pont erre gondoltam én is, amikor olvastam. Semmi újat nem mondott a cikk . Közhelyek.
43. Dolores007 (válaszként erre: 41. - Cel)
2011. szept. 10. 00:12
Szerintem egy szó sincs arról a cikkben, hogy minden rosaceás bőrű egyén alkoholista. Ezzal az erővel megsértődhetnének azok is, akiknek öregszik a bőre vagy tág pórusokkal rendelkeznek. Egyszerűen, akinek nem inge, nem veszi magára. Akinek inge, az meg valószínűleg nem itt olvasgat a Hoxán (nincs olyan állapotban :I)
42. 6087d9753d (válaszként erre: 22. - Jozsi.38)
2011. szept. 10. 00:05

Én buliivo vagyok:) szerintem kell néha, engem totál kikapcsol, jól kitombolom magam és másnap igaz pihenni kenyszerulok:)))) Nekem ez tizenéve bevált és nem lettem alkoholista... Szerintem a szenvedélybetegek kapnak rá, de azok mindenre. Ha pokerezik arra, ha pial arra. Nem kell az efféle embernek semmi gond, iszik az csak úgy, mert tetszik neki. Ezeket sokszor sajnálják, pedig q legtöbb lesz@r mindenkit, mert ezek egy igazi önző kis gec-k. Aki meg azért iszik, mert elbaszott az élete és nyel, az meg meg is érdemli.

Kevés a józan gondolkodású ember, a gyenge, önmagát sanyargato de megis önző kis szerencsétlen... Na ezek csak igyanak, de inkább valami erősebbet hogy a környezetet ne szenvedtesse oly sokáig....!!!

41. cel
2011. szept. 9. 23:27

"...Aki rendszeresen fogyaszt alkoholt, annak a bőre idő előtt öregedni kezd, sőt megjelenik a szem alatti ödéma is: a jég, a hideg kanál, a kamillás borogatás vagy más szerek már nem segítenek. Nagyobb alkoholfogyasztásnál megjelennek a kis, piros erecskék is, főleg az arcon és az orron. Ezeket semmilyen kozmetikum sem tudja eltüntetni. A bőr hamarabb elernyed, a pórusok kitágulnak, és gyulladás lép fel..."

Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a szem alatti duzzanat, ödéma és a rosacea megjelenése nem feltétlen van összefüggésben az alkohol fogyasztással, ezt butaság volt így leírni.

Szem alatti ödémát szív eredetű probléma (is) okozhatja.

A rosacea egy nagyon gyakori és krónikus bőrbetegség, melynek okát még nem sikerült meghatározni. A rosacea tünetei az arcon jelennek meg. Az arc középső részén, az orr melletti részen, a homlokon és az állon jelennek meg a tünetek. Kezdetben csak szélsőséges körülmények között zavaróak, mely az idő előrehaladtával egyre gyakoribbá válik, míg végül folyamatosan vörös és gyulladt lesz az arcbőr, majd eldurvul és rücskössé válik. A rosacea leggyakoribb kialakulása 30-50 év közötti nőknél, férfiaknál ritkábban fordul elő, de a tünetek súlyosabbak.

A rosacea diagnosztizálásához mindenképpen orvosra van szükség, mivel ezek a tünetek más betegségekre is utalhatnak. A rosacea általában hosszú idő alatt fejlődik ki, ezért az első időszakban nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget. Gyakran előfordul, hogy a külső környezet hatásának tulajdonítjuk az arc kipirulását, amennyiben ez gyakori vagy esetleg már folyamatos, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz.

A rosacea több típusa létezik. Legenyhébb formája, amikor csak esetenként jelenik meg a bőrpirulás, akár szélsőséges étkezés vagy nagymértékű stressz hatására. Erre a típusra jellemző, hogy rohamszerűen jelennek meg a tünetek, mely kellemetlen érzésekkel jár együtt, ilyenkor gyakori a hámlás is. A bőr egyre durvább lesz és a bőrfelület lilásan elszíneződhet. A rosacea kettes típusa folyamán az arc már folyamatosan vörös. Maradandó hajszálér tágulatok jelennek meg, továbbá pattanásra emlékeztető elváltozások jelennek meg a bőrön, mely égető és feszülő érzéssel jár együtt. A rosacea hármas típusa egy előrehaladott állapotot jelöl, amikor az arc közepén nagy kiterjedésű gyulladt csomók jelennek meg, a bőr felülete szabálytalanná válik, a pórusok kitágulnak. A rosacea a fülre és a szemre is kiterjedhet, bár ez igen ritka. Mivel ezek a jelenségek akár allergiás tünetek is lehetnek, mindenképpen orvos segítségét vegyük igénybe a diagnózishoz.

Mivel a rosacea pontos okát teljes bizonyossággal nem határozták meg eddig, ezért csak találgatni tudunk, hogy mik is lehetnek a kiváltó okai. Ez lehet akár örökletes hajlam, környezeti hatások, melyek az időjárási viszontagságokat is magukban foglalhatják, vagy a szennyezett környezetet. Nagyon valószínű, hogy a szervezetben más gyulladás is jelen van, ez is lehet egy kiváltó oka a rosacea betegségnek. Annak figyelembevételével, hogy kik a leggyakoribb áldozatok, elképzelhető, hogy hormonális változások váltják ki a rosacea tüneteit. Lehet oka a betegségnek bármilyen gyomor vagy bélbetegség, vagy bármi, ahol fertőzés van jelen, továbbá a bőrben élősködő atkák jelenléte. A szakemberek szerint a migrénes fejfájás is lehet a kiváltó ok.

Az okokon túl vannak olyan tényezők, melyek elősegíthetik a rosacea kialakulását. Ezek életmóddal kapcsolatos körülmények. Ilyen lehet a szélsőséges hőmérséklet, a szolárium gyakori használata, stimuláló szerek fogyasztása, a szervezet erőteljes igénybevétele, dohányzás, vegyi anyagok közelsége, fűszeres és nehéz táplálkozás, továbbá a stressz. Amennyiben a rosacea tüneteit észleljük magunkon, akkor nincs más megoldás, mint hogy ezeket a kiváltó okokat elkerüljük, tekintve, hogy a tünetek másképp nem megszüntethetők, ugyanis a rosacea gyógyíthatatlan, de a tünetek megszüntethetők.

Hát csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, sokak számára sértő lehet.

40. Dolores007 (válaszként erre: 38. - Féknyom)
2011. szept. 9. 23:13
:)
39. Dolores007 (válaszként erre: 34. - Jozsi.38)
2011. szept. 9. 23:13

Sztem ezeknek a dolgoknak semmi köze a későbbi alkeszsághoz. Talán inkább azt kell megnézni, hogy milyen típusú ember: Elmenekül a problémái elöl vagy inkább összeszorítja a fogát és megoldja. Milyen az otthonában a helyzet. Milyen a baráti köre, hogy nevelték.

Mert pl. ugye majdnem az összes fősulis vedel, amíg pénze van, de nagyrészt nem lesznek alkoholisták. :) (az egyetemistákról nem is szólva... :)). )

2011. szept. 9. 22:49
Félig beinni kidobott pénz, nem végzek félmunkát.
2011. szept. 9. 22:33
pedig jó néha szétcsapni az agyad :D de csak ésszel inni :)) míg van! :D
2011. szept. 9. 22:05
nekem ugyan nem barátom...ellenségem: ahol érem, PUSZTÍTOM!
2011. szept. 9. 19:14
Roppant érdekes irodalmi alkotás. Olyantól, aki polcon látott már alkoholt és olvasott néhány esetet.
2011. szept. 9. 17:38
azt írtam intő jelek, nem azt hogy ettől alkoholista lesz biztosan valaki :)
33. 4c30444687 (válaszként erre: 30. - Dolores007)
2011. szept. 9. 17:00
Úgy látszik, nem csak én nem tudok olvasni. Hmm... akkor talán a fogalmazás nem pontos?
2011. szept. 9. 16:37
néha azért nem rossz egy kis lazításnak, de nem többnek...
2011. szept. 9. 16:23
szövegértés esetleg franie?
30. Dolores007 (válaszként erre: 9. - Jozsi.38)
2011. szept. 9. 16:23

:DD

Micsoda zöldség...

Volt nekem is egy pár filmszakadásos bulim tinikoromban, kinőttem.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook