Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Haltekercs kapormártással recept

Haltekercs kapormártással recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 242 kcal

A Haltekercs kapormártással hozzávalói:
Hozzávalók négy személyre:
60 dkg tengeri halfilé,
egy vékony sárgarépa,
egy vékony póréhagyma,
egy szelet zellergumó,
hal-fűszerkeverék
A főzéshez:
két babérlevél,
egy citrom leve,
egy kis fej vöröshagyma,
tíz egész bors
A mártáshoz:
egy evőkanál vaj,
egy evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
egy evőkanál gorombára vágott kapor,

A tálaláshoz:
citrom, kaporlevél


A Haltekercs kapormártással elkészítési módja:
1. A halszeleteket mosd meg, szárítsd le. A megtisztított répát, zellert, póréhagymát vágd vékony csíkokra, oszd el a haldarabokon, szórd meg halfűszerrel, majd tekerd fel. Ezután a haltekercseket csavard szorosan alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg. 2. Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig. 3. A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert. Forrald fel, ha kell, sózd, majd tedd bele a kaprot, a tejszínt, és ismét forrald lassan 1-2 percig. 4. Bonts ki a halakat, vond be mártással, citrommal, kaporral díszítve tálald. Párolt brokkolit és burgonyapürét kínálhatsz hozzá. Elkészítési idő: 1 óra Egy adag: 242 kcal


Kategória: Halas ételek receptjei


A haltekercs kapormártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook