Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Pikáns, sajtos fánk recept

Pikáns, sajtos fánk recept

Elkészítési idő 110 perc

Kalória 65 kcal

A Pikáns, sajtos fánk hozzávalói:
25 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
5 tojás
egy csokor finomra vágott snidling
egy csokor finomra vágott majoránna
egy csipet só
bő olaj a sütéshez


A Pikáns, sajtos fánk elkészítési módja:
1. Forraljunk fel 2,5 dl vizet egy csipet sóval és a vajjal. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Akkor keverjünk hozzá egy tojást. 2. A masszát tegyük át keverőtálba, és egymás után dolgozzuk bele a többi tojást. Fontos, hogy ezt ne egyszerre tegyük, hanem egymás után. Ha a massza már nem vesz fel többet, az ötödik tojást nem kell hozzáadni.) Ezután adjuk hozzá a sajtot, a snidlinget, a majoránnát, és a tésztát egy órát pihentessük. 3. A tésztából formázzunk kis golyókat. A felforrósított olajban (fritőzben 175 C-fokra), kisebb adagokban 5-7 perc alatt süssük aranyszínűre őket. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni. Kitűnő sörkorcsolya!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A pikáns, sajtos fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook