Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Halsaláta Maja módon recept

Halsaláta Maja módon recept

Elkészítési idő 40 perc

A Halsaláta Maja módon hozzávalói:
50 dkg fogasfilé (vagy más fehér húsú hal),
1 fej saláta,
20 dkg paradicsom,
1 db citrom,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg lilahagyma,
15 dkg zöldpaprika,
10 dkg uborka,
1 evőkanál olivaolaj,
2 evőkanál borecet,
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
1 dl száraz fehérbor,
őrölt bors,
só.


A Halsaláta Maja módon elkészítési módja:
A fejessalátát megmossuk, leveleire tépkedjük. A megtisztított paradicsomot, lilahagymát, zöldpaprikát és az uborkát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk. Serpenyőbe vagy alacsony szélű edénybe két ujjnyi vizet, 1 evőkanál ecetet, babért és félbevágott vöröshagymát teszünk. Só nélkül felforraljuk és beletesszük a 3-4 dkg-os szeletkékre vágott halat. Lassú tűzön fedő alatt 5 percig pároljuk, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, megsózzuk, majd lehűtjük. A párolóléhez kevés fehérbort öntünk és addig forraljuk, amíg a mennyisége kb. egyharmadára nem csökken. Az így kapott levet finom szűrőn leszürjük és behűtjük. Salátaöntet: A kihűlt levet citromlével, olivaolajjal, borecettel, őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel keverjük össze. Porcelán tálra, vagy tányérokra ízlésesen elrendezzük a salátát, a paradicsomot, a lilahagymát, a zöldpaprikát, az uborkát, végül a halszeleteket. Bőven meglocsoljuk a salátaöntettel. Behűtve tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A halsaláta maja módon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook