Hálapénz nélkül nincs segítség? (beszélgetés)
Nem kellett volna!
Jo hogy minden jol alakult veletek.
De az ember rengeteg remtortenetet hall, es nem meri megkockaztatni, hogy vele is hasonlo tortenjen.
Az mar mas kerdes, hogy ha nem volt elozetes megeggyezes, akkor szules utan miert fizetnek.
ez a baj, hogy mindenki így gondolkodik! "inkább nem is kockáztattam"..
ugyanolyan kötelessége az egyik orvosnak, mint a másiknak! és pénz nélkül! az a baj, hogy mindenki azonnal a zsebéhez nyúl és tejel!
egy fillért nem adtam ki se vizsgálatra, se szülésre. mire fel kellett volna?
Ezt én is aláírom,hogy a betegek elrontották az orvost!
Szerinted hogyan lehetne kivitelezni,hogy mondjuk jan.01.-től senki ne adjon hálapénzt?
Amikor a legutolsó kisnyugdíjas is odaadja,mert reménykedik a jobb ellátásban. És ugyanezért adja a kismama, vagy a nő a nődokinak, a szívbeteg a sebésznek, stb.
Tudtátok, hogy a nőgyógyászok után a szívsebészek kapják a legtöbb borítékot?
A sóginőm tegnap elment nődokihoz, körzethez, mert nincs pénze orvost fogadni. Első kérdés a dokitól: Megakarja tartani?
Majd elküldte uh-ra. Az ott lévő "hozzáértő" csak egy "pacát" látott , így visszerendelte 2 hét múlva!
Persze sehol nem "fizetett". Nem mondom,hogy máshogy nyilatkoznak,ha kapnak egy borítékot, de ez is elég gáz...
De alapvetően nem az a normális, hogy tulajdonképpen nincs szabad orvosválasztás. Szerintem ebbe nem szabadna beletörődni. A biztosítónak kéne fizetni a választott orvosomnak, és az a helyi kórház versenyezhetne értem, hogy ott szüljek és ők kapják utánam a pénzt. Hihetetlen, hogy, ha nincs pénzem akkor nincs orvos, akkor a gyerekem nem tud továbbtanulni, akkor ha nincs pénzed maradj utcaseprő???
Persze nekem szerencsém volt a szüléssel kapcsolatban, mert ismerős volt az orvos.
De nem tartom normálisnak ezt a H. Ágnes féle elméletet. Lehessen orvoshoz menni, akiben bízom, és az az orvos éljen jobban a tb fizesse ki.
Lehet, hogy jönnek konkrét élmények az előbb írt kérdéssel kapcsolatban, de ha "más" kórházba megy, már eleve fizetnie kell ezért. Ha meg az orvos miatt megy oda, akkor nyilván az orvosnak is fizet...
Az én tippem: "Asszonyom, nem kell nálam (itt) szülnie, a Pusztamérgesi Kórházban megkaphatja a TB által finanszirozott ellátást.
A magyar egészségügy progressziv szervezésű: ha problémás a terhesség, jogosult lesz a magasabb szintű ellátásra.
Mas az eletszinvonal igen, de nem akarok pozitivan nyilatkozni, mert majd jonnek a kritikak. Egyebkent sokmindenben Magyarorszag lenyegesen jobb mint Canada, de az egeszsegugy nem tartozik ide. Szemelyes velemenyem szerint az Usa viszont meg rosszabb. Kulonben igen, vannak plusz szolgaltatasok, extrak, amik fizetosek, de ha normalis munkahelyed van, akkor a ceg allja. Meg ha elelmiszerboltban dolgozol is.
Viszont tenyleg erdekel, hogy mi tortenne az elobb leirt esetben.
Ha "területen kívüli" betegként mész itt kórházba, akkor fizetsz azért is, amiért a területi kórházban nem. Ugyanez van az ambuláns ellátásban is (szakorvosok, fogorvosok).
Úgy tudom a rokonaimtól (plusz egy látogatás Kanadában, néhány évtizeddel ezelőtt), hogy ott más az életszínvonal, mint nálunk! de ott is van olyan, hogy választott, plusz szolgáltatás... jól mondom?
En sem Magyarorszagon elek, de nagyon erdekelne, hogy mikor a doki megmondja mennyibe kerul a szules, mi tortenik, ha a kismama azt mondja: mar ne is haragudjon doktorur, de mirol beszel? A biztositom allja az egeszet.
Vagy akkor, ha nem mond semmit, mikor a doki megszabja az osszeget, de a vegen egyszeruen nem ad?
Nem tudom,hogy fog működni a több biztosítós rendszer,ha tényleg bevezetik.
Nem tudom elhinni,hogy azok az orvosok,akik százezreket raknak zsebbe, borítékban, könnyen lemondanának erről a "mellékesről"...
Jól tetted, hogy leírtad. Sokaknak a szomszéd füve mindig zöldebb. Aztán ahogyan te is írod, a dolgok ennél sokkal árnyaltabbak.
Nálunk az is a baj, hogy sokan ügyeskednek, kihasználják a rendszert. Kevesebbet fizetnek be, mint amennyit utána igénybe vesznek. Persze ennek azok isszák meg a levét, akik összedobják a nagy közösbe a pénzt.
Szió!
Akkor még elég "olcsó" a doki!
Nálunk a császár 120 e ft-nál kezdődik...
Tiszta szégyen!
Szia!
Ez orvos függő szerintem. Az én dokim nem mondta mennyit kér, annyit adtál amennyit gondoltál. De egy másik doki kerek-perec közli, hogy sima szülés ennyi, császár meg annyi. Egyik ismerősöm volt nála, és döbbenten hallgatta mikor mondta a doki, hogy jó, császár, de 80 ezer...
További ajánlott fórumok:
- "Kitolás"- Hálapénz nélkül nem megy
- Milyen anya nélkül anyáknapját ünnepelni?/Már nincs velünk/
- "Nincs Karácsony Kevin nélkül" ...Szoktátok nézni? Várjátok már?
- Szülés 100ezres nagyságú hálapénz nélkül....vajon lehetséges ez ma?
- Albérlet két gyerekkel....önerő nélkül nincs saját lakás:(((
- Adásvételi szerződés nélkül, hogyan lehet bizonyítani, hogy valami már nincs az én tulajdonomban?