Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)
Tulajdonképpen az alkohol mit roncsol? A póthajat vagy a keratint?
Én 1 hónapja használtam alkoholos sampont amikor itt olvastam, hogy nem szabadna de semmit nem csinált sem a póthajammal sem a keratin rögzítéssel.
Én is a fodrászomtól lestem a hajpakoló krémet, évek óta azt használom minden hajmosásnál balzsam helyett.
Amúgy sztem ez az alkoholos dolog baromság. a gliss kur samponra is rá van irva, hogy van benne alkohol, de sztem tök jó. Gondolom nem annyi arányban van benne, mint a többibe, de biztos nem káros.
A Balmainosra gondolsz?
Nekem van olyan samponom és balzsamom.
Hát igen, kb. Am pont ezért kérdeztem utána pl az Alfaparfos cuccoknak, mert nem rendelek, ha nem is tudom majd használni.
Én mondjuk nem hiszem, h bármivel lehetne ápolni, hiszen mégiscsak egy "halott" hajról beszélünk...
De hát mindenkinek a saját haja, saját pénze, saját döntése, hogy mennyit áldoz az ápolására :)
Én ezt már régóta sejtem. Nincs csodaszer. Sem hajra sem arra hogy szép legyen a bőr. Gének vannak és azt nem tudod megváltoztatni. (lásd indiánok haja)
De én egyébként is a szkeptikusok táborát népesítem. :)
Fodrászom is megmondta: nincs varázsszer a töredezett hajvégekre csak jól vágó olló.
Én is szedek már jópár hete, és úgy látom, érzem, mintha dúsabb lenne! viccen kívül, csajok, biztos van benne vmi csodaszer.... Régen, ha már egy ideje nem mostam hajat és összefogtam, totál a fejemre lapult a hajam,mintha vizesen lenne összefogva, most pedig olyan, mint amikor frissen mosva fogom össze....
Még vmi, utána jártam az Alfaparf proteines samponjának, (a proteines cuccok nagyon jót tesznek a póthajnak!!!!), a gyártótól elkértem az összetételét és nem tartalmaz alkoholt, úgyh használható, ha esetleg vkit érdekel a dolog. Én azért néztem meg, mert tudom, h az én hajamnak kell a sampon - váltogatás, mert egy idő után megszokja, úgyh én 2-t szoktam cserélgetni. A Gliss kuron kívül pedig (még) nem találtam olyat, ami megfelelt volna. Eddig.
Rendeltem a hajáruház.hu-ról póthaj mélyhidratálót, mert sehol nem találtam olyan balzsamot vagy hidratálót amiben ne lenne alkohol.
"A silk protein tartalmú mélyhidratáló hajfénymaszk kívül belül regenerálja és hidratálja a száraz, vízhiányos károsult hajszálakat. Aktív selyemproteinnel dúsított összetétele a haj mélyebb rétegeiben is táplálja, erősíti a hajszálakat és helyreállítja a sérült hajrostokat. Az intenzív ápolás következtében a hajszálak visszanyerik optimális hidratáltságukat, rugalmasságukat. A haj belső szerkezete megszilárdul, erőssé, különlegesen selymessé válik és ismét visszanyeri lágyságát, fényét és csillogását, anélkül, hogy elnehezítené a hajszálakat."
Tegnap meg is érkezett. Megnéztem a dobozt és mi az első összetevője? Alkohol.
Most revalidot szedek, hogy megnőljön a hajam, mert majd november fele, amikor úgyis az a csúnya idő lesz, leteszem 2 hónapra a póthajat, és addigra hátha megnő. Abbahagyon a szőkítést is, festetni fogom csak a hajamat, de azis lehet hogy lenövesztem a hajamat, és csak szőke melírokat rakatok bele sok aprót a téli hónapokban, és akkor már eleve olyan póthajat fogok belerakatni tavaszra.
Mit szóltok, szerintetek le tudom növeszteni a hajamat novemberre (9 hónap alatt)? Nem annyira sötét a tövem, szerintetek nagyon csúnya lenne?
Tudom én:-)
Festeni amugy hogy lehet?
További ajánlott fórumok:
- Hőillesztéses hajhosszabbítás tapasztalatok
- Mennyire elterjedt a hajhosszabbítás Magyarországon? Sokaknak van póthajuk? És közöttetek kinek van?
- Melyik hajhosszabítási, hajdúsitási metódus, ami nem bántja a saját hajat és jó?
- Akik csináltattak már ilyet! Nektek mennyi volt a hajhosszabbítás? Mennyi Ft/tincs?
- Ragasztócsíkos hajhosszabbítás (Tape in) tapasztalatok: Nekem viszket és nagyon húzza a fejbőrömet, a saját hajamat. Ez normális?
- Keratinos hajhosszabbítás