Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymakrémleves recept

Hagymakrémleves recept

A Hagymakrémleves hozzávalói:
50 dkg póréhagyma
2 dl tej
2 dl tejszín
1 húsleveskocka

bors
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
kakukkfű
1 db gyöngyhagyma-konzerv
4 szelet toast kenyér
4 vékony szelet trappista sajt


A Hagymakrémleves elkészítési módja:
A póréhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, a szeletekre vágott fokhagymát, a gyöngyhagymát, a kakukkfüvet, törött borssal megszórjuk, majd felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgéppel összeturmixoljuk, felöntjük tejjel és tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. A sajtot vékony szeletekre vágjuk, majd mikrohullámú sütőbe tesszük, és 900 watton 2 percig melegítjük, kis hajót formálunk belőle. Az elkészült leveshez sajtot és pirítóst kínálunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook