Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos gesztenyés süti recept

Habos gesztenyés süti recept

A Habos gesztenyés süti hozzávalói:
6 tojásból kakaós piskóta

Gesztenyés részhez :
2 cs gesztenyemassza
kis rumaroma
10 dkg porcukor vagy édesítő
10 dkg margarin

Vaníliás krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
porcukor ízlés szerint, esetleg édesítő
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:
4 dl növényi tejszínből hab


Habos gesztenyés süti

A Habos gesztenyés süti elkészítési módja:
A piskótát megsütjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Miután kivettük a sütőből, még melegen lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd papírral együtt vissza is helyezzük a tepsibe, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
A gesztenyés részhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. A piskótalapra kenjük.
A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
Közben a margarint és a porcukrot összekeverjük, és hozzáadagoljuk a vaníliás masszát. Ez kerül a gesztenyés krémre.
A növényi tejszínből kemény habot verünk géppel, ezt is a tésztára simítjuk.
Megszórhatjuk kakaóporral, vagy tortadarával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 10. 18:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook