Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos gesztenyés süti recept

Habos gesztenyés süti recept

A Habos gesztenyés süti hozzávalói:
6 tojásból kakaós piskóta

Gesztenyés részhez :
2 cs gesztenyemassza
kis rumaroma
10 dkg porcukor vagy édesítő
10 dkg margarin

Vaníliás krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
porcukor ízlés szerint, esetleg édesítő
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:
4 dl növényi tejszínből hab


Habos gesztenyés süti

A Habos gesztenyés süti elkészítési módja:
A piskótát megsütjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Miután kivettük a sütőből, még melegen lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd papírral együtt vissza is helyezzük a tepsibe, és hagyjuk kihűlni a tésztát. A gesztenyés részhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. A piskótalapra kenjük. A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot összekeverjük, és hozzáadagoljuk a vaníliás masszát. Ez kerül a gesztenyés krémre. A növényi tejszínből kemény habot verünk géppel, ezt is a tésztára simítjuk. Megszórhatjuk kakaóporral, vagy tortadarával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos gesztenyés süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook