Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos krémes szelet recept

Mákos krémes szelet recept

A Mákos krémes szelet hozzávalói:
Gyúrt tésztához:

20 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor

Kevert tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
a liszt helyett 20 dkg darált mák
fél cs sütőpor

Krémhez:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej


Mákos krémes szelet

A Mákos krémes szelet elkészítési módja:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.

Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.

A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A tepsibe rakott tésztát kis lekvárral megkenjük. A 6 tojásból és 6 evőkanál vízből kevert tésztát készítünk, liszt helyett 20 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.

Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket.

Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kész legelső lapot.

Tetejére csokimázat teszünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 8. 07:41

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook