Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Fasírozott zöldségkörettel recept

Fasírozott zöldségkörettel recept

A Fasírozott zöldségkörettel hozzávalói:
60 dkg darált hús
4 tojás
4-5 szikkadt zsemle
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál fasírt fűszer
só ízlés szerint
szárított zöldség zöldje, majoránna, bors, borsikafű
20 dkg szeletelt baconszalonna


Fasírozott zöldségkörettel

A Fasírozott zöldségkörettel elkészítési módja:
A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd ha teljesen átnedvesedtek, akkor kicsavarjuk őket és a darált húshoz adjuk. A hagymákat lereszeljük tormareszelőn, és a többi fűszerrel együtt ezeket is a húshoz adjuk. A masszát jól összegyúrjuk. Ha lágy a massza, akkor tehetünk bele apró szemű zabpelyhet (vagy zsemlemorzsát). Pár órával korábban készítsük el, hogy az ízek jobban összeérjenek. Közepes nagyságú pogácsákat formázunk belőle, mindegyik pogácsát egy szelet baconba göngyöljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és megsütjük. Tetszőleges friss zöldségekből készült körettel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A fasírozott zöldségkörettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook