Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Háborítatlanságra készülve fórum

Háborítatlanságra készülve (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Háborítatlanságra készülve

66. mandulacska2 (válaszként erre: 23. - Titánia83)
2011. máj. 10. 10:03
Hát remélem, nálunk nem így lesz. De egyébként több fórumon is megoszlanak a vélemények. Az egyik fele maximálisan meg van elégedve, a másik fele meg csak rosszakat ír. Szerintem valahol eközött van az igazság. A 3-4 nap pedig szerintem kibírható, pláne, hogy a babák többsége besárgul. Én jobban meg lennék nyugodva, hogy naponta ránéznek a babámra. Mondjuk egy ismerősöm mondta, hogy az nagyon rossz volt, hogy naponta jött a gyerekorvos (ami nem baj), csak egyszerre gyűjtötték be a babákat, és amíg a gyerekre sor nem került, addig nem is szophatott, az anyuka meg nem lehetett ott. Ez Pécsett volt. Nem tudom, hogy mindenhol, ill. hogy még mindig így van e. Ő kb. 5-6 éve szült, ill. a másik gyerekét kb. 3-4 éve.
65. mandulacska2 (válaszként erre: 22. - Titánia83)
2011. máj. 10. 10:00
Hát igen. Én előre egyébként biztos nem adok majd pénzt.Sajnos már ott tartunk, hogy a legjobb orvosok elmennek külföldre. És meg is értem őket, mert mit tengődnének itt, ha ott a 10*-esét keresik. Sokan azt mondják, hogy visszafizettetnék velük a tandíjat. De még ha így is lenne, 1000*-te jobban járnának, mert a kinti fizetésükből biztos ki tudnák fizetni.
64. mandulacska2 (válaszként erre: 20. - Dvitamin)
2011. máj. 10. 09:56
De a gyereket ugyanúgy meg kell vizsgáltatni. Meg én tuti nem tudnám elképzelni, hogy a szomszédok nagyon örülnének, ha egy éjszakán vagy 24 órán keresztül hallanák a szülő nő kiáltozását. Meg azért engem is baromira feszélyezne. A higiénia is szerintem nem annyira megoldható, mint a klinikán.
2011. máj. 10. 09:54
Szerintem használjuk ki a moder kor technikai eredményeit, ha egy koraszülött,, esetleg egy beteg babát kell megmenteni. ennél szebb dolog nincs is, de ha lehet akkor hagyjuk az anyukákat egyszerüen szülni, akár otthon, akár kórházban. Ha nincs gond ne akarjuk meggyorsítani, "megkönnyíteni" a természetes folyamatot, mert sokszor ezzel még ártunk is.
62. 4c1a787e8f (válaszként erre: 58. - Sara1986)
2011. máj. 10. 09:46

Az a helyzet, hogy régen is sok baj volt a szüléseknél. Féltek is tőle rendesen, csak akkor még nem volt más megoldás. A szülés, az érkezés, meg a halál nagyon is összekapcsolódó fogalmak, érzések voltak, és ha őszinték vagyunk magunkhoz, ma is azok. Voltak olyan nők nagymamámék falujában is, ahol 8 gyerekből egy szülés se jött össze... Nagyiék is kilencen lettek volna, de egy ikerpár nem maradt meg. Biztos vagyok benne, hogy a mai körülmények között vígan élnének...

Persze kérdés, hogy mennyire kell beleavatkoznunk a törvényekbe..

Részemről nem vagyok otthonszülés párti, viszont mindezekkel együtt természetes szülés párti egyre inkább..

Ha lesz negyedik gyerekem, én is szeretnék végre egy oxitocin mentes szülést...

61. bettike2007 (válaszként erre: 58. - Sara1986)
2011. máj. 10. 08:45
nem hinném hogy az orvosok miatt lett zöld a magzatvíz az esetünkben.Mi csak ultrahangra és Nst-re jártunk,semmi más vizsgálat,mégis otthon nem szülhettem volna,de nem is szerettem volna.
2011. máj. 10. 08:33
Végre egy fórum, ahol nem ellenségesek azzal aki esetleg otthon szeretne szülni! :-))))
59. fd8e423e9e (válaszként erre: 57. - Sara1986)
2011. máj. 10. 08:31
Abban a kórházban, ahol én szültem várnak.
2011. máj. 10. 08:06
Pár éve még én is otthonszülés ellenes voltam. Ma már csak azt mondom, akkor tájékozatlan voltam. Persze mindenki szüljön ott, ahol biztonságban érzi magát, de sajnos ma legtöbb anya azzal jön a szülés beavatkozásokkal teli kimenetelét magyarázva, hogy szükség volt rá, különben baj lett volna. Én nem tudom. Ennyi "hibás testű" nő élne ma? Nem igaz. Csak utólag mindig kiderül, hogy a komplikációk előtt bizony mindig volt vmilyen felesleges beavatkozás. Nehéz az anyának felfogni, de előbb utóbb mindenkinek rá kéne jönni, hogy a hosszú, fájdalmas, tragikusnak megélt szülését pontosan az oly bizalmat élvező orvosának köszönheti, mint én SAcinál... sajnálatos, de ma ez így van. És tévhit h a doki kompetensebb a szülésben, mint a szülésznő. Max a császárban meg a fogóban, meg a vákumban. Van szülésznő ismerősöm,, betojnátok, hogy miket mesél, pedig ő is császáros volt mindkétszer, valamilyen betegség miatt. DE munkája közben szörnyű dolgokat hall. És hogy elkesírtsek néhányótokat, a Szt. Imrében főorvos váltás lesz hamarosan és az ott dolgozók bennfentes híreiből kiindulva, elég medikalzált szülés párti :( sajna ez van.
57. sara1986 (válaszként erre: 38. - Fd8e423e9e)
2011. máj. 10. 07:53
szerinted hol várnak ennyit ma Magyarországon? sehol :( pedig normális szülési folyamat is szokott így zajlani
56. bettike2007 (válaszként erre: 54. - Titánia83)
2011. máj. 9. 22:25

Igen szörnyű dolgok,akkor szerencsések voltak.

Barátnőmnek december végére volt kiírva,32hetesen fehérjét találtak a pisijében a doki nem foglalkozott vele,rá egy hétre levált a méhlepény 1óra leforgása alatt meghalt a pici és majdnem a barátnőm is.A toxemia miatt.Azóta is bennem van az érzés,de a barátnőmben a leginkább:(

55. bettike2007 (válaszként erre: 51. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 22:22
semmi gond,zöld volt a víz.
54. Titánia83 (válaszként erre: 49. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:40

Nekem a barátnőm viszonylag szerencsés volt. Ő egyre többet panaszkodott a dokinak, hogy nagyon fáj a dereka, rosszul van. Március végére volt kiírva, és ez december vége, január eleje volt. A doki betudta hisztinek. A Párja viszont mentőt hívott hozza, amikor a lány epét hányt. Mikor beértek, rájöttek, hogy toxémiával küzd, rögtön császározták. Babácska jól van azóta, szépen behozta a lemaradását. Ha még egy kicsit várnak otthon a doki javaslatára, akkor mindkettőjüknek :(((

Unokaöcsémék ugyanígy, ők augusztusra voltak kiírva, és júliusban fehérjét találtak a vizeletében. Azt mondták, menjen vissza hétfőn, de ők inkább a kórházba mentek be. Ez pénteken volt, hétfőre nekik is... :(((

53. Titánia83 (válaszként erre: 49. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:37
Ez szörnyű :(
2011. máj. 9. 21:31
elnézést, visszanéztem.
51. Nikolett5 (válaszként erre: 50. - Bettike2007)
2011. máj. 9. 21:30
miért kellett? (bocsi ha lemaradtam vmiről)
50. bettike2007 (válaszként erre: 36. - Titánia83)
2011. máj. 9. 21:23
Csak van amikor muszáj,a mi esetünkben 12óra állt max a rendelkezésünre,ki kellett hogy jöjjön és a +oxitocin tette a dolgát.
49. Nikolett5 (válaszként erre: 47. - Titánia83)
2011. máj. 9. 21:21

ez igy igaz. hiszen egy szülésnél az anyán és a babánkivül nincs szükség másra! ha már ott az orvos, akkor úgy érezheti, hogy meg kell dolgoznia a pénzéért. mi pedig elhisszük, hogy valóban igaz amit mond. Én még mindig jobban hiszek a testemnek.

hiszen mi van ha bedöglik egy műszer? jöna fájás és nem jelzi? amig bejártam akislányomhoz, hallottam egy anyukáról, akinek halva született a babája. egy éjszakán át feküdt a szülőszobán, ctg-n és fájásmérőn és nemhitték el, hogy fájásai vannak. Pedig már a harmadik baba volt, tudta mit jelent szülni, de a műszer nem mutatta. Mire elhitték a baba keze előreesett és szinte kilógott belőle. Sajnos egyéb rendellenesség miatt, nem élhetett, de még igy is elég elborzasztó a dolog. talánha hisznek neki és nema műszernek, akkor kapott volna magnéziumot és a babája is pár hetet/napot a tüdeje fejlődéséhez. 28hetes volt

48. bettike2007 (válaszként erre: 28. - Titánia83)
2011. máj. 9. 21:21
Hát nem tudom,lehet benne valami.Igazából én figyeltem semmire csak próbáltam azt tenni amit a testem és a baba diktál,3.5órát vajúdtam mikor 3nyomásra kinn volt,ügyes baba volt már akkor is:)
47. Titánia83 (válaszként erre: 45. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:12
És a szabályoktól orvosi esemény egy szülés. És mert orvosi esemény, perkálhatunk.
46. Titánia83 (válaszként erre: 45. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:11

Én is ezeket hallottam.

Amúgy jó példa a könyvíró esete: ő is kitalálta, hogy kórházban ugyan, de háborítatlanul akar szülni. Tényleg relaxált állapotba került, és tudta kontrollálni a kontrakciókat. Erre a nővérek úgy voltak vele, hogy még nincs fájása, betolták a szülőszobára, kapott valami kábító cuccot, és vákuummal kiszedték belőle a gyereket. (Igaz még 80-as évekbeli sztori.)

Pedig neki nem azért nem volt fájása, mert nem zajlottak a folyamatok, hanem kontrollálta azokat.

45. Nikolett5 (válaszként erre: 43. - Fd8e423e9e)
2011. máj. 9. 21:08

hát ez alényeg. mindenre van "szabály". ha ettől eltérsz,mert a te tested merészel kilógni a sorból, akkor be kell avatkozni.

én inkább fogadom el azt, hogy mindenki akkora terhet kap amit el tud viselni, semmint azt, hogy ennek a babának már régen meg kellett volna születnie.

még soha nem hallottam olyan tervezett és felkészült otthonszülőről akinél problémát jelentett a köldökzsinór. Olyat viszont rengeteget, akinél a beavatkozás okozott problémát.

44. Titánia83 (válaszként erre: 42. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:05

A Húgom kisfiát nyolcas alakban húzta vissza a köldökzsinór. A szülés megindítása után fordult bele, előtte nem volt rajta. Kettő doki feküdt a Húgom mellkasára, és préselte ki belőle a babát. Mindezek után oxigénhiány, és újraélesztés.

Nem tudom, hogy hiperaktív lesz e, de olyan korán el kezdett beszélni, és be nem áll a szája. Most 20 hónapos, de már több mondókát tud, és számol. És a személyeket nevén nevezi, rengeteg szót tud. Az igaz, hogy nem lehet megállítani, mert nem ül meg egyhelyben.

43. fd8e423e9e (válaszként erre: 42. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 21:04

Van egy etikett erre is, a kitolási szak nem lehet hosszabb 1-1,5 óránál. Valljuk be őszintén, hogy nincs az a nő, aki tovább is bírná, hidd el a végén már könyörögnél, hogy segítsenek valahogy rajtad.

De nem vitatkozom. Tiszteletben tartom mindenkinek az álláspontját, de én mindenképpen kórházban szülnék.

42. Nikolett5 (válaszként erre: 41. - Fd8e423e9e)
2011. máj. 9. 21:01

erre is van a bábaimodell szerint megoldás. egyszerűen hagyják, hogy a baba a saját ütemében bújjon elő! a köldökzsinór nyúlik és megfeszül, ekkor a baba is hátrébbmozdul, majd a következő fájásra újra előre. igy megnyúlik akitolási szak, de oxigénhiány nélkül születik meg a baba. egy kórházban ilyenkor azonnal kipréselik a babát, ezzel okozva alegnagyobb oxigénhiányt neki.

a statisztikák szerint a hiperaktiv gyerekek túlnyomó része igy született. érdekes nem?

41. fd8e423e9e (válaszként erre: 40. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 20:55

De várnak egyébként legalább fél napot... ha nincs fájás. De többet nem lehet a baba érdekeit kell nézni. És nem mindig vannak fájások.

Vagy többször rá van tekeredve a köldökzsinór a babára, akkor azt hogyan lehet természetes úton megszülni?

40. Nikolett5 (válaszként erre: 38. - Fd8e423e9e)
2011. máj. 9. 20:52

ilyen valószínűleg nem történik meg. hiszen ha elfolyik a víz, akkor megindul a szülés. egy kórházban nem várnak arra, hogy a folyamat eljusson arra a szintre, hogy megjelenhessenek a fájások.

elfolyt a víz? és nincs fájás? akkor oxit az anyukának!

pedig a szivárgó magzatvíz nem jelent valóban elfolytatat. Hiszen burkot is azért repesztenek,hogy a fájásokat erősítsék. A szivárgás még csak a folyamat kezdete, de inkább "besegítenek" :(

39. Nikolett5 (válaszként erre: 37. - Titánia83)
2011. máj. 9. 20:49

véleményem szerint, a legfontosabb. ez az egyik olyan pillanata az életnek,amikor ténylegesen nem számítanak a külső körülmények. csak te vagy és a baba.

az autogén tréning szerintem egy jó alap lehet hozzá.

2011. máj. 9. 20:47

Lányok! Vannak olyan esetek, amikor igenis szükség van oxitocinra, beavatkozásokra.

Pl. elfolyik a magzatvíz, és egy napon belül sincsenek fájások? akkor???

37. Titánia83 (válaszként erre: 35. - Nikolett5)
2011. máj. 9. 20:43

Basszus! :(((

Jól mondod, fontos a befelé figyelés. Itt korábban valaki írta, hogy ő abszolút befelé figyelt, és nem is emlékszik semmi külső tényezőre. Szóval a hipnoszülés is ezt célozza meg. A relaxációs technikákkal elvileg - ha az ember kellően begyakorolja - tuti befelé tud figyelni. De még van az autogén tréning is, azzal is el lehet sajátítani, és a jóga is szuper. Én jelenleg ezeket tanulgatom. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook