Ha ma besózom és panírozom a fagyasztóból tegnap kivett és mára felengedett husit, akkor várhatok a sütéssel még holnapig? (tudásbázis)
Nem tudom, anyam tudja-e vagy sem, de allati finnyas a konyhaban, nagyon vigyaz mindennel, a tiszasag a maniaja, ebbol a szempontbol sokat tanultam tole. Erdekes, 20 evesen tulzott ovatossagnak tartottam ezt, de mara ez nalam is megvaltozott, hasonlo csinalom.
Mondjuk Te kismama vagy, duplan ovatosnak kell lenned, meg a nyers hus erintesevel is.
Hát, megsütöm még ma azt a husit, és majd holnap esszük másnaposan:)
Hülye hűtő leengedett tegnap:(((
Ez picit olyan, mint a részegen vezetés. Sokaknak nem lesz tőle baja...
Na, jó ez egy hülye példa. Nehogy párhuzamot vonj! Bár, a húsmérgezés tudtommal komoly tud lenni.
Pontosan, nem véletlenül ajánlják ezt a gyártók sem.
Nem tudom, hogy anyukádék tudták-e. De a sütés során a legkevesebb veszteség akkor érhető el, ha a hús nincs teljesen kiengedve. Mondjuk ez a legkevesebb. Inkább az az érdekes, hogy amikor kienged a hús, mindenfélék élnek ott a levében. Szóval én sem kísérleteznék vele.
Nalunk csak a ferjem eszik hust, de lelkifurdalasom lenne, ha igy raknam ele, hogy egye meg, es en is ugy tudom, hogy ha morzsa er hozza, vgy tojas, azt nem jo siman a hutoben varatni, maximum melyhutve, illetve csak ha pacolva van a hus, akkor allhat tovabb hutoben. Anyuek paniroztak be hust sokszor es ugy raktak melyhutobe frissen meg melyfagyasztas elott, de ha kivettek, sosem vartak meg, hogy felengedjen, hanem azonnal sutottek, amint szeletekre volt szedheto.
Anyam arra tanitott, hogy a husokkal ovatosnak kell lenni, sok gond szarmazhat abbol, hogy nincs rendesen elkeszitve es korultekintoen kezelve.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?