Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Most nyilatkozták, hogy aki kapott levelet, annak ma utaltak...
Mi nem kaptunk levelet, a férjemmel...
Ellenben a mostohafiam kapott, akinek nincs is gyereke...
Sziasztok
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy férjemnek nem lett leadva a visszadó papír. Így majd bevalláskor kapja vissza csak. A bevallását január 24én online az eszja adtuk le. Azóta feldolgozásra vár. Nyilván február 15 után fogja csak feldolgozni. Viszont így honnan kell számolni a 30 napot az utalásra? A beadás napjától vagy amikor feldolgozzák? Köszönöm előre is ha tudtok segíteni
Hajdú Bihar megye OTP bank semmi.
Lehet aggódni.
Aláírom, hogy fejetlenség van, nem is kicsi és ez a kormány hibája, mert egyrészt a jogszabályban 15-e van írva, nem kellett volna kommunikálniuk semmilyen ettől korábbi időpontot.
De továbbmegyek, én március 15 előtt nem is adtam volna erre utasítást a NAV-nak, mert iszonyú kevés idejük volt(látható, hogy akiknél nem egyeznek a számok, ott még a tavalyi adatok be sem érkeztek a munkáltatóktól), rengeteg a jogosult és ezt mindenkinek egyszerre kell kinyomni. Ez így netto őrültség volt a részükről.
A NAV-nál is emberek dolgoznak, akik ilyen diktált tempó mellett hibázhatnak is, meg egyéb nem várt probléma is felmerülhet.
Ok, értem.
Én meg arra írtam, h szereteném én is megkapni februárban, hogy valaki azt kommentelte, hogy majd adóbevalláskor kaphatja vissza (a NAV tájékoztatása szerint)
Ennyi.
Még egy gondolat és be is fejezem, csak olvasni fogok jönni (hátha jönnek a jó hírek majd) :
Ez egy kicsit akkor is fejetlen!
Valaki kap levelet, valaki nem.
Valaki megkapja a pénzt, valaki nem.
Ha valaki nem, akkor majd valamikor visszaigényelheti..
Ha nem kapod meg, azt sem tudod, hogy miért nem, mehetsz, járhatsz utána. A valószínűleg nem válasz, legalábbis semmiképpen nem megnyugtató és nem ad biztos választ.
Legyen igazad, mindenki, aki még jogosan a pénzre vár, kapja meg legkésőbb holnap (bár Varga Mihály azt nyilatkozta, hogy 14-e, HÉTFŐIG, megkapja mindenki)
Nagyon kedvesen tudsz itt válaszolgatni az embereknek.
Szerintem.
Március 1 nem február!!!
Szerintem.
Én nem adtam be január végén, mert márciusban szoktam, amikor kijön a NAV tervezet, most meg várom, hogy én is megkapja végre azt a pénzt, ami nekem is és sok más embernek is jár..
Bízom benne, hogy azért megkapom és azért vagyok bizonytalan, ahogyan sok más ember is, mert a férjem, munkatársaim, családtagjaim megkapták és izgulunk, hogy mi még miért nem.
Köszönöm a segítő hozzászólást!
Megnyugtattál!
Legyen szép a nap további része! ☺️
Szerinted.
De én is, meg sokan mások eddig is beadtuk január végén, február elején a bevallást, hogy az elsők között megkapjuk az adóvisszatérítést, amit leghamarabb március 1-től utalnak.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?