Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg? (tudásbázis)
ahol nem kötelező állami rendszer van, hanem csak magánbiztosítás v állami + magán, a saját magán ellátásod is valamilyen biztosítási alapon működik. csak ott ugye meghatározzák hogy kb mekkora összeghatárig, vagy milyen típusú ellátásokra szól a biztosításod, és ennek megfelelően fizetsz, gyakorlatilag te határozod meg, hogy milyen szintű ellátást szeretnél, és hogy mekkora kockázatot vállalsz (egy esetleges nagy költséggel járó kezelés még belefér-e a biztosításodba, vagy sem.).
itthon nem esélyes, hogy ne kellene a "közösbe" is fizetni, tekintve, hogy hatalmas pénzek hiányoznak az egészségügyből, és ami pénz bekerül, azt is szétlopják :S... szóval az van, hogy mindenkinek van egy látszat "teljeskörű" biztosítása, ezer éves határidőkkel. ha valami jobbat szeretél, azt fizeted magadnak.
viszont azért az is ott van, hogy ha valamilyen krónikus betegséged lenne, vagy valamilyen súlyos, nagy költséggel járó betegség, akkor azért ezt az állami rendszerben megkapod, nem kell hozzá hirtelen milliókat kicsengetni a kezelés/műtét előtt.
amúgy meg néhány év, és egy orvos sem lesz mo-n, mert mindenki külföldön dolgozik majd, erősen kell koncentrálni, hogy ne legyünk betegek :S
Meg ha valakinek felszökik a láza 40 fölé és hirtelen rosszul lesz...
Bármi lehet. Ez olyan mint az utasbiztosítás. Minek, minek de ha 10 évben egyszer baj történik, akkor meg milyen jó, hogy kötött az ember.
Férjem pénteken kapott CT időpontot, szept. 24-re.
Előtte egy nő novemberre.
Ismerős.
Én nem vagyok makk egészséges, de a legkomolyabb bajom, amivel a reumatológushoz járok, nem műthetne, ha arra kerülne sor. Mondjuk én nem is tudnék mindennel magándokihoz menni, nekem drága.
Ezért van háziorvosom, akihez megfázással, és hasonlókkal járok.
De, ha visszagondolok, volt pár év fiatalon, amikor évekig nem jártam rendelőben.
És ha utcán baleset érne, vagy otthon rosszul lennél /ne legye ilyen/, akkor a magándokid menne a helyszínre?
Én értem amit mondasz, de nem csak akkor kerülünk dokihoz, ha előre be van tervezve.
Ráadásul olyan is van, hogy a magándoki megállapítja: itt már műtét kell, ő viszont nem műt.
Ahogy a többiek is írták, visszamenőleg kifizettetik, ráadásul kamatostul!
Nem értem, legalább az önkormányzatnál miért nem próbáltatok segítséget kérni. Miért 8 év után jut valakinek ez eszébe?
További ajánlott fórumok:
- Nincs fizetve a TB-m. Mehetek orvoshoz?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Fiam elettarsa a kisgyerekkel tavasszal elkoltozott. Most mikor mar nincs munka visszamenne. Legyen a haz atjarohaz? A munka nem tetszik.
- Autóbiztosítás díja személyesen lett tisztázva, de véletlen csekken is fizetve lett, viszont nincs látszata a biztosítónál, mit tehetek?
- Mit tesz a bank ha már kb. 5-6 hónapja nincs fizetve a jelzálog kölcsön?
- Anyumnak költözni kellene, a lakás nincs eladva, az új lakás meglenne. Foglalót hogyan lehet megoldani, ha meg nincs kifizetve a régi?