Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt fórum

H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetés)

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
690. Akvamarin (válaszként erre: 681. - *Pillango*)
2009. nov. 29. 21:05

Meg sehol máshol sem.Idén a szakértők szerint a sima influenza labdába sem fog rúgni a H1N1 mellett.

Egyébként is abba csak a krónikus beteg idősek szoktak belehalni,első kézből tudom,az unokanővérem körzeti nővér volt háziorvos mellett,ő mondta.

Az újinfluenza pont ezt a korosztályt "kíméli meg" a legjobban,mert már találkoztak vele.

[link]

689. *Pillango* (válaszként erre: 685. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 21:04
más a két vírus lefolyása, és pláne a szövődményeik. ezek az emberek sem az influenza miatt vannak kórházban, hanem főként tüdőgyulladással, a h1n1 miatt. az egy hét 39-40 fokos láz csak a kezdet.
688. *Pillango* (válaszként erre: 685. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 21:03
igen, lehet otthon meghal sima influenzában csöndben..., ahoyg eddig minden évben. de ha idén ez valami új dolog, és lehet ellene tenni, akkor nem vállalhatom a felelősséget, hogy a babám megbetegszik.
687. *Pillango* (válaszként erre: 682. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 21:01
nagy hülyeséget mondasz. kösztudott, hogy a kismama szervezete tízszeresen ki van téve az ilyen vírusoknak, mivel a babáért tesz mindent a szervezet, a saját védekezése minimálisra csökken. és nem azért mert szőke a haja...
2009. nov. 29. 21:00
Én azt olvastam hogy a vírus 2-3 napig az orrüregben és a garatban van.Ott szaporodik.Megölésükre nagyon jó terápia a sok jó meleg folyadék,amyilen meleget csak meg bírtok inni, a gyomorban a sav már elpusztítja őket.Plusz az orrüreget fülpiszkáló pálcikával és sós meleg vízzel ki kell mosni sűrűbben.
685. 1eb84e4bad (válaszként erre: 681. - *Pillango*)
2009. nov. 29. 20:59

Biztos vagy benne?

Persze lehet, hogy meghalnak otthon, simán, kórházi kezelés és hisztériakeltás nélkül.

Több sázan halnak meg a hagyományos influenzában évente...

684. kristály csillár (válaszként erre: 677. - Yágo)
2009. nov. 29. 20:59
A SOTE Immunbiológiai Intézetének igazgatója szerint a H1N1 vírus sokkal veszélyesebb, mint gondolták, mert az általa termelt anyagok gátolják a szervezet természetes védekezését.
2009. nov. 29. 20:57

Szegeden egy kismamát kezelnek új influenzával. Állapotáról nem adott tájékoztatást a kórház. A szombati hírek szerint ő is kritikus állapotban van, a hónap eleje óta mélyaltatásban tartják.

Két huszonéves kismama a Semmelweis Egyetem klinikáján fekszik a fővárosban. Mindketten tüdőgyulladást kaptak, mesterségesen lélegeztetik őket. Egyikükön, egy Magyarországon korábban nem alkalmazott eljárással hajtottak végre életmentő műtétet. A klinika vezetője azt mondta, a magzatok jól vannak. A főorvos azonban megjegyezte, az anyák és a babák állapota bármikor változhat, miután az orvostudománynak nincsenek tapasztalatai az új típusú influenza kezeléséről.

A SOTE Immunbiológiai Intézetének igazgatója szerint a H1N1 vírus sokkal veszélyesebb, mint gondolták, mert az általa termelt anyagok gátolják a szervezet természetes védekezését.

682. 1eb84e4bad (válaszként erre: 669. - 2010zsombi)
2009. nov. 29. 20:57
És ha azt mondják, hogy az elhunytak között van 5 hosszú szempillájú? És ha neked is hosszú szempillád van, akkor e befolyásol valamit? Kismama, öreg, fiatal,kék szemű, hosszú hajú, beleesnek a szórásba.
681. *Pillango* (válaszként erre: 680. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 20:56
azzal nem fekszenek x számmal a kórházakban lélegeztetőgépen, meg kritikus állapotban. legalábbis ebben a megyei kórházban nem...
680. 1eb84e4bad (válaszként erre: 666. - Yágo)
2009. nov. 29. 20:55
Kérdezzük meg a sima influenzában elhunyt betegek hozzátartozóit is...
679. Akvamarin (válaszként erre: 633. - Jeju)
2009. nov. 29. 20:39

[link]

Ez az orvos azt mondja attól is kell félni,hogy akár belehal a kedves beteg az influenzába.

Infektológus a Szent László kórházban,szerintem közelről látja az eseményeket.

678. Akvamarin (válaszként erre: 615. - 600ea84375)
2009. nov. 29. 20:24

Már bocs,de nem estem neked,ne vedd magadra.

Ha neked esem,az nem így hangzik.

677. Yágo (válaszként erre: 675. - Babibi)
2009. nov. 29. 18:36

ha utánéztek a mellékhatások elég jelentéktelenek a járvány okozta szövődményekkel szemben, a halálozási rátáról nem is beszélve... na ez az amit mérlegre kell tenni!!! MÉRLEG egyig serpenyő: reménykedem, h az öblögetés és vitamin/immunerősítő szedés mellett talán nem kapom el (kismamaként a velejáró stressz már nagyobb mint az esetleges mellékhatás kocckázata)

MÉRLEG másik serpenyő: vállalom a mellékhatás kockázatát, de biztosan életben maradunk a pcivel...

Még azt is megjegyzem, hogy ha elolvassátok egy vény nélkül kapható asspirin betegtájékoztatóját és a vakcinájét inkább az asspirint nem vennétek be...

676. *Pillango* (válaszként erre: 660. - Gne2)
2009. nov. 29. 18:33
az ellen mondjuk nem tudok védekezni, hogy elüssön egy idióta, de ennyit tudok tenni, hogy beoltatom magam, az az én döntésem.
675. babibi (válaszként erre: 660. - Gne2)
2009. nov. 29. 18:28
Valószínű, hogy egy orvos jobban tudja, hogy mi lehet az oltás mellékhatása, mint egy laikus találgató, nem gondolod?
674. babibi (válaszként erre: 668. - Yágo)
2009. nov. 29. 18:26
Yago neked tök igazad van! Maximálisan egyetértek veled! Mi egy igazi oázis lehetnénk, ha sok nagyokos nem butítja el a népet, okozva ezzel még ki tudja hány ember halálát!!!!
2009. nov. 29. 17:48
ja, igen, arról nem is beszéltem, hogy az idegeskedés, amit ezzel magamnak és a kisbabámnak, és az egész családnak megspórolok, az megfizethetetlen. nem lenne egy nyugodt éjszakám, pláne ha megbetegszik a baba, bármi mástó, ott izgulnék, hogy túléli e.... na ezt nem szeretném, akkor inkább az oltás most.
672. *Pillango* (válaszként erre: 665. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 17:46
az a baj, hogy az újszülött kisbabám nem fog tudni meleg sós vízzel gargalizálni.. én sem magamat féltem, vagy magamtól féltem, mert én mindent megteszek, hoyg ne kapjam el, citromot citrommal zabálok, vitamint szedek, de éha kénytelen vagyok emberek közé menni, plusz a babát sem tudom majd elárni hosszú időre a rokonoktól, sőt semennyi időre sem:(
671. Yágo
2009. nov. 29. 17:45
7 hetes vagy, 5 hét a 2. trimeszterig... ez sok idő és sok idegeskedést jelent, ráadásul maga az ügyfélszolgálati meló sem egy stresszmentes övezet... a munkáltatód nem küldhet el terhesen azért mert veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagy. Egy hónap táppénzt még szakorvosi javaslat nélkül is el tud intézni a háziorvosod, persze rajta múlik... a vírus meg veszélyes! Csak a védőoltás véd meg (mellesleg az is 70-80%-os biztonság) de nagyobb mint a reménykedés kockázata, ugyanis a vitaminok, immunerősítők nem fognak védelmet nyújtani azok csak erősítik az immurendszert, de attól még nem alakítanak ki benned ellenanyagot... Sőt ez a vírus azért a legveszélyesebb (kismamákon és krónikus betegeken kívül) a fiatal korosztályra, mert a jól működő immunrendszerük amikor az ismeretlen vírussal találkozik elkezd azonnal reagálni és sokszor túl reagál, ami komolyabb problémákhoz vezet!!!
2009. nov. 29. 17:44

sziasztok, 9 hónapos kismama vagyok. ma úgy döntöttünk a férjemmel, hoyg holnap beadatjuk az oltást, mivel a gyerkőcöt nem fogom tudni hermetikusan elzárni a külvilágtól fél évig...

EDDIG nagyon elleneztem az oltást, hozzáteszem!!! még ide is írtam korábban! csakhogy abba a kórházba kell mennem szülni nemsokára, ahol 20 gyerek van elég válságos állapotban igazoltan h1n1-gyel... nem szeretném ha az ujszülött babámnak lenne baja. az, hoyg mi elkapnánk, nem érdekelne alapesetben, de ez egy speciális helyzet...

669. 2010zsombi (válaszként erre: 665. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 17:34
Eddig nem is féltem a vírustól, de azért a 3 kismama a kórházban élet-halál közt, elég riasztó számomra. Akár bármelyikünk is lehetne. Igaz nem tudom a kórelőzményeket, ki milyen környezetből jött és mit tett meg az egészsége érdekében. De sajnos azzal sem vagyok teljesen tisztában nekem milyen erős az immunrendszerem. A táppénz "jól" hangzik, csak féltem a munkahelyem és most pont olyan időszak van ott is amikor egy ember sem eshet ki, senki nem mehet szabira ... Szóval nem tudom mi a legjobb megoldás.
668. Yágo (válaszként erre: 667. - Globus)
2009. nov. 29. 17:22
minden lehetőségünk meg volt hozzá, h ezt megelőzzük, de látod még most is mekkora az ellenállás
667. globus (válaszként erre: 661. - Yágo)
2009. nov. 29. 17:08
A kamu riadó alapján bezárt óvodák, iskolák egészséges érintettjei már voltak táppénzen... így év végén, amikor szabadságot már nem tudnak kivenni.
666. Yágo (válaszként erre: 665. - 1eb84e4bad)
2009. nov. 29. 17:00
valószínűleg ez a éleménye a 3 élteveszélyes állapotban lévő kismamánk is... ill. mivel mesterséges altatásban vannak inkább a családját kellene megkérdezni...
665. 1eb84e4bad (válaszként erre: 655. - 2010zsombi)
2009. nov. 29. 16:57

Az ifluenza ellen legjobban az ép nyálkahártya véd. Tehát: párologtatni!!! sós vízzel orrot öblíteni, nem szájba nyúlkálni stb. Ugyanazt, mint amit egyébként s megteszel.

Nem kell parázni, csak egy vírus, amibe páran belehalnak. Úgy, mint az összes többibe...

664. 1eb84e4bad (válaszként erre: 650. - Bonti74)
2009. nov. 29. 16:55
Most jönnek a vitaminok... Nem vetted még észre? :-)))
663. 1eb84e4bad (válaszként erre: 648. - Bonti74)
2009. nov. 29. 16:54
mindenhonnan az folyik, hogy terhesen gyógyszert ne, csak ha nagyon-nagyon muszáj. Nyilván, mindennek megvan a kockázata. De azért egy Algopyrin pl már elég régi ahhoz, hogy tudjuk, lázcsillapításra lehet terhesen is. De az oltásról, nem tudja senki.
662. Yágo (válaszként erre: 655. - 2010zsombi)
2009. nov. 29. 16:40
én beszélnék a nőgyógyászommal és íratnék egy papírt veszélyeztetett terhességről, amivel akár a szülésig táppénzen tud tartani... senki nem fogja tudni bizonyítani, h görcsölsz-e vagy nem
661. Yágo (válaszként erre: 650. - Bonti74)
2009. nov. 29. 16:31

ez így van! és ha beoltajátok magatokat, ha nem az állam már megrendelte és kifizette a 6 millió vakcinát... ki az a hülye gyógyszer, ill. vakcinagyártó aki nem jelentkezik erre a projektre, jó nagyot lehet vele szakítani hát persze... És? attól még nem ciánt tesznek az oltóanyagba és nem is placebot... a gyógyszeripar mögött is húzódik anyagi érdek mégis mindenki szed gyógyszert (akár algópirin, akár vérnyomsácsökkentő, komoly szívgyógyszereket, amik nélkül sokan meg is halnának)... (bár ezeket már korábban is leírtam, de azóta kicserélődött a társaság) Az államnak nem az az érdeke, h egy oltóanyaggal tizedelje a lakosságot, hanem hogy ne omoljon össze az ország és hirtelen ne vonuljon mindenki táppénzre (na az lenne igazán nagy pénzkiadás!!!)

Csak szét kell nézni a környező országokban mi a helyzet... még mi vagyunk a legszerencsésebbek! van olyan vakcina forgalomban bizonyos országoban, ahol kétszeri oltás szükséges a védelemhez! Sőt szerencsétlen franciák úgy jártak, hogy túlrendelték magukat, mert úgy volt 2* kell oltani sokkal több vakcinát rendeltek mint amekkora a lakosság, aztán kiderült mégsem kell duplán oltani... na ők mit szóljanak az anyagi érdekekhez? de a környező országok többségében csak töredéke van, mint amekkora a lakosság és csak a veszélyeztetetteket oltják... nálunk meg még annak ellenére folyik a cirkusz, h már a kétségek is letisztázódtak a szakértői ellentétekben... és bárki kaphat a vakcinából...

ha időben oltatott volna minenki, ide sem ért volna a vírus... de még mindig van ellenállás, aztán ha nagy gáz lesz majd pánikszerüen rohan mindenki...

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook