H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetés)
Meg sehol máshol sem.Idén a szakértők szerint a sima influenza labdába sem fog rúgni a H1N1 mellett.
Egyébként is abba csak a krónikus beteg idősek szoktak belehalni,első kézből tudom,az unokanővérem körzeti nővér volt háziorvos mellett,ő mondta.
Az újinfluenza pont ezt a korosztályt "kíméli meg" a legjobban,mert már találkoztak vele.
Biztos vagy benne?
Persze lehet, hogy meghalnak otthon, simán, kórházi kezelés és hisztériakeltás nélkül.
Több sázan halnak meg a hagyományos influenzában évente...
Szegeden egy kismamát kezelnek új influenzával. Állapotáról nem adott tájékoztatást a kórház. A szombati hírek szerint ő is kritikus állapotban van, a hónap eleje óta mélyaltatásban tartják.
Két huszonéves kismama a Semmelweis Egyetem klinikáján fekszik a fővárosban. Mindketten tüdőgyulladást kaptak, mesterségesen lélegeztetik őket. Egyikükön, egy Magyarországon korábban nem alkalmazott eljárással hajtottak végre életmentő műtétet. A klinika vezetője azt mondta, a magzatok jól vannak. A főorvos azonban megjegyezte, az anyák és a babák állapota bármikor változhat, miután az orvostudománynak nincsenek tapasztalatai az új típusú influenza kezeléséről.
A SOTE Immunbiológiai Intézetének igazgatója szerint a H1N1 vírus sokkal veszélyesebb, mint gondolták, mert az általa termelt anyagok gátolják a szervezet természetes védekezését.
Ez az orvos azt mondja attól is kell félni,hogy akár belehal a kedves beteg az influenzába.
Infektológus a Szent László kórházban,szerintem közelről látja az eseményeket.
Már bocs,de nem estem neked,ne vedd magadra.
Ha neked esem,az nem így hangzik.
ha utánéztek a mellékhatások elég jelentéktelenek a járvány okozta szövődményekkel szemben, a halálozási rátáról nem is beszélve... na ez az amit mérlegre kell tenni!!! MÉRLEG egyig serpenyő: reménykedem, h az öblögetés és vitamin/immunerősítő szedés mellett talán nem kapom el (kismamaként a velejáró stressz már nagyobb mint az esetleges mellékhatás kocckázata)
MÉRLEG másik serpenyő: vállalom a mellékhatás kockázatát, de biztosan életben maradunk a pcivel...
Még azt is megjegyzem, hogy ha elolvassátok egy vény nélkül kapható asspirin betegtájékoztatóját és a vakcinájét inkább az asspirint nem vennétek be...
sziasztok, 9 hónapos kismama vagyok. ma úgy döntöttünk a férjemmel, hoyg holnap beadatjuk az oltást, mivel a gyerkőcöt nem fogom tudni hermetikusan elzárni a külvilágtól fél évig...
EDDIG nagyon elleneztem az oltást, hozzáteszem!!! még ide is írtam korábban! csakhogy abba a kórházba kell mennem szülni nemsokára, ahol 20 gyerek van elég válságos állapotban igazoltan h1n1-gyel... nem szeretném ha az ujszülött babámnak lenne baja. az, hoyg mi elkapnánk, nem érdekelne alapesetben, de ez egy speciális helyzet...
Az ifluenza ellen legjobban az ép nyálkahártya véd. Tehát: párologtatni!!! sós vízzel orrot öblíteni, nem szájba nyúlkálni stb. Ugyanazt, mint amit egyébként s megteszel.
Nem kell parázni, csak egy vírus, amibe páran belehalnak. Úgy, mint az összes többibe...
ez így van! és ha beoltajátok magatokat, ha nem az állam már megrendelte és kifizette a 6 millió vakcinát... ki az a hülye gyógyszer, ill. vakcinagyártó aki nem jelentkezik erre a projektre, jó nagyot lehet vele szakítani hát persze... És? attól még nem ciánt tesznek az oltóanyagba és nem is placebot... a gyógyszeripar mögött is húzódik anyagi érdek mégis mindenki szed gyógyszert (akár algópirin, akár vérnyomsácsökkentő, komoly szívgyógyszereket, amik nélkül sokan meg is halnának)... (bár ezeket már korábban is leírtam, de azóta kicserélődött a társaság) Az államnak nem az az érdeke, h egy oltóanyaggal tizedelje a lakosságot, hanem hogy ne omoljon össze az ország és hirtelen ne vonuljon mindenki táppénzre (na az lenne igazán nagy pénzkiadás!!!)
Csak szét kell nézni a környező országokban mi a helyzet... még mi vagyunk a legszerencsésebbek! van olyan vakcina forgalomban bizonyos országoban, ahol kétszeri oltás szükséges a védelemhez! Sőt szerencsétlen franciák úgy jártak, hogy túlrendelték magukat, mert úgy volt 2* kell oltani sokkal több vakcinát rendeltek mint amekkora a lakosság, aztán kiderült mégsem kell duplán oltani... na ők mit szóljanak az anyagi érdekekhez? de a környező országok többségében csak töredéke van, mint amekkora a lakosság és csak a veszélyeztetetteket oltják... nálunk meg még annak ellenére folyik a cirkusz, h már a kétségek is letisztázódtak a szakértői ellentétekben... és bárki kaphat a vakcinából...
ha időben oltatott volna minenki, ide sem ért volna a vírus... de még mindig van ellenállás, aztán ha nagy gáz lesz majd pánikszerüen rohan mindenki...
További ajánlott fórumok:
- Nektek mennyit változott a melletek terhesség/szoptatás alatt?
- Szoptatás alatti terhesség!
- Szoptatás terhesség alatt és után
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Szívgyógyszert terhesség és szoptatás alatt volt, aki szedte?
- Terhesség szoptatás alatt, gyogyszer mellett?