H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetés)
így van, igen, mindenki maga dönti el!
ez egy fakultatív dolog, aki akarja csinálja, aki nem, nem. és ennek is meglesz a következménye meg annak is, csak baromira nem látunk a jövőbe, ez a car...
MERT IROD AZT HOGY GYAVASSAG???????
SZERINTEM EZ NEM HELYES!!!!
PERSZE HOGY FELTJUK ONMAGUNKAT IS MINT A BABAT IS...!!!!
MERT TE NEM FELTED AZ EGEZSSEGEDET?????
KISMAMAK AMUGY ESZRE VETTETEK HOGY MI EZEN A FORUMON MART LASSAN EGYMAS ELLEN LESZUNK...???
DE MERT VAN EZ????
HISZ NEKUNK OSSZE KELLENE TARTANNUNK...,NEMDE???
LASSATOK HOGY EZT IS KINEK KOSZONHESSUK...
CSAK IS A MEDIANAK....
MINDENKINEK VAN SAJAT VELEMENYE,ES AZT TISZTELETBEN KELL TARTANI...
MERT NEM TERTUNK INKAB OSSZE ES NEM HARAGOSSAN IRKALNI EGYMASNAK...???
Ha már valaki influenzás tüneteket produkál kizárt dolog, hogy beadják neki az oltást.Az antivirális kezelést kezdik meg!!!!!Járj utána!
Én oltattam, semmi bajunk nincs, nekem meggyőzőek a genetikusok és orvosok érvei. Nem szeretnénk lélegeztetőre kerülni. Nem tudom miért kellene ennyire félni az oltástól. Aki fél, ne azzal takarózzon, hogy a babáját félti, hanem ő maga a gyáva, mert a gyermekének nem adja meg a lehetőséget a védettségre.
Egy 29 hetes kismama
Szombaton lesz két hete hogy beoltattam magam, és semmi bajom nincs. Én úgy érzem jól döntöttem, hisz napok óta hallom, hogy kismamák kerültek intenzívre és lélegeztetőre. A legutóbbi kismama akit most 31 hetesen megcsászároztak el is ment a dokihoz h beoltassa magát de a doki elküldte. Ilyen esetben vállal a doki felelősséget? Most miatta van életveszélyben a kismama és van egy koraszülött babája. Azt gondolom ez egyáltalán nem pánikkeltés, az embereket akarják felvilágosítani a helyzet súlyosságáról. H1n1 centrumokat is kialakítanak a kórházakban, külön részleg 12 lélegeztetőgép..stb. ezt azért egyetlen influenzaszezonban se lehetett hallani.
És hogy csecsemőknek miért nem és terheseknek miért ajánlják az oltást? Talán mert a magzathoz nem közvetlenül jut a szer, ott a te szervezeted dolgozza fel, a vírus se jut át a lepényen, csak az antitestek. Nem közvetlenül keveredik az anya és a magzat vére(hisz sokszor nem is azonos vércsoport anya és babája), komoly "szűrőberendezés" működik bennünk. nem a vírus veszélyes a babára. A híradóban is hallhattuk h anyuka lélegeztetőn ,meg mély-altatásban van a baba meg jól van anyukája hasában...mindaddig amíg anyuka él és küzd, de ha a szervezete nem bírja a magzat is meghal ha ne elég "idős" hogy koraszülöttként inkubátorban tovább éljen.
www.organichealthadviser.com
De angol a szoveg...
Velem a háziorvosom egy egy mondatos cetlit iratott alá, amiben az állt, hogy nyilatkozom, hogy az oltást én magam kértem. Miután aláírtam ezt a papírt gondosan beragsztotta a kartonomba.
Tudom jól, hogy ezt azért tette, mert fél a felelősségtől. Ezzel hárítja át Rám. Ezzel én tisztába voltam akkor is, amikor kértem az oltást. Bár pár héttel előtte magyarázott nekem az orvosom arról, hogy az otó orvosé a felelősség. Ő egyébként nem a higany tartalom miatt volt bizonytalan, hanem amiatt, hogy nem split a vakcina, (ami hasított vírust tartalmaz ), hanem egész sejtes vírust. Erre a nőgyógyászom azt mondta, hogy bár teljes sejtes a vírus, de ELÖLT vírus! Azóta már tudjuk, hogy ez nem hogy nem hátránya az oltásnak, de előnye, mert így elég egy oltás is, nem kell kettő és így is hatékonyan kiváltja a megfelelő immunválaszt.
IGAZ,DE A BABA IS KAP BELOLE....
AKKOR CSAK ARRA VALASZOLJ NEKEM HOGY HONNAN VAGYTOK TI OLYAN BIZTOSAK BENNE HOGY A BABADNAK VAGY NEKED NEM LESZ GONDJA,PAR HONAP MULVA....??????? EZ NINCS BEBIZONYITVA!!!!!
AZ HOGY JOL VAGYTOK AZ OLTAS UTAN PAR NAPPAL,HETTEL... ERRE ALAPOZTOK?????? MOST VICCELTEK?????
SOK NO VOLT.
MERT NEM MENTEK RA ARRA AZ OLDLRA AMIT MAR TEGNAP FEL RAKTAM,IGAZ ANGOLUL VAN,DE OTT SOKA OLYAN NO IR SAJNOS A VETELESROL...
nem értem, hogy ha egy terhes nőt elképzelsz magad elé, és azt oltják lelki szemeid előtt, miért nem világos, hogy az nem ugyanaz, mintha egy 3 kilós újszülöttbe nyomják ugyanazt???
ha várandósan valaki 60-90 kiló, annak a kisbabája a placentán keresztül kapja meg a védettséget, az anyukán keresztül és nem közvetlen az ő pici testében oszlik csupán el az anyag, hanem így osztozik anyával... Jáj...biológia meg fizika órán hol voltatok?? vagy matek...
Ha nem azonnal lesz baja, akkor mikor?
Én nem értem mire gondol itt az, aki azt mondja, hogy majd 10 év múlva lesz baja!
Mégis hogyan? Ha megszületik egy baba egészségesen, mindene megvan, minden szerve jól működik, akkor 10 év múlva mi történhet vele attól a higanytól vagy bármely más összetevőtől, ami már rég a születése előtt elhagyta az anya (nem a baba) szervezetét. Vagy értsem úgy, hogy 10 éves koráig jó tanuló lesz, aztán egyszer csak butává válik majd? Vagy kinő a 3. keze? Vagy mi?
Én nem pártolom a vakcinát, ezt a már írt hsz-eimből láthatja mindenki. De csak úgymellesleg szólok, hogy nem ugyanazt kapják ám meg amerikában, mint magyarországon....
Majd figyeljétek meg, itt, ezzel a vakcinával, nem rögtön lesz baja a babáknak, és mindenkinek, aki oltat. És már bocsánat, de mi az, hogy egy 30 hetes baba már "készen" van???? Milyen agyalágyult, elvetemült doki mond ilyet????????????????? Iszonyat sérülékenyek ilyenkor a babák, ezt mindenkin nagyon jól tudhatja!!!!!
EMBEREK NEKTEK NEM FURCSA HOGY AZT SZAMLAJAK HOGY A MAR MEGSZULETTET KISBABANAK 6HONAP KORAIG NEM LEHET BE OLYTANI,AKKOR MERT HIGYEM EL HOGY HA EN MOST MINT EGY KISMAMA MEGKAPOM A VAKCINAT AZ NEM FOG ARTANI A BABAMNAK??? HISSZ AKKOR MEG MESSZIROL NINCS TOBB MINT 6HONAPOS AMIKOR MEG CSAK A POCIBAN VAN,NEMDE...??
ES AZ A KISMAMA AKI BEOLYTASSA MEGAT AZ ALTAL AT JUTTASSA A BABANAK IS AZOKAT AZ ANYAGOKAT AMI A VAKCINABAN VANNAK...
ES AZ SENKIT SEM ZAVAR HOGY NEM TESZTELTEK KISMAMAKON A VAKCINAT????MERT ENGEM NAGYON,HOGYAN ADASSAM BE MAGAMNAK NYUGOTTAN AMIKOR NEM TESZTELTEK KI RENDESSEN A KISMAMAKON...??????
MA REGGEL AZ RTL KLUB-REGGELIJEBEN EGY DOKI,BOCSI NEM TUDOM A NEVET,AZT MONDTA HOGY HA A KISMAMA 48 ORAIG MEGKAPJA AZ OLTOANYAGOT AZ UTAN HOGY VALAMI TUNETET PRODUKAL,PL.LAZ,FEJFAJAS,KOHOGES... AKKOR NEM LESZ SEMMI GOND...
AKKOR KERDEM EN,MERT NEM MONDJAK A SOK PANIKOLAS HELYET HOGY HA VALAKI FEL BEADATNI A VAKCINAT AKKOR NE TEGYE,UGY IS,IGY IS A SAJAT FELELOSEGE,ES AMIKOR ESZLEL VALAMI TUNETET MAGAN,AKKOR MENJEN ORVOSHOZ ES AKKOR MAR TUTIRA KERJE A VAKCINAT....AZERT IGY EZ KOREKTABB LENNE,MINTHOGY IJESZGETIK,PANIKOLTASSAK A JO NEPET,ES MOST FOLEG A KISMAMAKAT....
További ajánlott fórumok:
- Nektek mennyit változott a melletek terhesség/szoptatás alatt?
- Szoptatás alatti terhesség!
- Szoptatás terhesség alatt és után
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Szívgyógyszert terhesség és szoptatás alatt volt, aki szedte?
- Terhesség szoptatás alatt, gyogyszer mellett?