H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Kész vagyok az itthoni tennivalóimmal, most elindulok beszerezni a vitaminjainkat és egyéb "kütyüket", "BKV-zom" egy sort és figyelni fogom, mennyi ember köhög..stb :)
mert azért ezt az előbbi videót megnézve és osztva/szorozva elég érdekes számok jönnek ki....:)
Aki beoltatja magát és épp ez miatt betegszik meg, az akkor nem fertőz? Úgy emlékszem, mindig azt mondták az eddigi influenzáknál, hogy az oltások legyengített vírusok és lehetnek inf. szerű tünetek a beadást követően és ha valaki meg mégis elkapja nem az oltás "mellékhatásaként, akkor meg könnyebben vészeli át az oltásnak köszönhetően. Az 1908-as nagy járvány idején meg még talán nem volt ilyen lehetőség a higiéniára mint ma...Az én immunrendszeremmel pl. ha jelentkezett volna az oltás mellékhatásaként "kicsiben" az influenza,( ha csak az) mi lett volna biztosíték, hogy nem kapom el mégegyszer, ugyan lehet, hogy enyhébben, de akkor már kétszer lehetett volna. Igaz így sem garantálja semmi, hogy nem kapom el újra, de bízom benne, hogy nem és a gyerek nem kapta el tőlem, pedig az alapbetegsége, ugye....
Nyusszó azért minden él nélkül kíváncsi lennék, hogy nálad jelentkezik-e valami , inf. szerűre gondolok. Írd majd meg légyszi később, de őszintén :)
a videókat is megnéztem...hm
arra meg roppant kívácsi lennék, kinek jut eszébe még ebből üzletet csinálni...(ruhaipar)
a vitaminos üzletek is jobban mennek ilyenkor, de aki tenni szeretne valamit megelőzésképp is, az gondolom tesz és az ilyen üzletek akkor is mennek és a legtöbbje azért nem gyorsan az ilyen apropókból kezd el vitaminokat árulni és a tisztességesebbje nem is ígér csupán attól gyógyulást, ha valaki már esetleg beteg, csak segítséget , támogatást, és így talán könnyebb felvenni a harcot... és hát a sokat hallott megelőzés.....
Találtam valamit:
Új öltöny a H1N1 ellen
2009. október 19. 17:03
nana.hu |
Laboratóriumi kísérletek már bizonyították, hogy a vírusmolekulák három órával azután eltűntek, hogy az anyaghoz tapadtak. A nagyvilág hírei.
Szedi áldozatait az új vírus, és valamilyen módon mindenki védekezni szeretne ellene. Az oltás és az immunerősítés mellett már a ruhaipar sem ül tétlenül. Egy japán cég megkezdte a sertésinfluenza elleni öltöny forgalmazását, mely állítólag elpusztítja a H1N1 vírust.
A cég állítása szerint a ruhadarabot titánium-dioxiddal vonták be, mely ultraibolya fény jelenlétében megöli a vírust.
Ryugo Yamamote szóvivő a Sky News-nak elmondta, hogy speciális, kosz-álló anyaggal próbálkoztak, és a laboratóriumi kísérletek bebizonyították, hogy a vírusmolekulák három órával azután eltűntek, hogy az anyaghoz tapadtak. A gyártó azt állítja, hogy az öltöny képes csökkenteni a cigarettafüst szagát is. Japánban mintegy 300 férfi divatáru üzlet kínálja a terméket meglehetősen borsos áron, kb. 120 ezer forintnak megfelelő jenért.
és a filmek jók, szintén gondolatébresztők ha belegondolunk........
Amúgy beleolvastam más fórumba, ahol úgy értettem (jól?) , hogy Nyusszónak is van olyan dolog amiért fél, de hidd el mindenkinek megvan a maga félelme, miértje és jogunk az nincs senki felett pálcát törni, hacsak nem vagyunk tökéletesek.....
most "eszembe" jutott még egy két film, amiket már évek óta lehet látni, tudjátok, amiket ha időnk engedi olykor a dvd előtt vagy még anno videón megnézhettünk, már akit leköt az ilyesmi (scifi) amik hasonló dolgokról szóltak.....
Nem tudom milyen jelzővel lehetne illetni akinek az agyából kipattantak ezek a filmek, de nem lehet, hogy egy kis "manipulatív" cél is volt bennük:::? Mindkét oldalról voltak/vannak filmek....
Haha! :D
Milyen termékeny volt a tegnapi nap! (tegna-pinap)
Kretén kretén hátán! :D
Van a társaságban egy hisztis tyúk, de nem mondom meg ki az! Rejtvény!
Ahogy hallom, ez a h1n1 semmivel sem rosszabb mig ezer más dolog, ami kereng a levegőben. Hú, de sok mindenre be kellene oltatnunk magunkat!
Érdekes, hogy a felelőtlen szexuális kapcsolatokról kevés szó esik, pedig egy védekezés nélküli nemi kapcsolat sokkal veszélyesebb mint mellőzni a h1n1 védőoltást.
Az Aids és hepatitis b(?) mindezideig gyógyíthatatlan, tartós megfigyeléssel/gyógyszerszedéssel talán már elérhető az átlagéletkor. Magyarországon, információim szerint már több mint 2000 HIV fertőzöttet tartanak nyilván, és becslések szerint 5-ször ennyi, azaz 10 ezer ember szintén HIV+, csak nem tudja önmagáról. Azaz minden ezredik ember hazánkban. Tehát egy kis kitartás és "szerencse" és ráakad az ember egy "éccesre". Erre kell - szerintem - nagyon vigyázni!
"Schneider Ferenc lapunknak azt is mondta: előállhat olyan helyzet a jövőben, amikor a betegség terjedése miatt egy oltás már kisebb kockázatot jelent majd, mint a megbetegedés, de egyelőre még nem tartunk ott."
Ebben szerintem minden benne van.
én Sotén dolgozom mint ápolónő gyerekekkelfoglalkozom,megrendeltettem mind a két oltást a H1N1 és a szezonálisat is ,ingyen is volt,meg mi könnyen hozzá jutunk de nem használom fel.
nem oltattatom be magam,szerintem is reklámfogás az egész.
Lányok!
Ne útáljátok már ennyire egymást!
Mi azért NEM oltatjuk be magunkat a családommal, mert ez nem más mint üzlet...
Emlékeztek a tavalyi rémhírre?
Ja bocs, a gyerekeid. Visszaolvastam a fórumot, végigröhögtem a hsz-aid, kérlek ne haragudj ezért...nekem is az jutott eszembe, hogy beküldtek valami téglát ide jó summáért. Képzeld nekem is van egy kislányom, 5 éves, és sem magam, sem őt nem vagyok hajlandó beoltatni, amolyan feláldozás céljából, más miatt. Miért vagyok ilyen gonosz másokkal? Pf, érdekes leírni ezt. Mert ez az egész kivételesen nem a média műve, vagy azt állítod, hogy például a mai németországi botrányt is csak felfújták? Vagy, hogy egyes riportokat megvágtak, átszerkesztettek? Előszöris, anno mit írtak meg először? Hogy a vakcina ártalmatlan, maximum egy kis bőrpirosodás vagy enyhe hőemelkedés jöhet szóba. Aztán valamelyik nap már mit olvastam? A cég számol vele, hogy oltást követően több ezer halálos áldozat lesz, hozzátéve, ez nem azt jelenti, hogy ennek az oltóanyaghoz lenne köze. Habár mondatuk első felében még az "oltás után" kifejezést használták, ami ugye 60 nap. Azt hiszed én nem félek a vírustól? A háziorvosom viszont nekem azt mondta, eddig enyhe lefolyásúnak bizonyult és ha változna, akkor ez az oltóanyag már nem is lenne jó rá. Rábízom magam előszöris az immunrendszeremre, mert aki telenyomja magát xarral abban a hitben, hogy az majd megvédi (pedig csak max. hetven % 2-3 hóig), annak előbb krepál be az immunrendszere, ami majd legközelebb is inkább külső segítséget vár. Mellesleg kevés vagy te ahhoz, hogy tudd, mi van azokban a vakcinákban. Ehhez mindannyian kevesek vagyunk, de tényleg ne kreténezz senkit hanem tarts tiszteletben másokat. "Világos?"
Mellesleg, arra nem gondoltál, hogy valaki beoltatja magát és esetleg súlyos szövődmény alakul ki nála vagy akár meghal? Hadd döntse már el mindenki, hogy mit kezd a testével, és ebben a mai világban igazán körülnézhetnél, mi megy a gyógyszeriparban. Ha félsz, ne mások vérét szívd, akkor fogd magad és menj egy mély bunkerbe. Amúgy beoltattad magad sima humáninfluenza ellen IS? Csak mert a H1N1 halálozási ráta abszolút nem érte el a sima flu rátáját. Sehol!
még "eszembe" jutott, azt nem mondtam még, van ismerősöm kanadában ,aki átjár néha mexikóba....
hetente váltunk e-mailt, néha sűrűbben..
azt mondja, veszélyesnek mondják ott is (de bármelyik influenza lehet veszélyes, ha kialakul valamilyen szövődmény) és állandóan csak azt "szajkózzák", hogy zsebkendőbe köhögni, majd eldobni, sokszor kezet mosni....stb. Nem oltatott.
a 324. hozzászólás is érdekes gondolatokat ébreszt...és lehet mélyebben belemenni , mindkét tábor tud mit mondani....
Azért Berillke is mondott gondolatébresztő dolgokat...engem ha bárki elnevez valaminek, tul. képp nem számít, nem függök tőle....mindenkinek megvan a véleménye, temperamentuma...stb de a saját döntéseimben az "olyan" vélemények nem befolyásolnak
sajnos így szokott "leállni" egy fórumtéma, ha elkanyarodik az eredeti témától....
kár lenne, mert azért az emberben támadhatnak itt beszélgetve olyan gondolatok, amik addig esetleg nem.....
és ahogy visszanéztem sajnos tényleg a "kreténnel" kezdett ez a téma itt "elmenni" :(
de most, hogy így mondod, még jobban terjeszteni fogom a közvetlen és tágabb környezetemben is, hogy nehogy be merjék oltatni magukat!!!
és utána szurkolni fogok, hogy törjön ki a járvány :-))
meg egy kicsit figyelj majd a helyesírásodra is,
ha te nem vagy kretén!
jó éjt!