H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Itt olvastam bőrpírról és duzzanatról.
Valószínű, nem jó helyre böktek...borogattad?
csomó minden védőoltás után alakulhat ki...
Sziasztok!
Nem olvastam végig a topikot, szóval nem tudom, ki mit gondol erről a védőoltásról, nekem sajnos nincs időm mind a 3700 véleményt kimazsolázni, mindjárt felkel a másfél évesem, és akkor vége a netezésnek:))
lényeg: olyanokat keresek, akik beadatták. Én hétfő este mentem el egy oltópontra. Gond nem volt, kicsit zsibogott, ennyi. Tegnap este elkezdett egy csomócska alakulni a helyén, mára ez már full nagy lett. Fáj, és egész éjjel zsibbadt a karom, aludni se tudtam. 3 körül felhívtam az ügyeletet, szerintük van-e valami komoly gond, vagy ez vele jár, ők megvakarták a fejüket, és rövidet elküldtek a fenébe. most várom, hogy felkeljen a gyerek, keresek egy nagymamát, vagy hazarendelem a férjemet hozzá, és indulok vissza az orvoshoz. Közben olvastam, hogy egy 14 éves soproni kislánynak a lábai zsibbadtak le oltás után, ő már kórházban van, és még mindig nem tudják, mi baja pontosan.
szóval:
véleményeket várok! (nem föltétlen azt, hogy minek adattam be, azt itthon is hallom eleget. inkább járt-e valaki hasonlóképpen, stb)
köszi
Nem bagatelizálod el,tényleg kisebb a komplikáció aránya, mint a szezonálisnál.
De én nem szeretném, ha én lennék az az egy a 150.000-ből,mert hallgatva a dacos kisördögre aki itt bennt motyog a koponyámban nem olttattam be magam egy olyan vírus ellen, amivel még nem találkozott a szervezetem. És ez most vagy igaz, vagy nem,soha sem fogjuk megtudni.
Egy biztos,ezelőtt soha sem vettem igénybe influenza elleni védőoltást,és ha tehetem nem is fogom!
25 évvel ezelőtt, egy augusztusi reggelen arra ébredtünk, hogy a 10 éves lányomnak bedagadt a bal felső karja. Rettentően megijedtem, rohantam vele az orvoshoz!
Doktorunk rápillantott, és azt mondta: "Ne ijedj meg, de a lányod egy TBC-s beteggel találkozott"!
Hogy micsoda???? Nálunk nincs TBC-s beteg...mondtam én.
Egy hétre rá a barátnőm iszonyatos baloldali szegycsont alatti fájdalommal kórházba került. Rutin röntgen után kiderült,hogy "valami" van a tüdején.De mi??? Tovább küldték. Diagnózis: Bizonytalan eredetű folt a tüdőn! Műtét. Diagnózis: TBC!!!! 35 éves volt!
Orvosunknak igaza volt....a lányom szervezete védekezett e betegség ellen a védőoltás hatására.
Amikor ezeket a védőoltásokat feltalálták, szerencsére még nem volt internet! Mert ha lett volna, akkor talán ma százezrével futkosnának a TBC-s betegek is!!!!!!
Mi ebből a tanulság? Nem kell pánikot kelteni, mert ha az ellentábornak, nevezhetem fanatikusoknak is,más a véleménye e védőoltásról, akkor sem kellene ennyire kinyilvánítani, mert mi van, ha nincs igazuk? Mi van akkor ha ezen vélemények alapján valaki nem meri magát beoltatni? Ki vállalja a felelősséget akkor, ha valaki, akár 1 ember is belehal abba, amibe nem kellene!!!!
Nekem ez a véleményem! Lehet sarat dobálni, nem érdekel...de úgy éreztem ezt le kell, hogy írjam, ennyi ostobaság olvasása után!
Műt
Nem szeretném (el)bagatelizálni a dolgot,
de most már közel 150.000 H1N1-en átesett beteg van, s Szegeden egy orvosnő az intenzíven van.
Azt hiszem, te is tudsz százalékot számolni..
FT
hm...igen a rózsahimlő :(
olyanom is volt gyerekkoromban és sajnos másodjára azt meg pont akkor kaptam el, amikor a nagyobbik lányommal voltam épp 3 hónapos terhes. Dolgoztam és az iskolában a kis alsósok közt akkor tört ki a rózsahimlő, de mire én elmentem betegállományba, addigra már késő volt...Akkor nem voltam annyira beteg és a pöttyök is elmúltak 3 nap alatt amik akkor kijöttek rajtam. Ennek az lett a következménye, hogy a nagyobbik lányom idegi típusú halláskárosodással született. Mindkét oldalon 50-60 decibeles halláskárosodás, de 1 éves korában már volt hallókészüléke, így nem volt olyan nagy gond vele akkor , csak aztán a tinikorban jöttek a gondok, de ez már egy másik történet...:))A nőgyógy. azt mondta akkor, tuti semmi baja nem lesz a gyereknek, mert már elmúltam 3 hónapos terhes és ilyenkor már nem tud ártani. Aztán amikor megszületett (más orvosnál, mert a szülés előtt közölte a dokim, szabira megy, erre szülés után 2 nappal találkoztam vele a kórházban :() Szóval a rózsahimlővel tényleg vigyázni kell a kismamáknak.
Én ezt is 2x szereztem be :(
Egy háziorvos aki elkapta a vírust, most az intenzíven fekszik. Valószínűleg egy betegtől fertőződött meg.
Na igen... Én is 2x voltam bárányhimlős és rózsahimlős is:) Kicsit féltem a gyerekemnél, de nem kaptam el3x:))
Azt tudtátok, hogy övsömöre csak olyannak lehet, aki volt bárányhimlős? És az övsömörös betegtől lehet bárányhimlőt kapni.
Lehet nem mondam újat, de se baj:))
:)))) csak halkan mondom olvasva Titeket, mert nem akarok beszállni semmibe, én ill. mi úgyis eldöntöttük már régen, hogy oltatunk-e vagy sem:))) és nem a miatt, hogy mi van és mi nincs az oltóanyagban, hanem mert vannak tapasztalataink és akinek vannak, gondolom az alapján gondolja át és dönt...akinek nincs tapasztalata és tanácstalan, hát igen, az kicsit talán nehezebb helyzetben van...mindegy, nem is ezt akartam, mert én már annyira unom ezt és lám Ti is majdnem "kardoztatok" már, pedig ha személyesen is ismernétek egymást, lehet hogy jó barátságban lennétek...mire képes még ez a hülye H1N1.....? :)
csak azt akartam mondani, én gyerekkoromban voltam bárányhimlős, a nagyobbik lányom sosem kapta el, de a kicsi amikor az oviból hazahozta 8 évvel ezelőtt, bizony elkaptam tőle én is újra.A nagylányom is, de Ő addig még sosem volt, tehát szinte törvényszerű volt, így mind a 3-an bárányhimlősek voltunk. A kicsi akkor 5 éves volt, alig vette észre, viszont én és a nagylányom röhögtünk egymáson, ahogy kinéztünk. Kijött hozzám a doki, mikor meglátott, alig akart megvizsgálni....:) 1 centi nem volt rajtam, ahol nem voltam kiütéses és mellette tüdőgyulladásom is lett, ezért kellett kihívni...szóval én 2x estem át rajta:))))
Nem ez eszembe sem jutott,csak nagyon sok véleményt meghallgattam,amiből igyekeztem kiszűrni a valóságot! De arra jutottam,hogy nincs igazság.(bár lehet,hogy van valahol odaát:))
Sokáig mérlegeltem,majd tekintettel betegségeimre úgy döntöttem,hogy szúrunk!Amúgy eszem ágában sem lett volna!
Nem nekünk. Hanem annak az oldal orvosnak akik mellette vannak, vagy annak az oldal orvosnak akik ellene.
De azt tényleg senki nem állította, hogy minden esetben baj lesz. Szimplán csak nem tudunk jósolni.
Se az egyik, se a másik oldal.