Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » H1N1 oltás - pro és kontra fórum

H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)

3810. a0c1361e44 (válaszként erre: 3801. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 18:55
Én mondtam:) De jó, hogy nem mondtam túl nagy butaságot. lehet mégis orvosnak kellett volna lennem?:)))
3809. c19f5f79fa (válaszként erre: 3805. - Correct)
2009. nov. 25. 18:54

Én ezt nem értem.Miért kell halálos sztorikat belinkelni ide...megkérdezhetem mi evvel a célod? Hogy ne oltassa be magát senki? Vállalod mindenki helyett a felelősséget?Most lehetne linkelni ide olyanokat amikor valaki infulenza szövődményeibe halt bele stb.Mi értelme lenne?Egyáltalán honnan tudod hogy ez amit ide linkeltél az pont így is volt???Honnan tudod? Amikor tudod Te is milyen a média...Mekkora csúsztatások vannak benne...

Elmondok egy történetet,nekem a volt férjem barátja meghalt egy kígyómarásba....( jó pár éve volt lassan 10) erről több cikk megjelent.A volt párom ott volt amikor az eset történt a kezei között halt meg szegény,tudtam mi hogy történt.Jó pár hónappal később a kezembe adott az exem egy cikket hogy olvassam el,de nem nézhettem a címét.Elolvastam és nem ismertem rá a történetre hogy az a barátunkról és a volt férjemről szólt...szóval a korrekt cikkekről ennyit.

3808. a0c1361e44 (válaszként erre: 3793. - 3c0814215c)
2009. nov. 25. 18:52

Nem hiszem, hogy rosszul emlékszem. A memóriám.... Emlékszem rá, hogy első alkalommal a bátyámmal feküdtem otthon ezzel a betegséggel úgy 4 éves korom körül, majd a húgommal is. Azt mondta doki, hogy az első alkalommal nem jött ki rendesen. Ja és rajta van a kartonomon:)

Mert én egy ilyen elvetemült vagyok, hogy ami nincs meg azt megszerzem. 1972-ben voltam kórházba a vesémmel. Nem rég kértem ki a Heim Pál kórházból a cuccomat.:) 4 éves voltam, és mindenre emlékszem, ami le van írva, meg másra is:)

Kanyarós viszont nem voltam, annak ellenére, hogy az oltó anyag nem volt jó, amit mi kaptunk, de pont terhes voltam, amikor újra oltás volt, és mire megszültem azt sem tudták miről beszélek.

3807. babibi
2009. nov. 25. 18:28

Kedves Correct!

Mi köze Amerikának Magyarországhoz? És a HPV-nek az újinfluenzához?

A felesleges riogatások miatt vajon hány ember fogja a lélegeztetőn vagy ne adj Isten a koporsóban végezni? A riogatókon hatalmas felelősség van, sokkal nagyobb mint az Omnivesten. Magyarországon nagyon kevés a kórházi férőhely és a lélegeztetőgép is. A nagypapám is azért halt meg, mert a kórház egy szem lélegeztetője éppen foglalt volt.........

3806. Nikike1988 (válaszként erre: 3804. - Babibi)
2009. nov. 25. 14:44
igen tudom persze. Csak ilyenkor az ember megijed.Szerencsére már jobban van .
3805. correct
2009. nov. 25. 14:35

Pedig ez az oltás már ismert volt :(

"Egy tizennégy éves iskolás lány meghalt, három társa pedig rosszul lett az Egyesült Királyságban, miután a nemzeti oltási program keretében humán papillóma vírus (HPV) elleni vakcinát adtak be nekik. Vizsgálják, van-e összefüggés az oltás és a haláleset között.

Coventry egyik iskolájában négy diák lett rosszul, miután megkapták a humán papillóma vírus (HPV) elleni vakcinát, közölte a Daily Mail. Egy 14 éves lány a kórházba szállítás után meghalt.

A diákok a Cervarix nevű, HPV elleni oltást annak a nemzeti egészségügyi programnak a keretében kapták, amely a méhnyakrák megelőzését szolgálja. A méhnyakrák kialakulásáért 70 százalékban a főként szexuális úton terjedő humán papilloma vírus a felelős.

Az oltóanyag a gyártási száma alapján az egészségügyi szolgálat (NHS) regionális intézetétől származott. A lány halálának pontos oka egyelőre nem ismert. Az NHS helyi illetékese azt mondta: a jelenlegi ismeretek szerint a haláleset és az oltás között nincs összefüggést, de ezt a boncolásnak kell majd tisztáznia."

index.hu

3804. babibi
2009. nov. 25. 14:24

Nikike!

Az, hogy bújkált valami nyavalya az öcsédben azt nem is láthattátok. Szinte tuti nem az oltástól beteg. Ne aggódj, mert biztos jobban lesz. Oltass nyugodtan!

3803. reni8018
2009. nov. 25. 13:58
Mi is megkaptuk kb 3 hete a gyerekek is mama,papa stb...Senkinek semmi baja nem volt!!!
3802. manul (válaszként erre: 3801. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 13:45
Örülök! Jobbulást!
3801. vkmelinda
2009. nov. 25. 13:24

Sziasztok újra!

Megjártam az orvost, megnyugodtam. Írta valaki, hogy a duzzanat nyom egy ideget, a doki szerint is ez a helyzet, kb. 1 hét, mire elmúlik.

KÖSZÖNÖM a bíztatásokat, mindenki nagyon aranyos volt!:))

ja, aki így járna:

B1 vitamin (ez az idegrostoknak segít)

paracetamol

jegelés (nem vizes borogatás!)

ennyit mondott a doki!

még egyszer köszi mindenkinek, aki foglalkozott ma velem!

3800. Nikike1988 (válaszként erre: 3799. - Manul)
2009. nov. 25. 13:08

köszi remélem hamar jobban lesz.

Hát az az érdekes hogy szezonálist két hete kapta meg és attól semmi baja nem lett csak ettől..

Én is a héten akartam beadatni de ezek után már nem tudom...

3799. manul (válaszként erre: 3798. - Nikike1988)
2009. nov. 25. 12:57
Én hallottam magas lázról,de az felnőtt volt és ő minden évben beadatja a szezonális oltást amitől minden évben magasra szökik a láza. Tudom,hogy nem vígasztal,de jobbulást!
3798. Nikike1988 (válaszként erre: 3797. - Babibi)
2009. nov. 25. 12:51
igen ez érdekes. Pedig az öcsémnek semmi baja sem volt és ahogy megkapta estére már lázas is volt. és még most is az:-S Azt mondta a dr-nő amikor felhívtuk hogy ilyen magas láza nem lett még senkinek az oltás után?:-S
3797. babibi
2009. nov. 25. 12:45
Tőlünk minden családtag megkapta az oltást, az ismerőseim zöme is és anyu karfájásán kívül senkinek semmi baja. Aki beteg lesz, abban már vszínű benne volt előzőleg is. Eddig senki nem halt bele és nem bénult le, ahogyan egyesek ezt terjesztik. A suliban ahol dolgozom 150 gyerek kapott oltást és kutya bajuk!
3796. babibi
2009. nov. 25. 12:41

vkmelinda!

Anyukámnak 1 hétig fájt és kicsit zsibbadt a karja. Utána elmúlt és kutya baja! Ne aggódj!

2009. nov. 25. 12:30
sziasztok. Az öcsém tegnap reggel megkapta a h1n1 elleni védőoltást és estére belázasodott.Éjjel már 40fokos láza volt..
3794. csillag2 (válaszként erre: 3793. - 3c0814215c)
2009. nov. 25. 12:19
Gyermekkoromban egy nagynevű orvos volt a doktorbácsim és amikor a nagylányommal terhes lettem, mivel még nagyon fiatal voltam, szinte minden bajommal elmentem hozzá is, hogy tudjam az Ő véleményét is.Még amikor megszületett a lányom, akkor is élt még és praktizált, úgyhogy Őt is elvittem hozzá pici baba korába és sokszor Ő mondta meg mikor mit kell csinálni a gyerekkel. Azóta már meghalt, de a fia is orvos, nagy orvos....Tudományos Kutatások Igazgatója, Orvosprofesszor,Egyetemi Tanár és még van néhány "címe"...A kisebbik lányomat már hozzá vittem el amikor beteg lett, mert az édesapja akkor már nem élt....Amely orvos család születésem óta ismer és megszületett a nagylányom és kiderült a baja, gondolod hogy másodjára újra nem lett minden előszedve a múltból is, tudniillik tudni kellett ahhoz, hogy a gyerekemmel mi a teendő, holott már amikor terhesen másodjára kaptam el a rubeolát, akkor is vizsgáltak Ők is....Többféle vizsgálattal igazolt, hogy rubeolafertőzés okozta idegi típusú halláskárosodása lett a gyereknek. Miért jelentesz ki olyat, amit nem tudhatsz, hiszen nem ismersz se engem sem kék íriszt...mindig tudhat meg az ember új dolgokat...a kutatások sem állnak le, mert már elég okosak a tudósok,már mindent felfedeztek....? mindig vannak új dolgok, ami esetleg nem is új, csak Te még nem hallottál róla...(vagy bárki bármiről) És igen, van ilyen, sőt amikor meg bárányhimlős voltam másodjára, azt mondta a doki, hogy reméljük harmadjára nem kapom már el, mert ritka ugyan de Ő találkozott már olyan esettel.... A rubeolától meg a lányom már védve van állítólag , de ilyen előzményekkel ki tudja....?
3793. 3c0814215c (válaszként erre: 3782. - A0c1361e44)
2009. nov. 25. 10:48

Valszeg rosszul emlékszel, vagy félrediagnosztizáltak. Nézesd meg a kartonodat.

Nekem anyám megesküdött rá hogy túl vagyok minden "kötelező" betegségen, aztán 18 évesen elkaptam. Kiderült hogy mégsem voltam rubeolás.

3792. correct (válaszként erre: 3791. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 25. 10:34

Az nem is baj, sőt. Ebből is látszik, hogy az ilyen komoly és ismert védőoltások nagyon is szükségesek.

Én is Téged drága BJ :)

3791. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3788. - Correct)
2009. nov. 25. 10:16

Csak leírtam az esetünket:)

Csókollak:)

3790. correct (válaszként erre: 3776. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 10:14

Az én véleményem az, hogy mindenki szervezete más, így sosem lehet tudni, hogy kinél mi jön elő.

Ám, ha jól emlékszem, mintha azt mondták volna, hogy az ilyenek, ami Neked van, 48 órán belül megszűnnek, kezelés nélkül, úgyhogy emiatt ne aggódj!!!!! :)))

Majd írd le, mi volt. Minden jót

3789. correct
2009. nov. 25. 10:11

Nagyon érdekes kettő videót találtam, magyar feliratos:

Lengyelország Miniszterelnöke a védőoltásról(az ajánlásokban benne van a magyar is):

[link]

és Ewa Kopacz Lengyelország Egészségügyi minisztere a védőoltásokról, amikből nem kérnek...és miért nem kérnek:

[link]

3788. correct (válaszként erre: 3771. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 25. 10:08

Hála az égnek, hogy ezellen nagyon precízen, biztonságosan kifejlesztettek egy védőoltást, szinte maximális védelemmel.

De a világon évente 1.000.000.000 ember lesz sima influebzás ebből 1.000.000 meghal benne, mégsem csaptak még soha ekkora pénikot, mint ennél a H1N1-nél, és az oltás körül, amikor mutagén, már mutálódott is, és ráadásul enyhe is.

Na, ez a fanatizmus. Sosem lehet tudni, kinek árt az oltás. És ki gondol arra a 195.000 emberre akik egy év alatt meghalnak az Eu-ban amiatt, amire azt mondták: jó gyógyszer? Az Eu-ban összesen nem fog ennyi ember meghalni H1N1-ben.

3787. manul (válaszként erre: 3783. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 09:59
Ha kételyeid vannak,szerintem hívd fel az Országos Epidemiológiai Központot,itt adnak védőoltásokat minden ellen, esetleg nekik nagyobb a tapasztalatuk!
3786. a0c1361e44 (válaszként erre: 3783. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 09:36

Én nem vagyok egészségügyes, tehát csak bele, bele beszélek:)

Azt gondolom, hogy az oltás helyén kelettkezett duzzanat (izomgörcs?)nyom valami ideget, ezért zsibbad. Tehát ha borogatod, akkor a dagadás lemegy, és a zsibbadás is enyhül, illetve elmúlik.

Nem írtam nagy butaságot?:)))

3785. vkmelinda (válaszként erre: 3784. - Fbb53e1d99)
2009. nov. 25. 09:34

ezt akartam hallani!!! :))

köszi!!

3784. fbb53e1d99 (válaszként erre: 3783. - Vkmelinda)
2009. nov. 25. 09:31
el fog múlni, ne aggódj...:)a zsibbadás másnál is előfordult a környezetemben..meg fog szűnni:)
3783. vkmelinda
2009. nov. 25. 09:28
bocs, lefagyott a gépem is közben. manul, köszi szépen a cikket! az a bajom, hogy a duzzanatról meg a bőrpírról, fájdalomról írnak csak, azt pedig sejtem, hogy belefér. azért pánikoltam be, mert nagyon lezsibbadt a karom éjjel, és nem fél órára. mondjuk, most jobb már egy kicsit, de mit csinálok, ha visszatér?
3782. a0c1361e44 (válaszként erre: 3768. - 3c0814215c)
2009. nov. 25. 09:10
Te már csak tudod:) Ott voltál, amikor másodszorra estem bele mindkettőbe:)
3781. vkmelinda (válaszként erre: 3780. - Manul)
2009. nov. 25. 08:29
köszi, mindjárt olvasom!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook