H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Én ezt nem értem.Miért kell halálos sztorikat belinkelni ide...megkérdezhetem mi evvel a célod? Hogy ne oltassa be magát senki? Vállalod mindenki helyett a felelősséget?Most lehetne linkelni ide olyanokat amikor valaki infulenza szövődményeibe halt bele stb.Mi értelme lenne?Egyáltalán honnan tudod hogy ez amit ide linkeltél az pont így is volt???Honnan tudod? Amikor tudod Te is milyen a média...Mekkora csúsztatások vannak benne...
Elmondok egy történetet,nekem a volt férjem barátja meghalt egy kígyómarásba....( jó pár éve volt lassan 10) erről több cikk megjelent.A volt párom ott volt amikor az eset történt a kezei között halt meg szegény,tudtam mi hogy történt.Jó pár hónappal később a kezembe adott az exem egy cikket hogy olvassam el,de nem nézhettem a címét.Elolvastam és nem ismertem rá a történetre hogy az a barátunkról és a volt férjemről szólt...szóval a korrekt cikkekről ennyit.
Nem hiszem, hogy rosszul emlékszem. A memóriám.... Emlékszem rá, hogy első alkalommal a bátyámmal feküdtem otthon ezzel a betegséggel úgy 4 éves korom körül, majd a húgommal is. Azt mondta doki, hogy az első alkalommal nem jött ki rendesen. Ja és rajta van a kartonomon:)
Mert én egy ilyen elvetemült vagyok, hogy ami nincs meg azt megszerzem. 1972-ben voltam kórházba a vesémmel. Nem rég kértem ki a Heim Pál kórházból a cuccomat.:) 4 éves voltam, és mindenre emlékszem, ami le van írva, meg másra is:)
Kanyarós viszont nem voltam, annak ellenére, hogy az oltó anyag nem volt jó, amit mi kaptunk, de pont terhes voltam, amikor újra oltás volt, és mire megszültem azt sem tudták miről beszélek.
Kedves Correct!
Mi köze Amerikának Magyarországhoz? És a HPV-nek az újinfluenzához?
A felesleges riogatások miatt vajon hány ember fogja a lélegeztetőn vagy ne adj Isten a koporsóban végezni? A riogatókon hatalmas felelősség van, sokkal nagyobb mint az Omnivesten. Magyarországon nagyon kevés a kórházi férőhely és a lélegeztetőgép is. A nagypapám is azért halt meg, mert a kórház egy szem lélegeztetője éppen foglalt volt.........
Pedig ez az oltás már ismert volt :(
"Egy tizennégy éves iskolás lány meghalt, három társa pedig rosszul lett az Egyesült Királyságban, miután a nemzeti oltási program keretében humán papillóma vírus (HPV) elleni vakcinát adtak be nekik. Vizsgálják, van-e összefüggés az oltás és a haláleset között.
Coventry egyik iskolájában négy diák lett rosszul, miután megkapták a humán papillóma vírus (HPV) elleni vakcinát, közölte a Daily Mail. Egy 14 éves lány a kórházba szállítás után meghalt.
A diákok a Cervarix nevű, HPV elleni oltást annak a nemzeti egészségügyi programnak a keretében kapták, amely a méhnyakrák megelőzését szolgálja. A méhnyakrák kialakulásáért 70 százalékban a főként szexuális úton terjedő humán papilloma vírus a felelős.
Az oltóanyag a gyártási száma alapján az egészségügyi szolgálat (NHS) regionális intézetétől származott. A lány halálának pontos oka egyelőre nem ismert. Az NHS helyi illetékese azt mondta: a jelenlegi ismeretek szerint a haláleset és az oltás között nincs összefüggést, de ezt a boncolásnak kell majd tisztáznia."
index.hu
Nikike!
Az, hogy bújkált valami nyavalya az öcsédben azt nem is láthattátok. Szinte tuti nem az oltástól beteg. Ne aggódj, mert biztos jobban lesz. Oltass nyugodtan!
Sziasztok újra!
Megjártam az orvost, megnyugodtam. Írta valaki, hogy a duzzanat nyom egy ideget, a doki szerint is ez a helyzet, kb. 1 hét, mire elmúlik.
KÖSZÖNÖM a bíztatásokat, mindenki nagyon aranyos volt!:))
ja, aki így járna:
B1 vitamin (ez az idegrostoknak segít)
paracetamol
jegelés (nem vizes borogatás!)
ennyit mondott a doki!
még egyszer köszi mindenkinek, aki foglalkozott ma velem!
köszi remélem hamar jobban lesz.
Hát az az érdekes hogy szezonálist két hete kapta meg és attól semmi baja nem lett csak ettől..
Én is a héten akartam beadatni de ezek után már nem tudom...
vkmelinda!
Anyukámnak 1 hétig fájt és kicsit zsibbadt a karja. Utána elmúlt és kutya baja! Ne aggódj!
Valszeg rosszul emlékszel, vagy félrediagnosztizáltak. Nézesd meg a kartonodat.
Nekem anyám megesküdött rá hogy túl vagyok minden "kötelező" betegségen, aztán 18 évesen elkaptam. Kiderült hogy mégsem voltam rubeolás.
Az nem is baj, sőt. Ebből is látszik, hogy az ilyen komoly és ismert védőoltások nagyon is szükségesek.
Én is Téged drága BJ :)
Csak leírtam az esetünket:)
Csókollak:)
Az én véleményem az, hogy mindenki szervezete más, így sosem lehet tudni, hogy kinél mi jön elő.
Ám, ha jól emlékszem, mintha azt mondták volna, hogy az ilyenek, ami Neked van, 48 órán belül megszűnnek, kezelés nélkül, úgyhogy emiatt ne aggódj!!!!! :)))
Majd írd le, mi volt. Minden jót
Hála az égnek, hogy ezellen nagyon precízen, biztonságosan kifejlesztettek egy védőoltást, szinte maximális védelemmel.
De a világon évente 1.000.000.000 ember lesz sima influebzás ebből 1.000.000 meghal benne, mégsem csaptak még soha ekkora pénikot, mint ennél a H1N1-nél, és az oltás körül, amikor mutagén, már mutálódott is, és ráadásul enyhe is.
Na, ez a fanatizmus. Sosem lehet tudni, kinek árt az oltás. És ki gondol arra a 195.000 emberre akik egy év alatt meghalnak az Eu-ban amiatt, amire azt mondták: jó gyógyszer? Az Eu-ban összesen nem fog ennyi ember meghalni H1N1-ben.
Én nem vagyok egészségügyes, tehát csak bele, bele beszélek:)
Azt gondolom, hogy az oltás helyén kelettkezett duzzanat (izomgörcs?)nyom valami ideget, ezért zsibbad. Tehát ha borogatod, akkor a dagadás lemegy, és a zsibbadás is enyhül, illetve elmúlik.
Nem írtam nagy butaságot?:)))
ezt akartam hallani!!! :))
köszi!!