H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Mivel érvelnek azok az orvosok, akik nem ajánlják az oltást?
Azt se felejtsétek el, hogy a tüdőnk működése kapcsolatban áll bélrendszerünk működésével...Nem árt odafigyelni, mit eszünk...
Szóval a fokhagyma most vszélyesebb lett hirtelen, mint az oltásban lévő két neurotoxin és egy immunotoxin? :O :D Okés, végülis.
Amúgy megelőzésre nem hinném, hogy ártalmas lenne, gondolom nem eszik meg napjában 20 gerezdet :D
Én pl. megelőzésre fokhagymát heti egyszer eszek, aztán slussz. De, nem is megelőzésre, csak, mostmár fogom valamire ;D
Ne haragudj, de én olvastam a fokhagymáról hogy vérbőséget okoz, tágítja az ereket..háát én nem nagyon ajánlanám például annak aki tüdőgyulladásban van..
Ezt a jelet még sohasem láttam :O :D
Akkor állj mellém és sírjunk együtt a nevetés helyett, tökmindegy, hogy kiken! :)
Figyelj csak, én ilyet nem is mondtam, hogy az oltottak fertőzhetnek csak jel nélkül. Összekeversz valakivel. A nem oltottak is fertőzhetnek jel nélkül, mivel a nem-oltottak sem minden esetben betegednek meg attól, mert beléjük került a vírus. Az immunrendszernek is van védekezőrendszere, védelme, megelőzésként minimum egy 50%-ka, hogy ami belénk kerül, vagy lebetegít minket, vagy nem. Igen, az oltás is 50-70%. Na jó, a 70% az +20% :D
Ez így igaz..látom egyetértünk..:-+
A nem olthat is ugyanúgy fertőzhet, persze. Eleve nem lesz MINDENKI beteg.
Persze, de attól még ehetek, nem? :-)
Ok, már nem is nevetek rajtatok! :)
Csak lécci, lécci lásd már be, hogy ez nem az oltottak egyedüli tulajdonsága, hogy "jel nélkül" fertőzhetnek!
Az immunrendszerünkön múlik, de azt erősítheti fokhagymával. Miért ne tehetné?
Itt vigyázni kell magunkra, tényleg!
Nem csak kelthet, hanem sajnos kelt is. Egyrészt, köze nincs a biztonsághoz, talán inkább hasonlít rá, másrészt, hosszútávon nagyobb kárt csinálhat, mint a H1N1 rövidtávon, az esetek 99,5%-ában.
Hagyd már ezt a hülyeséget, mert kényszeroltást rendeltetünk el ellened! :D
Ki a fenéről tudod, hogy mi a bánat lappang benne vagy mit hordoz???
Lehet, hogy napi szinten találkozol HIV ferőzöttel és gőzöd sincs róla. Nehogy azt mondd, hogy az lehetetlen, mert nem az, csak abban az esetben, ha zárt közösségben élsz, nem mész sehová és mindenkinek papírja van róla, hogy nem volt fertőzött (a vizsgálat óta meg nem érintkeztek a külvilággal nemileg)!
Most nem a fokhagymán múlik az egész...
Cseppet sem poénos. Nem az elölt vírusaival fertőz, hanem egy kívülről felvett H1N1 vírussal. Pl. amikor megfogsz egy olyan kilincset, amit előtte megfogott egy H1N1-es a teleköhögött- és teleprüszkölt kezével, és utána megérintesz valakit, akkor átadod neki. Ő a szájához vagy az orrához nyúl, és máris kész a baj. De még akkor sem biztos, hogy beteg is lesz tőle, lehet, hogy csak továbbadja. De akár beléd is kerülhet a vírus, csak nem betegít meg, de ha köhögsz egyet, mást megfertőzöl vele. Erről jópár orvosi közlemény volt amúgy, igazán tudhatnád, hogy hogyan adhat tovább egy oltott H1N1-et bárkinek. De az oltástól függetlenül így is minden 2-4. beoltott H1N1-es is lehet, a max 50-70% védőhatás miatt.
Szerintem ha olyan veszélyes a vírus akkor a nem oltottban nem lappanghat sokáig:-)
Az oltás több tekintetben is HAMIS biztonságérzetet kelthet!
Ne menj oltott közelébe :-))) Szerencsére nálunk senki sem oltott akikkel "érintkezem" :-)) Igaz nem is merészkednek közel hozzánk - amióta sok hagymát és fokhagymát eszünk :-DDDD
Éppen azért veszélyesebb mert nem lehet tudni hogy benne van e..
Nem, nem ők: mindenki hordozhatja, ha oltott, ha nem oltott.
Nem egészen...a járvány épp most csúcsosodik, valamint a jövő héten is, és utána visszaesik a fertőződés. Január közepétől is lesz egy csúcsosodás, ami 1 hónapig tart. Na és?
Ennyi erővel bárki lehet hordozó, nehogy már a beoltottak legyenek a főveszélyforrás! :DDD
Fantáziálsz :DDD
Egy csomóan elkapják és enyhe lefolyású betegségük lesz tőle, amit nagy valószínűséggel te nem fogsz észrevenni, ők pedig simán mennek majd bevásárolni, dolgozni, mert annyira nagyon nem is betegek (ugyan minek maradjanak otthon, máskor se szoktak és egyébként se látnak magukba, hogy tényleg H1N1 fertőzöttek-e).
Akik oltást kaptak valószínűbb, hogy nem fertőződnek.
A kezével meg bárki bármit összetapicskál...
Nem az elölt vírusával, az igazival, ami őt is megfertőzheti. Hordozó bárki lehet, legfeljebb beteg nem lesz a vírustól, ha beoltották.
Tény, ami tény , így sokkal veszélyesebb..meghosszabbították a lappangási időt, és így fertőz csak igazán..Nem akarok senkit megijeszteni, de jussak majd eszetekbe..Még csak most kezdődik a járvány..ez még kutya füle...
Legalább aki nincs beoltva, és netalán szegény elkapja egy beoltottól, őrajta azért észrevenni hogy beteg..
Nem megmondták, hogy fertőzhetnek?
Sőt régi kertész tanárom nagy híve volt a biokertészetnek..
További ajánlott fórumok: