H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
"És egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a cég aki gyártotta ezt az oltást miért nem tudja kivonni belőle a higanyt."
Beletette. Tartósítószer.
Amikor először találkozik a szervezetünk egy vírussal, "barátságosan" beengedi és csak később jön rá, hogy ellenség.Így gyorsan el tud szaporodni.
Az oltás megismerteti a szervezetünket az ellenséggel és amikor legközelebb találkozik vele, már felismeri - így hamarabb kezd az immunrendszer védekezésbe.
:-))
Mondjuk az ember a családtagjainak inkább hisz, mint egy vadidegen asszisztensnek, nem?
jajistenem, én, aki amúgy is eléggé döntésképtelen vagyok, mi a francot csináljak????
vannak családtagjaim, aki az eu-ben dolgoznak, egyikük sem oltatta be magát
most meg ez az asszisztens azt mondja, MINDENKÉPP oltassam be magam
de jó, hogy mindenki mást hadovál
Én beszéltem az orvosommal,aki azt mondta,hogy mindenki megkapta a szükséges információt,döntsön maga!
Majd amikor döntöttem,kifejtette vigyorogva,hogy sem ő sem a nővérke nem kérték az oltást!
Megkérdeztem,hogy miért nem,erre azt válaszolt,hogy mert nincs rendben az oltóanyag.
Erre megkérdeztem,hogy ezt hogyan érti,mire ő azt válaszolta,nem tudja,de túl hamar elkezdték az oltást!
Ez után én azt gondoltam,hogy ennél a nőnél még a kutyám is többet tud,és nem véletlen,hogy csak háziorvos a lelkem.
Én legalább el tudom laikus létemre mondani,hogy miért oltatok vagy miért nem.
Azt gondolom,hogy egy orvosnak ennél sokkal több információval kellene rendelkeznie,hiszen több ember egészségéért felelős!
Ezek után nem csodálom,hogy megosztott a társadalom a H1N1-et tekintve,és szomorúnak tartom,hogy az én orvosomhoz hasonló tudásu emberek számítanak mérvadónak!
"jelenleg nincs
bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a thiomersal tartalmú oltóanyagok mérgező hatást
fejtenének ki csecsemőkben, gyermekben vagy felnőttekben, ezért egészségi
kockázat miatt nincs szükség arra, hogy a thiomersal tartalmú oltóanyagokkal
kapcsolatos jelenlegi védőoltási gyakorlaton változtassunk."
Itt még nincs bizonyiték, de a cikk felső részében meg ez áll:
"Már évekkel ezelőtt lezárultak az autizmusra vonatkozó nemzetközi szakmai viták,
mégis ez a kérdés újra és újra előkerül. Ez a történet úgy kezdődött, hogy egy
hipotézisre alapuló vélemény médianyilvánossága Angliában pánikhangulattal és
azzal a következményekkel járt, hogy visszaesett az oltások száma, amelynek
következtében halálozásokkal is járó kanyarójárvány alakult ki. Időközben Angliában
legalább 6 széleskörű vizsgálat bizonyította a hipotézis megalapozatlanságát."
Sziasztok! Múltkor írtam, hogy megkérdezem Prof.Fekete György genetikust és egyetemi tanárt, hogy mi a véleménye az oltásról.
Én nagyon félek tőle, mivel 17 hetes terhes vagyok és a magzat kb 150-200 g-os, az oltásban lévő higany, pedig elég erős túladagolás lenne számára. Nos, sikerült elérnem a professzort, aki a következőt mondta:
Az oltást mindenképpen be kell adatni, mivel a kismamák sokkal nagyobb veszélyben vannak.Sajnos ma is meghalt egy kismama, aki korábban a magzatát is elvesztette. Az oltás hatásairól sajnos csak 1-1,5 hónapos tapasztalatok vannak, így a Világon senki nem fogja tudni nekem megmondani, hogy milyen hatással lesz a babára. De szerinte kevés az esély a rendellenességre, kár aggódnom a higany miatt. Sokkal nagyobb veszélyt jelent a mellékhatásként előforduló tüdőgyulladás, aminek következménye sajnos a halál... :-O
Szóval egy okos ember válasza a pro oldalon. Bár sajnos az ő szavaiban is éreztem egy kis bizonytalanságot. És egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a cég aki gyártotta ezt az oltást miért nem tudja kivonni belőle a higanyt. Ha más oltásoknál meg lehetett oldani, akkor itt miért nem????? Mert drága lenne??? Szerintem a kismamának megérne néhány ezer forintot a nyugalom, hogy védve van és a babájának sem lesz baja...
Ez is jó:
"A jelenleg használt oltóanyagokban található
higany mennyisége jóval alacsonyabb, mint a higanybevitelre vonatkozó ajánlások."
mondja már meg valaki, hogy mennyi az a jóval alacsonyabb és mennyi az ajánlás??? SZÁM SZERINT!!!!
Nekünk egyikhez sem volt szerencsénk :-))
És most mizujság a szezonális influenzával? Az idén elmaradt? :-) Behúzta fülét-farkát? :-))
Néhány éve volt a H5N1 azaz a madárinfluenza járvány,mely okot adott egy esetleges világjárvány kialakulására.Ekkor elkészítették és tesztelték az oltóanyagot,melyben a H5N1 törzs volt megtalálható.
Ezt most kicserélték a H1N1-re,maga a vakcina ugyan az,csak a vírustörzset változtatták meg!
Igen,évek óta készültek a világjárványra.Nem,nem jósolgatnak.
"kérje háziorvosa segítségét, aki az Ön egészségi és családi körülményeit a legjobban ismeri és bízzon tanácsában"
na ez az!, hogy én csak az asszisztenssel tudtam beszélni
hát én már tisztára kivagyok!
az előbb felhívtam a háziorvosomat, de csak az asszisztenssel tudtam beszélni, aki a kérdésemre azt mondta: ADASSAM BE!
A mai hivatalos álláspont:
"A H1N1 elleni oltás körülbelül 80 százalékos valószínűséggel kialakítja a megfelelő immunválaszt - ez függ a befogadó szervezet aktuális állapotától is.
Ám ha valaki az oltás ellenére, 2 héttel a vakcina beadását követően (tehát amikor már hat!) megbetegszik, akkor enyhébb lefolyású lesz a betegsége, mintha oltás nélkül kapná meg a H1N1 vírust."
Ez is egy tuti mondat:
"A védőoltásokat nagyon sokan várták. Évek óta készülünk a világjárványra,"
Mi ez hogy évek óta készülnek a járványra??? Most itt jósolgatás alapján megy a védőoltás-gyártás vagy mi??
Mivel nem vagyunk szakértők, csak megpróbáljuk a legjobbakat alkalmazni.
Az oltás és a homeo mellett is.
Én is többfélét ismerek és sokat közülük feltettem erre az oldalra.
PL.a fekete bodza (gyógyszer formájában is) jó az influenza szövődményeire.
Csak kicsit kaptam röhögőrohamot ettől a mondattól az ÁNTSZ cikkből:
"Amikor az új influenzavírust azonosították, akkor csak a vírust kellett
kicserélni az oltóanyagban, minden más marad."
Szóval, ezt most úgy képzeljem el, mintha csinálnánk sok málnaszörpöt, de aztán úgy döntünk hogy mégis narancsszörpre van szükségünk és kicseréljük???
Ez már duplán bűzlik igy.
Éppen ezért tettem be az idézetet.
Ha már elkapjuk a vírust, legalább igyekezzünk minél hatékonyabban védekezni ellene.Ebből a szempontból mindegy be vagyunk-e oltva vagy sem.
A szövődmény ellen nem hat az oltás.
Mi ezért használunk többféle szert. Vírus és baktérium ellen sok gyógynövény létezik, van amelyikből gyógyszer formájában is.
Nem számít. A megvásárolt szerben valószínűleg a kiinduló oldat egyetlen molekulája sem található meg.
Ahhoz, hogy ennek a szernek egyetlen literjében legalább egy darab hatóanyag molekula maradjon, a kiinduló oldatunknak literenként 10^400 darab molekulát kellene tartalmaznia. Jelenlegi ismereteink szerint a világegyetemben 10^81 atom található.