H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
Most spec erről az esetről beszéltünk.
Vannak más vírusos betegségek is, amitől megbetegedhetnek gyerekek, mi köze ennek az oltáshoz?
Persze, miért, szerinted az összes, influenzás tünettel orvoshoz fordulótól vettek mintát??
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, igaz, még a szezonális vakcinát is megkapták.. de ez volt a hirekben :-)
De neki egyelőre csak elméleti tudása van. Anyám is kiválóan tud "elméletben" vezetni, de mondjuk jobb, ha nem kerül forgalomba :-))))
Az egészre irom amit itt a topikban felvezettél. Az a baj csak, hogy Te nem vagy 20-30 éve praktizáló orvos az elméleti tudásod mellett (amit egy percig nem vitatok), mert a tudás a gyakorlattal, tapasztalattal lesz teljes. Legalábbis szerintem :-)
Nem jól olvastad, értelmezd amit olvasol :-)
Én is úgy tudom. Előtte volt más járványos betegség is ebben a nevelőotthonban, nem csoda, hogy tömeges megbetegedésekről beszéltek.
Ja és méghogy errről nem írnak! Mindenhol ezt olvasni mostanában.
Most olvastam, hogy csak három gyerektől vettek mintát.
Állítólag nem mindegyik gyerek a h1n1 vírustól fertőződött meg.
De persze te most 100 %-ig biztos vagy benne, mivel oltottak voltak.
"lassan úgy tűnik" - idézd, hogy mire írod ezt!
Nem az életkoron múlik, hogy ki mekkora tudású.
"Annak viszont örülök, hogy nem vagy önbizalomhiányos, mert lassan úgy tűnik, hogy 20 évesen túlteszel tudásban egy 50 éves immunológuson is :-)))"
Igen, nem személyeskedünk....... Szerintem ez már nem fér bele!
Ha nem kapnak oltást, akkor nem kapták volna el a H1N1-et?? Jól olvastam?
Csak úgy összességében irtam :-)
Annak viszont örülök, hogy nem vagy önbizalomhiányos, mert lassan úgy tűnik, hogy 20 évesen túlteszel tudásban egy 50 éves immunológuson is :-)))
Teljesen érthetetlen, hogy miért írtad nekem ezt a hozzászólást, de azért reagálok rá.
Jellemző laikus felfogás, hogy "minden szervezet más", de ez kicsit el van túlozva.
Az érzékenység lehet eltérő, ettől még sem a KCl, sem a KH2PO4 nem lesz mérgező olyan mennyiségben, amilyet az oltás tartalmaz. Különbségek vannak, valaki 4 g káliumtól hal meg, valaki 6-tól. De most nem ilyen nagyságrendekről van szó (a halál csak példa volt).
"Nem hiszem hogy ma mindent 100%-ig tudnánk akár az immunrendszer működéséről sem." - én sem gondolom. De hol írtam ilyet?
"És ahogy több orvos többféleképpen diagnosztizálja a beteg panaszát...és más-más kezelést választanak...addig ugyanúgy ebben is lehetnek óriási eltérések." - a kettő között nincs logikai kapcsolat. Általában minél nagyobb a különbség (mondjuk, egy vegyület iránti toleranciában), annál ritkább.
Vagy nagyon betegek lettek volna, súlyos szövödményekkel!
De lehet, hogy kicsit sem lettek volna betegek, ha nem kapnak védőoltást :-) Ezt sosem tudhatod. Az élet egy szerencsejáték :-)
A tünetek enyhe lefolyásúak voltak, mert szerencsére megkapták a védőoltást.
Téged én nem szólítottalak meg, s ezuán sem áll szándékomban..csak meg kell nézni a hsz-eidet, mindehol csak okoskodsz, és fölényeskedsz.
Máshol osztotta az észt...
Nem biztos,hogy rossz ez az elszigeteltség!Még valaki megsérülne...:DDDDD
Na, más se hiányozna :DDD
Erről már volt szó, hogy mégsem H1N1 volt. De mint már ezerszer elhangzott, nem nyújt az oltás 100%-os védelmet.
Hja, erről a mellékhatásról nem sok szó esik, hogy elaltatja az emberek éberségét. A legkevesebb lenne írásban tájékoztatni mindenkit, hogy az oltás nem feltétlenül óvja meg bármitől.
Ha valaki megszólít, válaszolok neki. Tudod, nem kellene sehová moderátor, ha mindenki úgy viselkedne egy fórumon is, mint a való életében. Ennyi.
Nem "Correct kezdte a faszoskodást", hanem baromijókedv: 9027.
Bocs, de te vagy itt a moderátor vagy miért lovagolsz még mindig ezen?
És ha igen, akkor korábban hol voltál? Vagy sose jutott időd erre a topikra? Mert lett volna miért...
Ne haragudj, nem leszek megértőbb aziránt, ha valaki másokat megsért az érzelemkitöréseivel. Felnőtt ember, elvileg ide csak 18 éven felüliek regelhetnek, tanulja meg fegyelmezni magát.
"Nem tudjuk, hogy mi hogyan reagálnánk" - hát ha így, akkor mi is megérdemelnénk, amit kapnánk érte.
További ajánlott fórumok: