H1N1 - akik már elkapták a vírust (beszélgetős fórum)
van egy fontos kérdésem, örülnék, ha vki tudna rá válaszolni: mi van akkor, ha én hetek óta erősítem az immunrendszeremet (így-úgy), és tegyük föl, hogy elég erős az immunrendszerem, amikor megkapom az oltást. akkor mi van?
és: ha megkapom az oltást, utána még ugyanúgy erősítsem az immunomat, mint oltás előtt?
Így igaz!!! Én is úgy gondolom, hogy az állam azért fizeti a szakemberek tömkelegét, hogy szakmai ügyekben állást foglaljanak, döntést hozzanak.
Erre MOST nekünk kell/kellene döntést hoznunk. Ebben pedig nem hogy nem könnyítik meg a dolgunkat, de méginkább megnehezítik. Merthogy minket nem tájékoztatnak érdemben, csak itt-ott hozzánk vágnak féligazságokat.
ó, igen, emlékszem rád.
nos, az asszisztensnő még annyi kérdezett, hogy nem vagyok-e asztmás vagy van-e tojásallergiám. nincs.
asszem, elmegyek. és baeadom a derekam!
Szerintem intézményvezetőknek, ha nem is napi, de heti szinten ki lehetne adni, hogy mennyit kezeltek ITO-n, hogy hányan gyógyultak, és hányan haláloztak el.Vagy ez valamiért nem kivitelezhető??
Még, jó, hogy én a héten szabin vagyok :)
Az a baj, hogy dicső kormányunk "ezt sem tudta rendesen kezelni". Mert, igenis a legelején kellett volna kiállni a nyilvánosság elé és elmondani tényszerűen a tüneteket, a lefolyást, a kezelési lehetőségeket. Ezt pedig kizárólag ÉLŐ műsorban!!!! Nem lett volna szabad hagyni, hogy a különböző tv-csatornák féligazságokat, vágott riportokat, stb. adjanak be. Itt kezdődött a pánikkeltés! Mert az a legrosszabb amikor őrlődünk, hogy mit is csináljunk. Milyen dolog az, hogy maga az orvostársadalom sincs egy véleményen????? Valaki ezt nagyon elrontotta....
Kormányunk tagjai a saját zsebük tömésével vannak elfoglalva, ezért nem értek rá kiállni a nyilvánosság elé. Így gondolom! Mi meg szülők itt vagyunk a nagy slamasztikában....
oké, legyen igazad, én tiszteletben tartom ha valaki nem oltatt, és azt is aki oltatt :)
Nyilván a László kh.-s gyerekeknek is van "sok más" bajuk, ugye?
Na nem is megyek bele inkább :(
Mert eddig én is oltás ellen voltam, de a gyerekeket szedi, és ledönti, ez a nagy büdös igazság!!
szerintem
Köszi én voltam már kemény 2 napot gyerek intenzíven, mert 2 hetet nem bírtam volna ki gyakorlat gyanánt, és potyogtak a könnyeim mikor megláttam őket respin pöfögni, és láttam sajnos, olyat is aki haláltusát vívott, 12 évesen,borzasztó volt,kiborultam, bőgtem, és tudtam esélye nincs!!!Az ottani nővérek vigasztaltak minket, már felnőtt voltam, 5 éves volt akkor a fiam, és belegondoltam soha nemtudhatom mit hozz a holnap!!Mosta fiam 11 éves, kapus növendék szép jövő előtt áll, felelősségel tartozom, mint anya és én most ezt pénteken meg is erősítettem, remélem nem esünk bele semmi nyavalyába.Senkit nem akarok rábeszélni, de én már láttam ezt-azt, csupán megosztottam.
Aki akar oltatt, aki nem az nem!
Egy kis részletet "véletlenül" elfeljtettél közölni.....
A doki azt nyilatkozta, hogy a kismamának a H1N1 mellett sok más betegsége is volt.
Ha megtalálom bemásolom PONTOSAN.
:(
2009-12-07 11:46
Új influenza: kilenc gyerek intenzíven a Szent László Kórházban
Összesen kilenc gyereket ápolnak újinfluenza-fertőzéssel a fővárosi Szent László Kórház gyermekintenzív osztályán, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kertész Adrienne, a kórház járványügyi főorvosa. A Bethesda kórházban 15 gyereket kezelnek H1N1-gyel, egyiküket intenzív osztályon, az állapota stabil.
A hétvégén körülbelül 35 gyerek jelentkezett ambulánsan a Bethesdában influenzaszerű tünetekkel - mondta el Velkei György, a kórház főigazgatója.
A Heim Pál-kórházban agyvelőgyulladással kezelt gyerek jobban van - közölte Harmat György, az intézmény főigazgatója. A fiú a korábbi hírekkel ellentétben nem 4, hanem 11 éves. Ő fekszik egyedül intenzív osztályon, de a kórházban jelenleg 18 gyereket ápolnak influenzaszerű tünetekkel. A főigazgató hozzátette: az ilyen tünetekkel náluk kezelt gyerekek száma 18 és 35 között változik, általában 1-2 nap múlva hagyhatják el a kórházat.
(FH)
További ajánlott fórumok:
- H1N1 - akik már megkapták az oltást
- Szedtél e össze már vírust a gépeden?
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- 4.5 évesem ha bekap egy vírust, rögtön köhög, hány, főleg éjjel. Mit lehet tenni a visszatérő köhögés ellen?
- Kisfiam 2 éves lesz márciusban. Nektek is a gyermeketek elkapta ezt a hasmenéses vírust?
- Másfél éves kislányom lassan egy hete lázas, antibiotikum mellett. Más is elkapta ezt a makacs vírust?