Gyorshajtás, büntetés! (beszélgetés)
A jogerőre emelkedés időpontja a határozat hozatal kézhezvételétől számított 10 munkanap.
A 10 napon belül fellebbezésnek van helye.
A jogerőre emelkedést követően illetékbélyeggel elátott részlet fizetési kérelmet lehet küldeni az ügyintéző részére, ezt általában megadják (a gyakorlat 30.000 Forintra = 3 X 10.000 Ft havi alkalommal)
Csak sebesség túllépés. 30ezer ft.
Az az igazság,hogy szeretnék minél hamarabb túllenni ezen,inkább kifzetem egyben csak rendezve legyen.
Ha nem írunk papír,hogy nem apu vezette akkor 1 idő múlva jön a csekk? Befizetni és le van zárva?
Először értesítési kötelezettsége van a hatóságnak az eljárás megindításáról. Az első tértivevényes levél erről szól, ahol mentesülhet az üzembentartó a közigazgatási bírság alól. A második tértivevényes levél a közigazgatási bírság kiszabása, amit a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon kell befizetni.
Az én esetemben az időpontok: 2010.02.27-én szabálytalankodtak, az első levél 2010. 03. 12-én keltezett, de kb 10 nappal később kaptam meg. A 2. levél 2010. 04.16-án készült, és azt is később kaptam meg. Hozzászámolva a jogerőre emelkedést és a fizetési határidőt kb még június elején is befizethettem volna.
Köszi. Életem első ilyen levelem...eligazodni nem tudok rajta. :S
FEllebezni is lehet,hogy ellopták a kocsit...stb.
Itt egy képet: hátha valaki megtudja mondani mikorra várhatjuk a csekket:
Akkor nem is muszáj az én nevemre íratni a bírságot? :S
Ma kapott apukám a rendőrségtől egy levelet,hogy máj. 21-én 50helyett 74el ment x.y helyen....stb.
De a kocsit én használom,hasznátam. Írták,hogy itt megnézhetem a képet: [link] Ezen az oldalom a büntetés díja is szerepel.
Kb.mennyi idő amíg megjön a csekk? Esetleg kell valami papírt írnom a rendőrségre,hogy én vezettem nem pedig az üzemben tartó?
Olvastam,hogy lehet részletfizetést kérni mivel nekem nincs munkahelyem így valószínű,hogy megadnák....De ha nem kell papírt írni,hogy nem apukám vezett,akkor neki is megadnák a részlet fizetést? Neki van állandó jövedelme..... :S
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mértek már be gyorshajtásért? Melyek a jelei?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Svájci gyorshajtásnál Magyarországra küldik a számlát?
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?
- Mennyi idő után évül el a gyorshajtásért kirótt bírság?
- Hol lehet megnézni a felvételt ha gyorshajtás miatt büntetést kaptam? Nyáron hallottam, hogy meg lehet nézni még a képet is, de hol?