Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri kismamik fórum

Győri kismamik (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
2677. mkriszti81 (válaszként erre: 2676. - Solmyr)
2011. szept. 14. 21:36

Ezek alapján a tápszer nem ízlik neki! Szandra ugyanezt csinálta a Hipp-esnél, mikor még keresgéltük, melyik lesz jó. Nem egyforma az ízük és az állaguk sem.

Azért kellene, hogy tápszert is kapjon, mert ha hozzátáplálsz, akkor jó eséllyel le fog szokni a ciciről (mert rájön, hogy kanálból könnyebb enni mint szopizni), így elfogy a tejed, és a gyümölcs és főzelék nem lesz elegendő, hogy jóllakjon. Akkor kell napi 1-2szer a tápszer.

2676. solmyr (válaszként erre: 2669. - Mkriszti81)
2011. szept. 14. 20:57

Már le is köröztetek minket, már ami a babák testsúlyát illeti. :)

Zsombi kicsit alatta van még a 6700 g-nak. :)

Örülök, hogy Szandra ilyen ügyes. :)

Először cumisüvegből próbáltam. Direkt olyat vettünk amit 4 hónapos kortól lehet használni. Jött is belőle rendesen a tápszer. De Zsombi az első nap 2-3 korty erejéig ízlelgette a tápszert, majd üvöltött. A 2. nap amint megérezte a cumisüveget a száján már üvöltött. Megnéztem, pont jó volt a hője.

3. nap babakanállal próbálkoztam. Újfent 2-3 korty és neki az üvöltésnek. Ekkor már nem mertem megkockáztatni, hogy a kanalat is megutálja, akármi van is benne.

Ezért tegnap kapott almalevet + ma is. Ma már egész ügyesen nyelte és édes volt amikor fintorokat vágott a vége felé. Úgy veszem észre, hogy ízlik neki.

Az a tervem, hogy étkezést váltok ki a gyümölccsel, ha eljutunk addig a mennyiségig, de igazából, mivel Zsombi iszonyat gyakran eszik, így a tejmennyiségem nem hiszem hogy nagyon megcsappanna majd.

2675. Mira81
2011. szept. 14. 20:44

Sziasztok!

Vagyok én is, bár most épp hőemelkedése van Daninak, nem tudom, mitől, miért :-((( Még nem adtam neki semmit, doki állandóan a lelkemre köti, hogy csak 38-nál szabad, addig hadd dolgozzon a szervezet. Én arra gondoltam, hogy talán most indultak meg a fogacskái tényleg, mert egyébként egész nap jókedvű volt, játszott, nem láttam rajta semmit. Bár mindketten náthásak voltunk, nagyon remélem, hogy nem adtunk át neki vmi bacit, holnap úgyis visszük orvoshoz,bár ugye megvan a véleményem, majd az lesz, ne is törődjek vele....

Egyébként Dani 5 hónapos kora után hagyta abba az intenzív hízást, addig havi 1 kilót simán magára szedett. MOst már sokat is mozog, és bár sokat eszik, szerintem több energia kell neki. És én is néztem, hogy vannak olyan összetevők, amik egyes babakajában már benne vannak 6 hónapos kortól is és van, ami csak 8-tól...vagy lehet, vmilyen más eljárással készítik őket, fogalmam sincs. Hozzáteszem, én adtam Daninak 5 hónapos korában olyan ételt, amit csak 6 hónapos kortól lehetett volna, semmi nem lett.

2674. itioti (válaszként erre: 2667. - Mkriszti81)
2011. szept. 14. 19:00

Mi is ma kaptuk meg a szurit!Adtam én is egy fél kúpot,és most alszik!

A borogatással hadilábon állok!Ha szükség lesz rá!

Mert nekem meg a védőnő aztmondta,hogy véletlenül se borogassam neki!Mindenki mást mond!

Kende cirka 4kg-val született és 54cm volt!Szerintem nem kövér nem dagi gyerek!Kérdeztem is a védőnőt meg a doktornőt is aztmondták arányos szép formás majd szólnak ha úgy itélik!Meg persze a gének is!Senki sem kicsi a családban nagypapa 2méter 10 centi!Apuka sem alacsony!

2673. itioti (válaszként erre: 2664. - Solmyr)
2011. szept. 14. 18:42

Igen már csak tápszert kap!Sajna nincs már tejcim!

De már nem is kesergek rajta,ahogy Andy mondta!Megpróbáltam túltenni magam!

Mi a Beba h.a. Start-al kezdtük,aztán azt egy idő után ő is kezdte besűríteni bármennyit adhattam volna neki,már nem volt tápértéke nappal is sürün evett 2órákat alig bírta ki és éjszaka is többször kelt úgy hogy írt a doktornéni másikat!Ez ugyan az a Beba h.a csak 1es.

Napközben nem mindíg eszi meg a 150et ez is változó de 4 órákat simán kibír!Este fél 9kor viszont benyomja és reggel 4-5ig elalszik akkor eszik megint és aztán csak 8vagy9-kor reggel.

A náthára Sinecod hurutoldó cseppet kapott a tápszerbe napi 4X10 csepp és Calcimuscot 2szer felet!Már az első alkalommal érezhető volt ahogy oldódik neki a cucc!Intezív porszívózással nagyon sok kijött!Mikor megláttam az orszívót azthittem elájulok 3 napig nagyon komoly volt Kendén akkora volt a megkönnyebülés hogy nemtudom elmondani!Persze én béna nem jól porszívóztam neki előtte és már azalatt is sok letapadt,mire a barátnőm elmagyarázta,hogy intenzíven néhány percig szivassam neki stb!Dehát ezt a védőnő sem a dokinő nem mondta én meg csak finoman odapiszkáltam neki a pórszívóval azthittem az úgy jó és azt úgy kell.Még jó hogy arcüreggyulladást nem kapott!

Húú azthiszem nem írtam keveset :-)

2672. Lacry
2011. szept. 14. 17:02

Sziasztok!

Hú de rég írtam, de egyszerűen nincs időm. A kis ördögfiókám jól lefoglal, meg elkezdtem suliba járni is.

Nálunk Alexa 4 hósan kezdett el gyümiket enni, én azért kezdtem el, mert nagyon mozgékony volt, és nem volt elég a tejci neki. Aztán 5 hósan kezdte kapni a főzelékeket, szinte azonnal el is fogadta, és elég sokat meg is evett belőle úgy, hogy nem ritkult a napi szopizások száma. Most meg már mindenfélét eszik, a tejcit szinte csak innivalónak használja. Már nem nézem, hogy mennyit szopizik vagy eszik, amikor jelzi, hogy éhes, adok neki, amikor szomjas, iszik. Mi is holnap megyünk a 7 hós mérésre, bár már 7,5 hónapos. Centire olyan 75-76 centi körül van, kilóra meg kb 7,5 kg.

Már feláll, és azt néztük az apjával a hétvégén, milyen nagylányunk van már.

Most vasárnap volt a keresztelő a hétvégén, jól sikerült, mostmár nem egyházon kívül a gyerek:))))

2671. mkriszti81 (válaszként erre: 2670. - Dittti)
2011. szept. 14. 15:54

Ez pontosan így van sajnos

Ismerősöm mondta, múltkor nézte, valamelyik gyártónál létezik bolognai spagetti 4, 6 és 8 hós kortól adható is. Most ez hogy is van?

Én is megérzés alapján etetem, ha a dokinőn múlt volna, akkor kb éhen halt volna. Mert amikor Szandra 1 hónapos korára még mindig nem hízott, csak fogyott, ill. stagnált, és még a születési súlyát se nyerte vissza (!), akkor is azt mondta, hogy nyugodjak meg és tegyem mellre gyakran... én meg vettem szépen tápszert, mert egyértelmű volt, hogy nincs elég tejem, azért nem hízik. És láss csodát, azonnal elkezdett gyarapodni. Azóta is rendben van a súlya, havi 1kg-t hízik. Majd most, hogy megduplázza a súlyát, fog lelassulni a hízás, már kezdem érezni, mert kevesebbeket és főleg kevesebbszer eszik.

2670. Dittti
2011. szept. 14. 15:42

Hali!

Nálunk a letapadt váladékot otthon debrecenben tesóm egyik ismerőse megoldotta. 25 éve gyermekgyógyász, ránézett Noelre és azonnal mondta, hogy nem volt megfázva, csak a születésekor em mindig tudják a babáknak kellően leszívni a váladékot és ez később gondot jelenthet. Összegyűlt a váladék az arcüregben amit hanyatt fekve nem lehet maximáisan kiporszízni. Így oldalt fekve Sterimarral befújtam, így maradt egy picit a Noel aztán másik oldat ugyanez és utána kiszippantottuk neki. Majd ezután Nasivin orrcseppel szintén oldalfekvésben cseppentettünk mindkét orrlyukacskájába. 3 nap alatt elmúlt a szüttyögése.

Noel is sír, tekergőzik szopi közben. Úgy gondoltuk a védőnővel, mert pont itt volt amikor Noelt szopizott, hogy kevesebb a tej. Gyakrabban tettem mellre, két napja újra rengeteg a tej, de Noel még most is tud tekergőzi, elengedni. Szóval Ő pl így eszik. Ma egy félüveg tejbegrízt evett meg egy teljes pohár almás-banános Milupa desszerttel. A kettő együtt alig fért bele a tálkájába. :) Holnap mérik a Noelt ha nem gyarapszik rendesen, akkor el kellene kezdeni a hozzátáplálást. de én közöltem, hogy mi már elkezdtük rég. Igaz inkább csak gyümölcsöt eszik még és a kedvenceit. Erre mondta a védőnő, hogy így jó. Engem nem érdekelnek a szakkönyvek, úgy csinálom, ahogy jónak látom. Megérzéseimre hagyatkozom és a Noel jelzéseire. A tejbegríz amit adtam neki pl tartalmaz biotejet és glutént is, de már 4 hónapos kortól mégis adható. Hol van bennük a rendszeresség? egyik gyártó ennyi idős kortól a másik annyi idős kortól adná ugyanazt az ételt.

2669. mkriszti81 (válaszként erre: 2663. - Solmyr)
2011. szept. 14. 15:40

Nyugi Berni, talán a plusz kaja tényleg segít a gondon. Nem irigyellek, tényleg nem lehet könnyű. Tápszert csak kanálból adtad? Mert ha az a baja, hogy lassan jön a kaja, akkor a kanál is lassú, nem tudod elég gyorsan adni. Erre a cumisüveg a legjobb - már ha elfogadja. Ha attól félsz, hogy utána nem fogadja el a cicit, nálunk pl nem volt ilyen gond, amíg még szoptattam, kb 3 hétig vegyesen ment a tápival, mindkettőt elfogadta.

Lehet nem is két kaja között kellene gyümölcsöt adnod, hanem evésidőben. Először cici, aztán ha megunja, akkor gyümi, amennyi belefér még (persze, ha már túl vagytok a kóstoláson).

Vagy ha ki is akarsz váltani étkezést, akkor fordítva, először gyümölcs, majd ha még kér, akkor cici, de ha egyre több gyümi csúszik, akkor nem kér már cicit, jóllakik vele.

2668. mkriszti81 (válaszként erre: 2666. - Nita081)
2011. szept. 14. 15:34

Gratulálok :)

Szandra is 150-160ml-t eszik a tápszerből, de mostanában van, hogy meghagy belőle.

Tízóraira gyümi megy, és 2 napja kezdtük el vacsira a tejpépet.

Dokinő hajlandó volt végre megnézni az ínyét, azt mondta, már kezd megdagadni, és világosodni, figyeljem minden nap, akkor látni lehet a változást.

Remélem, nem kell sokat várni arra a fogacskára :)

2011. szept. 14. 15:32

Sziasztok!

én olyan szabályt tudok, hogy súly(kg-ban)x150/napi evések száma=ennyi ml-t kellene nagyjából ennie egyszerre (de inkább a napi össz ml-t kell nézni)

Kende szerintem átlagon felüli súlyú, de persze ez sem vészes. Szandrám 2 hónaposan 4750g és 59cm volt.

Ma voltunk oltáson, megmérték: 4 hós+1 hetesen 6700g és 67cm, már rá is azt mondták, hogy jó nagy baba, és jó húsban van...

Oltás után kapott kúpot, de mintha nem sokat használt volna, fájni kezdett mindkét combja, sírásba kezdett egy órával utána :(

Borogattam neki, majd kaja közben elaludt, de egy órácska után megint felébredt nyöszörögni. Most talán elalszik megint...

2666. Nita081
2011. szept. 14. 13:13
Sziasztok! Képzeljétek kijött a Bence negyedik fogacskája...olyan édes vele. Mi sem alszunk délutánonként, de szerinem a fogacska miatt. Remélem most már lesz egy kis szünet és nyugi lesz, vagy folyamatosan bújnak ki? vagy ez is változó? Nekem is nagyon változatosan evett-eszik Bence. Tápszerből most már nagyon keveset a korához képest csak 150 ml de ezt se mindig, inkább a gyümik,tejpépek, főzelékek jönnek be. Olyan nagy a csed, mi van a többiekkel? Mira? Ditti? Andy? puszi Nektek.
2665. solmyr (válaszként erre: 2661. - Judit8103)
2011. szept. 14. 09:18
"A súlynövekedése átlagosan 100-120 gramm hetente vagy legalább 450 gramm havonta. A csecsemők átlagos heti gyarapodása 100-120 gramm, mértéke egyénenként változik. Egyik héten többet, másikon kevesebbet híznak, és ez teljesen normális. "
2664. solmyr (válaszként erre: 2662. - Itioti)
2011. szept. 14. 09:09

Már csak tápszert kap Kende?

Csak azért kérdezem, mert én folyton azon töprengek, hogy mivel tudnám kihúzni az evések közti időt Zsombinál, mert nekünk ez a 1,5 óra nagyon brutál.

Írtad, hogy sokat volt náthás a picurod. Mit adtál neki, hogy gyorsabban gyógyuljon? Ill a letapadt váladék kérdését hogyan tudtátok megoldani? Azt hiszem nálunk is hasonló gond van, de háziorvos (Ő a gyerekorvos is)nem nagyon foglalkozik vele.

Köszi :)

2663. solmyr (válaszként erre: 2661. - Judit8103)
2011. szept. 14. 09:05

"legalább heti 12 dekagramm gyarapodást tekintünk megfelelőnek, de ennek a háromszorosa is normálisnak számít. Féléves korára kell megdupláznia a babának a születési súlyát, de az is előfordul, hogy már két hónaposan dupláz. Az egyéni eltérések nagyok! Azután, hogy a baba megkétszerezte születési súlyát, a korábbi gyarapodási üteme csökken."

Szerintem nem várható el egy babától, hogy mindig ugyanannyit egyen, hiszen mi felnőttek se eszünk minden nap egyforma mennyiséget.

A lényeg, hogy rendesen gyarapodjon a súlya!

Egyébként nálunk is ez megy: minden 2. nap van kaki. Egyik napról a másikra álltunk át a napi 2-3 kakiról a 2 naponkéntire.

Sok puki, tekergőzés, sírás és masszírozás. (Pedig már kipróbáltam, hogy nem ettem tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, de semmi változás)

Evés közben Zsombi akkor sír, ha nem jön rögtön a tej, vagy az ellenkezője: túl sok levegőt nyelt, mert mohón eszik (főleg délelőttönként).

De az igazi problémát az jelenti, hogy a fiatalúr napközben nem hajlandó aludni. Az utóbbi napokban max 2 órát alszik egész nap (éjszaka 2x kel szopizni). Korábban is a 3 óra alvás volt a megszokott, többszöri bontásban. De ez azért egy kicsit már durva, szerintem.

Többen írjátok, hogy 4-5 óránként eszik a babátok, nos mi a 1,5 órákat se nagyon tudjuk tartani, mert ez az ördögfióka nem alszik és én ennek tudom be azt, hogy folyton éhes. De hiába van tejem, azért ilyen gyorsan nem tud annyi termelődni, hogy már az első szippantásra tele legyen tejcivel a szája. Ennek pedig egyenes következménye az ordítás, feszítés, nem evés, újabb 2 szívás és újból kezdődik az egész szenvedés elölről. Pedig csak azt a 1/2-1 percet kellene türelmesen kivárnia, míg megindul a tejem.

Ennek elkerülés végett, kaptunk mi is tápszert, hogy a délutánonkénti 1 órás üvöltést elkerüljük, de a drága 2-3 korty van kiskanál után ugyanúgy üvölt mint előtte. Tápszer kilőve.

Szóval mi is elkezdjük a hozzátáplálást, hátha segít annyiban, hogy kihúzzuk így a 2 szopizás közötti időt.

Kicsit hosszú lett a hozzászólásom, bocsi, de már teljesen ki vagyok én is. :) :(

2662. itioti
2011. szept. 13. 22:31

Halihó sziasztok!

Tényleg nagy itt a csend mostanság :-)

Mi jól vagyunk,meg vagyunk!Kicsit náthás volt Kende :-( De már kilábaltunk belőle szerencsére!Mostmár kicsit besokaltunk ettől a sok betegségből!Ma voltunk a 2 hós státuszon 6330gr és 64 cm a törpöm!Holnap oltást és rota ellenit kap!Remélem nem lesz lázas!

Ditti:Hogy van Noel?Annyit gondoltunk rátok a napokban!Nálunk is ugyan ez volt a szitu!Szegénykémnek nagyon le volt tapadva a váladék,sokat küzdöttünk vele mi is!Megkerestétek végül a dokinénit!Gondoltam rá én is hogy felkeresem ha rosszabodik de szerencsére jól lett!

Remélem mindenki jól van,és senki sem beteg!

Judit:Kende Kb 4 szer eszik egy nap mostmár 4 óránként,de van,hogy picit még ráhúz és egyszer éjjel,de már kezdi átaludni az éjszakát,ha nappal 5ször akkor éjszaka alszik!150et eszik!Aztmondta

ma a védőnö,hogy ez teljesen normális,és nem is igényel többet a drágám!Az előfordul hogy nem eszi meg mindet de az étkezések száma kb ennyi naponta!Szerintem ez normális!Ha a babád ennyit igényel és szépen fejlődik, akkor szerintem minden okés!

2661. judit8103
2011. szept. 13. 20:32

sziasztok

csajok 11 hetesek vagyunk, és mennyit kell ennie egy nap?védőnőnk szerint 900g, sulya egyötödét, mi 5630g-ok vagyunk.de Csabika 600-700g között eszik.ujra van kaki gond, és evési bajok.sír megint, eszik 70-80at max, és sír...

2660. solmyr (válaszként erre: 2659. - Mkriszti81)
2011. szept. 12. 21:51
köszi :)
2659. mkriszti81 (válaszként erre: 2658. - Solmyr)
2011. szept. 12. 17:20

szia!

ha jól tudom, a golden és a starking édesebb

én hipp-es almalével kezdtem, utána hipp-es almapüré - főleg, ha az "igazit" nem szereti, mert az üveges édesebb

ha bolti almát veszel, főleg a kereskedőknél lévőkben sok lehet a vegyszer, én ezért vettem bio üvegeset inkább

2658. solmyr
2011. szept. 12. 12:22

Lányok!

Milyen almából érdemes kóstoltatni először a babával? Melyik az az édesebb fajta amit kisebb valószínűséggel fog kiköpni? :)

Vagy inkább kezdjek egyből bébilével? Az tutira nem savanyú. :)

Hülyén hangzik, de már nem emlékszem, hogy ezt hogy csináltam az első gyerkőcnél, csak az rémlik hogy utálta az almát.

2011. szept. 11. 14:39

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Másik fórumon meg most többen azt írják, hogy a sárgarépás kaját megette a baba, majd kihányta. Ilyet tapasztalt valaki? Mitől lehet?

Ettől meg is ijedtem, úgyhogy változtatok a tervemen, és most mégsem az ebédet fogom kezdeni kiváltani (még várok vele), hanem vacsira megkóstoljuk a tejpépet. Uzsira nem merem adni, mint Andi is írta, hátha nagyon laktatja, és nem enne vacsit, csak este szépen elaludna...

2656. Mira81
2011. szept. 11. 10:58

Sziasztok!

Ez a hozzátáplálás valóban olyan, ahogy Andy mondja, minden védőnő és orvos mást mond és javasol. Én adtam Daninak olyan babakaját, amiben volt pl eper, de semmi baja nem lett, biztosan másképp készítik és állítják elő, hogy ne legyenek benne magocskák. Amit viszont nem merek neki adni, azok a tejpépek, pedig biztos finomak. A gasztros doktornő tejallergia diagnózisa miatt nem merem, pedig lehet, azokat is úgy készítik, hogy a babának semmi baja ne legyen. Eddig egyébként szerencsére egy kajától se lett baja, bár a paradicsomos krumpli annyira nem jött be, de minden más igen. Dani most megint visszatért a sok szopizásra, és bár nincs már annyi tejem, mindig "jön" pólót tépni :-)))

Én tízóraira, ebédre és uzsira adok neki rendes ételt, de nálunk nem váltotta ki a szoptatást, hihetetlen étvágya van, holott vissza is fogtuk az adagját a hányások miatt. Viszont amióta nem eszem/iszom annyi tejet meg tejterméket, alig hányt, sőt, szinte csak tejet bukott vissza, úgyhogy félek, ez tényleg kezdődő allergia nála :((

2655. 026876815c (válaszként erre: 2647. - Mkriszti81)
2011. szept. 11. 08:36
És ha nem uzsira kapná a tejpépet hanem vacsira?vagy azt nem szeretnéd?csak mert nekem ezt mondta agy.orvos h reggel és este kapjon pépet tízóríira meg uzsira ne mert nagyon laktató!De persze ezt is orvosa és védőnő válogatja mert ahány annyi mást mondd!és így legyen okos az ember!marad az anyai ösztön és a kitapasztalgatás!nálunk pl a tejpép reggel működött mert így el volt egész délelőtt ebédre kapta a főzit,de este hasfájést okozott a pép,így leálltunk vele.És mostanra már reggel sem adom neki hanem kap tápszert így délelőtt mehet gyümi tízóraira,ebédre főzelék,aztán mikor h fogadja el mert nekem sem nagyon akar enni van h 5órát is kibír és nem jelez,de ha a súlya gyarapszik akkor nincs gond,és ők úgyis tudják mikor kérik,mennyit m iegymás.
2654. mkriszti81 (válaszként erre: 2651. - Solmyr)
2011. szept. 10. 21:45
igen, ebben igazad van
2653. solmyr
2011. szept. 10. 20:54

Babakonyha:

[link]

2652. solmyr
2011. szept. 10. 20:53
2651. solmyr (válaszként erre: 2649. - Mkriszti81)
2011. szept. 10. 20:50

Azért a bébiételt nem lehet összehasonlítani az igazi gyümölccsel. :)

PL.: egy málnát vagy epret tartalmazó bébiételben (amit már adhatsz 5 hónapos kortól) biztosan nem találsz apró magvakat, míg az igaziban igen, és azért is lehet csak olyan későn adni a babáknak, mert az apró magvak allergizáló hatásúak lehetnek!

2650. judit8103 (válaszként erre: 2648. - Solmyr)
2011. szept. 10. 20:46
köszönöm
2649. mkriszti81 (válaszként erre: 2648. - Solmyr)
2011. szept. 10. 15:02
Köszi, nem rossz, de a hozzátáplálás táblázat szerintem nagyon sántít - minden felsorolt gyümölcs kapható már 4-hós bébiételként :(
2648. solmyr
2011. szept. 10. 09:40

Egy kis segítség lehet:

[link]

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook