Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri kismamik fórum

Győri kismamik (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
3157. Dittti (válaszként erre: 3155. - Judit8103)
2011. nov. 15. 15:32
A burgonya az hasfogó, ugyanúgy, mint az alma is vagy a sütőtök.Adj neki egy kis szilvát. Noelnek az segített.
3156. judit8103 (válaszként erre: 3153. - Dittti)
2011. nov. 15. 15:22
AZALIA is szedhető szoptatás alatt.nekem is azt írtak,de én nem szedhettem aztán.
3155. judit8103
2011. nov. 15. 15:21
szerintetek ne adjak krumplit egy darabig?mert mióta kapja, alig bír kakilni. jajj remélem nem jön vissza nehéz kaki dolog. . . . .
3154. Dittti (válaszként erre: 3152. - Judit8103)
2011. nov. 15. 15:15

Huh sok jele lehet illetve babánként eltérő. Noel pl állandóan nyöszörgött, élesen hirtelen felsírt, nehezen aludt, étvágytalan volt, nem akart kanállal enni. Lehet hőemelkedése. Ami nekünk nem volt, de lehet még hasmenése, piros kiütések a pofiján,mert folyton folyik a nyála és kicsípi neki, a popóján is lehet ilyen kiütés. Mindent megrág (de ez sztem általában is így van, állanódan rágnak ezek az aprók valamit) nem marad el pl csak ölben. Noel olyan fogzáskor, mint egy kis mágnes :) Bár manapság már fogzás nélkül is elkezdte a túlzott ragaszkodást. És akkor hol van még a szeparációs szorongás?! :))

Egy szó, mint száz: nagyon sok jele lehet. Igazándiból, ahogy én észrevettem nagyon szeretik ezt a fogzás dolgot ráhúzni minden problémára. Pl ha rosszul alszik óó biztos fgzik, ha étvágytalan..óó biztos fogzik. De ez az én szuvenír meglátásom. :)

3153. Dittti
2011. nov. 15. 15:10

Andy: nagyon rossz lehet Nektek most, de vígasztaljon az, hogy ez max egyszer fordulhat velük elő :) Kitartást, tudom, hogy ennyire nem vicces a helyzet, de remélem minél hamarabb meggyógyul a Picike :)!

Egy kérdés: elkezdtem szedni a Cerazette nevű fogamzásgátlót. Nos 9 szem beszedése után 3HÉTIG folyamatosan véreztem tőle. A doki azt mondta, hogy ez normális emellett a gyógyszer mellett, de nyugodjak meg, mert a 3 HÓNAPTÓL általában elmúlik a vérzés. Nos ez nekem morbid volt, kértem, hog írjon fel másikat, de erre az volt a válasza, hogy nincs más olyan fogamzásgátló ami szedhető szoptatás alatt! Ezt viszont nem hiszem el. Mira írt, ha jól emlékszem, hogy Ő pl más fajtát szed. Lennétek olyan kedvesek és leírnátok a nevét ill nevüket, ha többen is szedtek és nem Cerazettet?! Nem tudom mit csináljak, ugyanis kicsit ciki lenne visszamenni és az orra alá dugni a "listát" amin összeírtam milyen más egyéb gyógyszereket írhatna fel. :S

3152. judit8103
2011. nov. 15. 15:02

sziasztok

ha a fogak miatt sír a picim,mik a jelei?

2011. nov. 15. 13:18

Sziasztok!

Köszönöm h érdeklődtok untanunk,jol esik!Kuzkodunk a himlovel egyre több kiutes jött mar ki szegenykemen,nem győzom neki puderezni,erre van kimondottan ilyen mentolos púder,a razo keverék is létezik meg de azt sok helyen ma nem alkalmazzák mert állítólag van benne valami olyan anyag ami irritálja a bort és annyira mar nem ajánlott,de pontosat nem tudok róla,nekünk nem ajánlottak!ez mellett még fenistil csekkeket lehet adni a viszketes ellen,vagy calcimuscot!és ugye jó melegen beoltoztetni,és fűteni hogy minél több kijöjjön ne hogy befelé támadjon,rámehet a majra,tüdőre,és az agyra:(!és nekünk is azt mondta a doki most mar sokkal veszélyesebb és szovodmenyesebb mint régen volt!szerencsére jol viseli a kisfiam,bár mára mar az egész torka,szája belseje pötty:(és rengeteg van rajt!de a korához képest jol viseli mert nem nyuglodik,el van a drágám,közbe lefekszik,szól ha viszket és akkor bepuderezzuk!a pici meg nem az de ugye 14-21nap mire jelentkeznek a pottyok,az is baj még ha egy családon belül 2gyerek van és elkapja egyik a másiktól akkor aki másodikként esik a himlobe sokkal veszélyesebb és sokkal több himlo jön ki és lassabb lefolyású!úgyhogy nagyon "szuper"!talán karácsonyra kikeveredunk!lőttek a karacsony elott fotó sorozat készítésnek mert ilyen potyokkel azért meg sem lenne jó naptárat készíteni meg albumot a nagyszülőknek,keresztszuloknek ajándékba!persze ez számít mit a legkevésbé!nővérem holnap megy orvoshoz akkor mar többet tudunk,de a 12hetes genetikai UHra után derül ki minden pontosan hogy minden rendben van e!bizakodunk nagyon!!!

3150. Mira81
2011. nov. 15. 12:34

Köszi Csajok, most már világos!

Mi most nagyon vacillálunk, találtam egy régebbi Hoxás fórumot erről az oltásról...háááát a fene se tudja, ilyet is, olyat is olvastam, de nyilván mindennel így van, vannak akiknek bejött és nem bánták meg, vannak akik meg igen.

Mi is sokat vagyunk gyerek társaságban, és emiatt jó lenne, mert ha ezzel megkímélem a gyereket, akkor már nyert ügyem van, van még sajnos pont elég gyerekbetegség, amit el fog kapni, mindenre nincs védőoltás. De megvárjuk mi is az 1 éves kort, mert hármat azért nem adatnék be Daninak, nem is a pénz miatt ( a rota ezerszer drágább volt, mind a mai napig nem jutok dűlőre felette), hanem minek böködjék ennyiszer, ha egyszer is elég.

Andy, drukkolok Nektek, mi újság? hogy vagytok?

3149. Nita081
2011. nov. 15. 12:00
Sziasztok! Én is hajlok afelé , hogy beadatom Bencének a bárányhimlő elleni oltást. Barátnőm, most adatta be a kisfiának, aki elmúlt egy éves 13 hós. Ilyenkor elég egy oltás, ára 2000 Ft. De egy éves kor alatt nem érdemes. Tehát mi majd csak februárban megyünk oltatni. Szegény Andym....kitartás, biztos nem lesz semmi baj, nagyon szorítok.Milyen oltást érdemes még megkapniuk a piciknek? Agyhártyára, ti beoltatjátok? Azt mikor érdemes, hány hós/évesen?
3148. Dittti
2011. nov. 15. 11:14

Hali!

Mira: azt mondta a Mónika, hogy 1 éves korban ha beadatod, akkor elég egy oltás, de ha egy éves kor alatt adatod be, akkor kell belőle 3. Mert ebből kettő emlékeztető oltás lesz. darabja kb 2000 Ft. Ez állítólag az egyik legolcsóbb nem kötelező oltás. Én beadatom Noelnek, mert ha már lehetőség van rá akkor elkerülném a bajt. Sokat járunk el vele közösségbe illetve Apa is olyan munkakörben dolgozik, ahol neki pl KÖTELEZŐ felvenni ezeket az oltásokat, mert állandóan akad fertőző delikvens. A dokinő felírja, kiváltom és visszamegyünk, hogy be is adja. semmi "mellékhatása" nincs.

Himlő ellen is én úgy tudom (gyerekorvos ismerős mondta) hogy nem érdemes kiskorban beoltatni, mert 5 évente elévül az oltás hatása és akkor fennáll a veszélye, hogy idősebb korban kapod el, ami ugyebár szövődményesebb. Egyébként hallottam, hogy már itthon is divatos lett a "himlőbuli", amikor a szülők elviszik a még nem himlős gyereket a himlőshöz hogy elkapja és túl legyenek rajta biztos még a gyerekkorban :)

3147. Mira81 (válaszként erre: 3145. - Solmyr)
2011. nov. 15. 10:25

Köszönöm, hogy leírtad, nem tudtam erről, majd megbeszélem a dokival. Jó lenne beadatni még mielőtt kimegyünk Németországba, nehogy ott legyen valami.

Én voltam bárányhimlős, arra emlékszem, hogy anyukám vmi rázókeverékkel kenegette a pöttyeimet, hogy ne viszkessenek és ne vakarjam, úgy néztem ki, mint akit lemeszeltek, de nagyon nem viselt meg, amikor skarlátos voltam, az sokkal inkább.

Én is olvasom nagyon sok helyen, hogy manapság a gyerekbetegségek egyre súlyosabb szövődményekkel járnak, elkeserítő...

3146. solmyr (válaszként erre: 3137. - 026876815c)
2011. nov. 15. 07:46

a fiadnak gyors gyógyulást kívánok

ha a nővéred volt már bárányhimlős, akkor megvan ellene a védettsége, de a dokija biztos meg tudja majd nyugtatni

csak a pozitív kimenetelre gondolj, hogy nem lesz a babának semmi baja és akkor így is lesz. :)

3145. solmyr (válaszként erre: 3144. - Mira81)
2011. nov. 15. 07:43

az első ovis szülőire eljött a gyerekorvos is és tartott egy kiselőadást az oltásokról.

a bárányhimlő ellen fontos a védekezés, mert egyre durvább szövődményei vannak, egyre többen kerülnek kórházba. (már nem olyan, mint a mi gyerekkorunkban volt)

itt 2 oltás kell a védettségért.

az oltás kb 7.000 Ft/db

az agyhártyagyulladás elleni védőoltást is az orvos írja fel aztán kiváltod a patikában

de ez a középiskolás korú "gyerekekre" és a koleszosokra jelent nagyobb veszélyt

természetesen ezt is be lehet adatni már kisgyermek korban

de én úgy tudom (javítsatok ki ha tévedek), hogy 2 éves kor alatt és felett más-más oltóanyagot kell használni

itt is 5-7.000 Ft között mozog az ár

bár azt nem tudom, hogy itt elegendő-e 1 oltás, erről majd a doki kiokosít :)

3144. Mira81
2011. nov. 14. 19:50

A barátnőm kislánya is bárányhimlős lett, ő bölcsis, szerintem ő onnan vitte haza, előtte meg tüszős mandulagyulladása volt, úgyhogy szegényekre is rájár a rúd, ráadásul a mandulagyulladást a szülők is elkapták és míg a gyereken két nap alatt átment, ők egy hétig nyomták az ágyat 39 fokos lázzal. Jó az ovis, bölcsis élet....

Ditti, mi ez a védőoltás? Lehet kérni az orvosnál?

3143. 026876815c (válaszként erre: 3139. - Mkriszti81)
2011. nov. 14. 19:24
Köszönöm aranyos vagy!!
3142. 026876815c (válaszként erre: 3138. - Mira81)
2011. nov. 14. 19:24
Köszönöm aranyos vagy!!!jól esik most a biztatás nagyon ki vagyok,mindenképp írok ha tudok valamit!
3141. judit8103
2011. nov. 14. 17:48
köszönöm a kaja tanácsokat
3140. Dittti
2011. nov. 14. 17:22

Hali!

Ma mondta a védőnő, hogy a Mónus oviban bárányhimlőhullám van. Illetve ajánlotta, hogy adjuk be Noelnek az agyhártyagyulladás ellen a védőoltást, mert eléggé felütötte a fejét. Pl a Corvinus egyetem.

2011. nov. 14. 14:50

sziasztok!

hozzátáplálás: én egyelőre még mindig csak üveges kajákat adok, nem szenvedek a kotyvasztással... Mindent akkortól, ami az üvegre rá van írva, a védőnő és orvosunk is így javasolta - annyi kitétellel (de ezt magamtól is így csinálom), hogy az ésszerűség határain belül - láttak ugyanis már 4 hóstól ajánlott bolognait is...na ilyesmit én sem adnék természetesen, sőt a húsos főzelékeket most fogom talán a héten bevezetni, pedig Szandra már elmúlt 6 hós.

Ja és én sem kóstoltattam sokáig, csak az elején a gyümölcsöknél tartottam be.

Glutént (babakekesz, majd a főzelékeibe egy kis liszt) is most fogok majd adni.

Tejtermékekről viszont azt mondta a védőnő, hogy azzal még nagyon ráérünk, legalább 8-9 hónaposig...

Lacry gratu a jog 5-höz! :)

Andy gyors gyógyulást a gyerkőcöknek, és ne aggódj a nővéred miatt, szorítok, hogy ne legyen gond! +++++

3138. Mira81
2011. nov. 14. 13:55
Andy, nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi gond, megértem, hogy aggódsz. Írj azért pár sort, ha tudsz, mi újság Veletek, de azért ne gondolj semmi rosszra!!! Sok-sok puszi!
2011. nov. 14. 12:18

Sziasztok!

Képzeljetek el baranyhimlos lett a "nagy" fiam:(((ami azt jelenti eldobja kapni a kicsi is biztosan,és annyira aggódik mert 3 eves kor alatt veszélyesnek mondjak:(

Szerencsére nem lázas még eddig,és viszonylag jól is viseli de nagyon féltem!

És ami meg nagyobb baj nővérem kismama és meg csak 9hetes és mielőtt kijöttek az első pottyok a Manokamon az előtti nap egész nap együtt voltak és ugye az meg lappangási időnek van nevezve így veszélyes lehet a magzatra.akkor van nagyobb gond ha az anya nem volt meg himlos szerencsére volt de mivel meg 12het elott áll így is veszélyben vannak:(5eve várnak a babára most összejött ha miattunk történik valami a babával én abba bele sem merek gondolni,de akkor az én lelkem azt nem fogja megbocsajtani soha!nálunk most minden összejött rendesen:(csak remenykedek h nem kész semmi gond és most a 12hetes genetikai UHig egy idegben állok majd ő miattuk,és akkor itt vannak az gyerekeim is:(

3136. Lacry
2011. nov. 12. 21:07

Sziasztok!

Kicsit elfáradtam, ma vizsgáztam jogból, de 5 lett. Túl vagyok rajta. Hétfői indulás miatt, mosok ezerrel, meg takarítok, készülődök, egy percem sincs. Alexa jól van. Már rámutat a tárgyakra, például ha a telefonom szeretné, akkor rámutat és dünnyög. Egyre többet járkál, ma például a porszívót tologatta ezerrel.

Mamáéktól FP Teddy macit kap karácsonyra, de mivel pont akciós volt a sparban én vettem meg, és megmuttatuk. Hát teljesen odáig volt érte, táncolt meg rázta a fejét neki és hangosan kacagott. Persze elcsomagoltam, legyen Karácsonykor újdonság. Nem olcsók ezek a játékok, de tényleg leköti a gyereket.

Nincs időm mindenkit visszaolvasni, remélem minden babó jól van. Olvastam a méretekről, mi 7800 gramm és 80 cm vagyunk 9,5 hósan. Súlya szinte teljesen megállt, de hosszra meg nyúlik rendesen. Bár ennyi mozgás mellett csoda lenne ha hízna.

3135. Dittti
2011. nov. 12. 14:02

Hali!

Huh, szóval elszóltam a múltkor magam a Noel alvásával kapcsolatban. Azon az éjjelen 2,5 órát volt fent, csendben játszott a kiságyában. Én pedig visszabóbiskoltam, de jópárszor megigazítottam, mert már teljesen elmászott a helyéről, meg odaverte a kisfejét. Aztán tegnap meg átaludta az éjszakát. Rájöttem mi a probléma nálunk. Vagyis nagyon bízom benne. A fáradtság illetve a nem fáradtság. Noel korábban fél8kor már aludt, de leginkább már 7kor. Nyáron ugyebár egész nap levegőn voltunk vele, csak enni jöttünk vele haza. Vagy éppen még akkor sem. Szóval akkor okés volt, hogy már ilyen korán elaludt és átaludta az éjjelt. Most már kevesebbet vagyok kint vele, akkor is általában elalszik azonnal, és hiába mászik egésznap a padlón, jön megy a maga módján, idebent mégsem fáradt el annyira. Hagyom most már este 6kor aludni egy félórát és így elvan este9ig. Aztán pancsi és alszik remekül. Ha fel is kel, akkor is szopizik és alszik reggelig.

Nálunk a hozzátáplálás elég gyorsan ment. Én nem napokig vezettem be az új ízeket noelnek. És pláne nem egy két kanállal kezdtem. Hiába mondta a védőnő én nem tartottam jónak. És Noelnek sem lett baja egyiktől sem. Vannak kedvenc ízek azokat gyakrabban kapja és van néhány, ami "elmegy" kategória nála. A kedvenceit gyakrabban kapja, de ha mást ízt is adok neki, akkor sem panaszkodik. Noel már 5 hónaposan husis kajákat evett. 6,5 hónapos, de én már a 7 hós kajákat is megveszem neki, persze ha nem éppen darabos. Mert azzal viszont kivárom az első fogat vagy ha nincs is fog akkor viszont a 9 hónapot. Mert utána azt tanácsolta a védőnő, ha van fog ha nincs el kell kezdeni bevezetni a darabos kajákat. Noel kap már krémtúrót, túrórudiból a túrót, háztartási kekszet almával. Kukacot is kap, mint a Bence, imádja. Eddig nem vettem észre semmiféle allergiát nála, hálisten! Csodálkoztam, hogy lehet már neki ilyesmit adni, mrmint tejterméket, de ha a védőnő mondja. :) Sőt, már kapott házilag készült joghurtot is. Az anniyra nem ízlik neki, így nem is kap gyakran.

3134. beacska28 (válaszként erre: 3130. - Judit8103)
2011. nov. 12. 11:14

Szia!

Én még szoptatok,de már délbe én is adtam neki,sütőtököt is,ma pl-alma-banán bébiételt adok.Ezek 4 hónapos kortól vannak-nemvéletlen adják és irják rá,hogy 4 hónapos kortól.Rendesen kakilt,kicsit többet,de nincs szorulása-bár én kaja után szoktam adni neki egy pár csepp espumisant.

3133. Mira81 (válaszként erre: 3130. - Judit8103)
2011. nov. 12. 10:07
Judit, Dani 5 hós kora után kapott már sárgarépát pürésítve, és keverve alma-krumplit, alma-sárgarépát+ sütőtököt, és bevallom, banánt is. Hallottam róla, hogy azt csak 6 hónapos kor után ajánlják, mi kipróbáltuk, mind a mai napig szereti, semmji baja nem lett tőle,de hallottam olyan babáról is, akinek fájt a pocija a banántól, vagy székletproblémái lettek. Egy-két kiskanál ízesítére, vagy kóstoltatásra azért talán nem árt, mert nagyon finom.
3132. Mira81
2011. nov. 12. 09:59

Nita, ezek nálunk is mennek, és én sem tudok 4-5 kanállal többet adni Daninak a nagyobb darabos babakajákból, mert egész egyszerűen nem szereti enni. Mondjuk kicsit huncut, mert van a 8 hósoknak valóból olyan, hogy alma-őszibarack-pulykahús, meg barack-sertéshús, amikben akkora rizs, meg gyümölcsdarabok vannak, mint a többiben, na, érdekes módon, ebből az egész üveget megeszi egy ültő helyében....szóval szerintem az édesebb íz jobban tetszik neki. Ha tehetné, ezt enné szerintem minden nap.

A babakekszet is megeszi egyedül, nem fuldoklik tőle, pedig csak két foga van alul. Én megkóstoltam ezeket a kajákat, nagyon puha bennük minden, nem hiszem, hogy kemény lenne neki. Ha le van turmixolva, és csak pár kanálka darabosabb van benne, akkor semmi gondja. Lehet tényleg szoknia kell, csak akkor nem értem, hogy a gyümölcs-husi variáció miért megy olyan könnyen.

3131. Nita081 (válaszként erre: 3129. - Mira81)
2011. nov. 11. 19:48
Mira! Én is ezen a héten próbálkoztam a 8 hós bébiételekkel, nem nagy sikerekkel, csak pár kanállal volt hajlandó enni belőle, aztán leturmixoltam és így befalta, viszont ami nálunk megy: babapiskóta, banán, krumpli, répa-villával összenyomva, babakeksz,kukac(puffasztott kukorica)
3130. judit8103
2011. nov. 11. 17:20

sziasztok

nálunk Csabika 5 hós lesz 25-én.már eszik almát,barackot,krumplit.jövö héten sütötököt adok.szerintetek mit lehet majd ezután adni?

3129. Mira81
2011. nov. 11. 13:33

Daninak most 74-es a mérete, bár ezek a ruhák pont jók rá, a 80-as még egy kicsit nagy. Nem aggódom, mert hízik rendesen, bár neki is volt visszaesése, amikor sokat hányt, de a doktornő ugye váltig állította, hogy az csak bukás, na mindegy, lényeg hogy megindult utána, csak az akkori lemaradás azért meglátszik. Persze nem vékony gyerek, jó kis hurkái vannak.

Mi most a darabos kajákkal küzdünk, hát, nem fényes a helyzet. Ha abból kap, amit mi eszünk és lehet neki adni, akkor simán megeszi, kekszet, szilvát, banánt, viszont ha darabosabb a babakaja (8 hónaposoknak való), akkor egész egyszerűen nem hajlandó. Így én most keverem a 6 hós kajákkal, vagy nagyon leturmixolom és csak pár nagyobb darabot hagyok benne, ha itthon készítem. Így oké, minden további nélkül bevágja, védőnő szerint majd mindig kicsivel több darabot hagyjak benne, és egy idő után megszokja.

3128. mkriszti81 (válaszként erre: 3121. - Nita081)
2011. nov. 11. 13:12

nálunk is épp így van :)

az ágyában csak éjjel alszik, egész nap a nappaliban, a mi ágyunkon van, vagy a földön kialakított helyén.

lehet ezért is alszik ügyesen egyedül, mert megszokta, hogy ha ott van, akkor este van, és legközelebb reggel kelünk

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook