Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Van valakinek tapasztalata az OverStitch gyomorszűkítő műtéttel? fórum

Van valakinek tapasztalata az OverStitch gyomorszűkítő műtéttel? (tudásbázis kérdés)


6. Alnisa (válaszként erre: 5. - _Berry_)
2023. febr. 23. 10:26

Pont ezt mondom, akik kórosan elhízottak, rengeteget esznek és nagy a gyomruk. Nekik még nehezebb egy diétát betartani vagy akár a normál napi adaghoz visszatérni!

Ezen segít a műtét. Kockázatos igen, mint az elhízás.

5. _Berry_ (válaszként erre: 4. - Alnisa)
2023. febr. 22. 15:26

Egy kenyér méretű adag és a dió a két véglet. Azért vannak akik vagy a szervi vagy a lelki, vagy mindkettő problémájukat megoldották és sikerült több 10 kilót lefogyniuk műtét nélkül. Ha megnézzük a nagyon elhízott emberek napi fogyasztását, kiderül, hogy sok ott a felesleges üres kalória, ami újabb éhséget eredményez. Tápanyagdús ételnél nem érzi úgy az ember, hogy 1 óra múlva ismét ennie kell.


Ha valaki lelki okok miatt rágcsál és hízik, akkor a műtét sem sokáig fog segíteni rajta. És akkor mi lesz, megint műtét? Ráadásul minden műtét, még a rutin is kockázatos.

2023. febr. 21. 07:36

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne igény ezekre a műtétekre. De van!


Akik nagyon meghíznak, hatalmas a gyomruk. Nem kicsit nehéz ám onnan visszajönni. Mondjuk csak példának, kenyér méretű a gyomrod, eddig ennyit ettél. De diétázz, holnaptól csak egy diónyit ehetsz! Szerinted? Mennyire egyszerű ez annak aki a kenyér területét pakolta tele naponta többször???

Ezért segít a műtét, hogy ez egyszerűbb legyen. Persze úgyan úgy kell hozzá akarterő, elszántság és kideríteni miért evett ennyit. De kis hazánkban nincs jó pszichologus, csak mondom, így kicsi az esély, hogy valaki tud segíteni ezen a téren.


Én nem vagyok a műtét ellen, de úgyan úgy ott kell lenni fejben, mert ez is diéta, csak segítséggel.

3. Charlize (válaszként erre: 1. - Peszy90)
2023. febr. 20. 13:13

Olvastam több blogot és sajnos a technikától függetlenül a műtéten átesettek sokan abba a hibába esnek, hogy ugyan egyszerre nem tudnak sokat enni, de apránként sokszor igen. Azaz simán túleszik magukat azzal, hogy egész nap esznek, csak lassan. Ezért aki nem tartja a mértéket, nem fogy semmit, sőt. Akkor meg minek a műtét? Mértéket lehetne enélkül is tartani.


A 2. hozzászólásban _Berry_ válaszával maximálisan egyet értek. Gondold át! Olcsóbb, fájdalommentesebb és biztonságosabb.

2023. febr. 20. 11:41
Ha nem valami szervi betegség miatt híztál meg, (mert akkor azt kell rendbe hozni elsődlegesen) akkor szerintem egy pszichológust keresni biztonságosabb, mint bármilyen szűkítő műtétet csináltatni.
2023. febr. 20. 09:48
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata az OverStitch gyomorszűkítő műtét kapcsán? Ez egy műtét nélküli gyomorszűkítő eljárás. Aki átesett rajta, mennyi idő alatt mennyit fogyott?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook