Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma vagyok egy hónapos sleeve műtött.A műtét óta -12kg fogytam. Előtte akármennyire is akartam semmit. Annyira boldog vagyok.Letettem magamról két 6 literes festékes vödröt.Szépen egyenletesen mennek le a kilók.Egyszer állt csak a súlyom.Ma annyi a súlyom mint 5,5 évvel ezelőtt.Velem ma madarat lehet fogatni.
Gondolom biorezonanciás mérésen alapul a számítása. A készülék elektromos hullámokat bocsát ki, mivel a "háj" másképpen nyeli el a hullámokat mint az izom, ebből következtetnek a testzsír arányára.
Nem túl tudományos a magyarázatom, de nekem ez rémlik.
Töröm a fejem és nem értem a számolást. Ha a meglévő izom és zsír együtt 116 kg, akkor hol van a csontok és a víz súlya - mert az - biztosan több, mint 13.8 kg.
El tudja magyarázni valaki, hogy ezek a mérlegek hogyan működnek tkp.?
Ettől eltekintve: hipp, hipp, hurrá - 3x!
Ma voltam dm.ben dietetikusnál.
Június 1. Súly 169
Július 19. Dietetikusnál 161.5 kg itt 46 kg izom 81 kg zsír
július 31. Műtét 157 kg
műtét után 4 nappal 153.5
Most aug. 23. Mai
149.8 kg itt 45 kg izom 71 kg zsír
1 kg izom és 10 kg zsír ment le. Osszesen pedog 20 kg fogytam Igazából azt mondta jól állok.
Lassan de haladok akik indulnak azoknak kitartást 😁
Köszi Ditte a biztatàst!😊
Neked tovàbbi kitartàst! 👍
Sziasztok!
Szerintem mindenki átmegy ezen,hogy fél.Talán nem is elsősorban a műtéttől, hanem az ismeretlentől.Én most vagyok egy hónapos műtött.Tudom,hogy mit éreztek mert én is benne voltam. Nekem az segített,hogy racionálisan minden nap figyelmeztettem magam,hogy ez a döntés életem egyik legjobb döntése,és a műtét utáni tapasztalatok ezt be is bizonyítják.Így is lett. A másik,hogy ehhez a döntésemhez elfogadom mindazt ami emocionálisan előjön.A szorongást félelmet is.Pont ma mondta a férjem is,hogy szerinte ez életem egyik legjobb döntése volt.Látott előtte,hogy mennyit szenvedtem mert nem tudtam mozogni,a vérnyomás, a cukor probléma,a fájó ízületek stb. Csajok egy hónap telt el és ennek nyoma sincs.Úgy,hogy csak bátran.
Sziasztok!😊
Mához 2 hétre műtét Veszprémben! Már be vagyok rezelve rendesen!😔
Az ingadozás teljesen normális, nem szabad kétségbeesni tőle, különben kikészít. Most néztem vissza a mérlegelőmet, én eddig 57 kiló minusznál tartok, ebből az első 10 kiló három hónap alatt ment le a műtét előtt, a műtét után 6 hét alatt 15-17 kiló, és abból is 10 kiló 10 nap alatt a műtét utáni napokban, de az baromira megterhelő volt, örülök, hogy nem az a norma. Aztán a következő 10-esnek már 2 hónap kellett, és az utóbbi két tizes 12-13 hét alatt ment le (mármint az egyik tizes 12, a másik 13 hét alatt, nem egyben), és az is úgy hogy volt olyan hét, amikor leugrott 2 kiló is, aztán egy hónapig gyakorlatilag semmi, vagy csak 1-2 deka, vagy éppenséggel visszajött 2-3 deka is, egyszer még majdnem egy kiló is, amikor a kardomba akartam dőlni.
Most is így volt, egy egész hónapig toporogtam 91 kiló körül (91,1-91,8 között), ma reggelre meg bamm, lezuhant 88,8-ra. Mondjuk az is igaz, hogy ezen a héten sokkal intenzívebben sportoltam, mint előtte pár hétig a nyáron, olyankor jobban megy a fogyás.
Szóval lényegében az van, hogy most is három hónap alatt megy le 10 kiló, mint a műtét előtt, de ég és föld a különbség a kettő között. Az egy kínszenvedés volt, folyton éhes voltam, majd megszakadtam abban a kis sportban, amit bírtam, ráadásul egy full szénhidrátos gyomorfekély-diétával kellett összebűvészkednem, most meg minden étkezésnél teljesen jóllakom, a kettő között nem vagyok éhes, a sport meg egy élvezet. Oda kell fgyelni persze a diétára, de nem bánom, ha működik.
ne izguljatok a fogyás végett lányok fiúk..az,hogy megáll természetes egyetek többet és beindul hidjétek el ez így van.....enni kell...úgy is a mutét elotti mennyiségek tizedét viszitek be.
ja és ne méreckedjetek gyakran....en havonta 1x méreckedem és már 2015 szeptemberétől mérem a testem térfogatát...olyat mint : has, mell, comb, bicepsz tricepsz és persze a kilók...volt olyan hónap ahol nemhogy lement hanem feljott pár kiló és akkor mivan? hova kell sietni? párhónap alatt fogyunk úgy is tobbtízkilót és ez azért elég megerelteto a zservezetnek....
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok