Gyermekülés 9 kiló vagy 9 hónap? (beszélgetés)
A 9-25 kg-s üléseket lehet rendesen dönteni., Azoknak van egy alja, amiben csúszik az ülés. pl ezek itt:
Ez itt van a közelünkben lévő bababoltban :) (amihez a linket küldted)
Ismerem ezt a fajtát,sima 9-36os,csak szemben lehet bekötni.Így képen jónak látszik a döntése,de ha belepróbálod a kicsit látni fogod,hogy úgy kell ülnie,mint egy 4 évesnek :S Anno elmentünk bababoltba,végigpróbáltunk 10-15 ülést is,ilyet is persze.Az a lényeg,hogy maga az ülérész dőljön egyben a háttámlával,a sima háttámladőlés annyit csinál,hogy elalvásnál nem előre bukik az ülő gyerek feje hanem oldalra.A miénket is lehet így ülve használni,2 évesen még nem biztonságos neki,ahogy megálltunk a pirosnál előre is rándult a feje :S Vissza is tettem neki a legdöntöttebb pozícióba.
Szerintem menjetek el belepróbálni,2 éves kora előtt nem vagyok biztos benne,,hogy meg tud benne ülni kényelmesen és biztonságosan.
A pelusos dolog ismerős :D 8 hónapos és 1,5 éves kora között 9 kg volt a fiam.a 3-as nem ért fel a combja fölé hogy összezárjam,mert elég magas a gyerek,a 4es meg nagyon nagy volt rá.Most 4+ -t használunk(pampers),szintén azért,mert nem ér a kisebb a combja fölé :S
szia.az én kislányom 4 hónapos és több mint 7 kilo.most rendeltem egy espiro otima ülést ami 0-25 kg ig van menet iránnyal háttal és szembe is beköthető.azért választottam ezt mert én egy éves koráig semmi képpen nem kötném menet iránnyal szembe mert veszélyes egy kis fékezéstöl megrándul a nyaka.
ezért most kötöm majd háttal és késöbb megforditom.
van az espiro optima pro az 9-25 kg van de azt csak menet iránnyal szembe lehet bekötni.
Egyébként meg ezeket a súly szerinti besorolásokat sokszor nem tudom mire vélni. A mi babahordozónk 9kg-ig van, a babám 8700g, de neki már nagyon kicsi. ( pláne így beöltözve) És a pelusnál is hasonló gondjaim merültek fel, mi pamperst használunk, abból a 3-as már kicsi, a 4-es pedig 8-18kg-ig van. Jelenleg nagy rá, de nem hinném hogy egy 18 kg-os gyerekre jó. vettem liberot is, gondolván...mivel az 8-14kg-ig van, talán egy picit kisebb a pampersnél és nem lesz annyira nagy. Ugyanakkora mint a pampers pelus ami 8-18kg-ig van.
Na mindegy, elnézést hogy eltértem az eredeti témától csak ezektől a súly-meghatározós dolgoktól rosszul vagyok.:)
Ez újdonság állítólag, rengeteget megnéztem de ez volt szimpatikus a 30.000Ft-ig árkategóriában.
Van benne szűkítő, úgyhogy nem illeg-billeg a feje.
A top 10-es biztonsági teszt érdekességképpen nagyon jó, és arra is hogy kihúzzanak a zsebedből + több tízezer forintot a semmire, ugyanis minden autósülés tesztelve van és nyilvánvalóan úgy kerül forgalomba hogy a teszten átment. Azonkívül sajnálatos tény hogy biztonsági öv ide vagy oda, autósülés ide vagy oda, ha az autópályán 140-el egy barom átjön a szalagkorláton és frontálisan ütközik, annak ritkán van túlélője. De erre nem is akarok gondolni.:(
Ez majnem annyira dönthető mint a hordozós ülés támlája. Mondjuk az én babám tud ülni, csak még nem stabil. Elücsörög de ha az áhított játék messzebb van a kezeügyénél, akkor borulás van.:)
9-36-osak között nincs olyan,ami normálisan dönthető :( Milyen fajtájút vettetek? Én is ezeket néztem amikor kinőtte a picur a hordozót,de minden szakember lebeszélt róla:S még a gyártó is azt nyilatkozta,hogy ez a kategória egy "kényszermegoldás",sosem lesznek olyan biztonságosak és kényelmesek mint a 9-18-asok.A töréstesztjük(vagy mi) sincs sehol,még csak rá sem tudnak kerülni a top 10-re :(
Így végül 9-18-ast vettünk,50ezer volt a legolcsóbb azok közül,amik a teszt szerint biztosságosnak bizonyultak :S
A miénk nagyon jól dönthető,majdnem annyira,mint ahogy a hordozóban ült,de még ebbe se tettem volna bele amíg nem elég erős a nyaka.Fél évesen nem lesz baja egy satuféknél a picinek?
Igen, pont ez a bajom. Nagyobb az átlagnál, viszont még nem tartja biztosan a fejét.
Amúgy maxi-cosi-t szeretnék venni. Van olyan anyuka aki már 5-6 hónapos babával így utazott. Biztonságos ilyen kicsinek?
Milyen hordozótok van?Én bevallom még nem hallottam olyat,hogy egy 5 hónapos picibaba kinője bármelyiket is :)
Mi hamarabb válottunk 9-18kg-osra,még 8 kg sem nagyon volt a gyerek,viszont már ült,és hosszban kilógott a hordozóból. 80cm magas és 9-10 hónapos lehetett kb.
Sziasztok!
A fiam 3 hónapos és 7 kiló. A kérdésem az lenne,hogy a 9-18 kiló közötti autós üléseket lehet korábban is használni, mint 9 hónap? Most babahordozónk van , de 1-2 hónap múlva ki fogja nőni. Mit vegyünk?
További ajánlott fórumok:
- Holnaptól fogyás indul, cél: 2 hónap alatt - 10 kiló. Csatlakozik valaki?
- Szabaduljunk meg együtt április 29-től 2 hónap alatt minél több kilótól!
- 116 cm-es, 6 éves lányunknak gyermekülést vagy ülésmagasítót kell venni a törvény szerint?
- Lehetséges-e kb. 2 hónap alatt leadni vagy 20 kilót torna és diéta mellett?
- Hány kiló a 9 hónapos babátok? Írjátok le azt is mennyivel született és azt is, hogy tejporos, anyatejes vagy kevert volt a hozzátáplálásig?
- Elromlott a biztonági gyermekülés őv- csatja. Hol lehet kapni hozzá alkatrészt, vagy másik csatot?