Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyerek és kutya együtt a lakásban? fórum

Gyerek és kutya együtt a lakásban? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
117. pemete
2009. márc. 13. 09:32

Látom nem mozdulunk ki ebből az "állóháborúból". Mindenki köti az ebet a karóhoz:DDD Ez ide most ont illik, nem igaz?! Én úgy gondolom, hogy a mi kielégítjük a kutyánk mozgásigényét. Lehet, hogy csak napi 3-4szer van lent sétálni, de a reggeli gyors sétin kívül az mind hosszabb, főleg a délutáni, amikor elvisszük fel a hegyre, és ott tud szaladgálni. Mert itt a háznál is elengedem, de az erdőben nem tud úgy futkosni, mint a nyílt terepen. Bár amikor macska van a közelben...

Én nem tudnám kitiltani a kutyámat sehonnan, mert szeretem, ha velem van, vigyáz ránk. Meg amúgy se lenne szívem kitiltani bárhonnan is, hiszen úgy tud nézni, amikor valamit nem engedek, vagy valamiből nem kap:DDDD

116. H.Ancsi
2009. márc. 13. 09:24

Természetesen csak azt érted meg, amit szeretnél., Mi tavasztól őszig gyakorlatilag a kertben élünk, sokat voltunk velük. Azért kellett beengedni egy kicsit, mert tudni akarták,hogy bent is minden rendben van. Ennyi ezért irtam,hogy rá kell hangolódni a lelki világára,hogy ezt megértsd.Nem kívánom tovább taglalni.

Örülök,hogy ilyen remek kutyakiképző vagy, azért arra befizetnék,hogy egy nagytestű pireneusi hegyikutyának,hogyan tanítod meg, hogy nyáron,mikor nagyon meleg van ne ásson hatalmas gödröt, ahol el tudja viselni.

Minden kutya egy külön egyénisége, a magyar vizslámnak eszébe sem jutott ásni, nem bántotta a növényeket, viszont szuka létére nem viselt el másik kutyát a közelében. Ő egy domináns csaj volt.Igy született, ezek voltak a génjeinkben. Ugyanugy ,ahogy az emberek a kutyák is különböző adottságokkal születnek.Van amin tudunk változtatni és van amin nem. Ha tudjuk milyen célra szeretnénk kutyát, akkor ha kellően tájékozottak vagyunk, megtaláljuk a megfelelőt.

Házőrzőnek biztos nem vennék retrievert, ahogy egy idős néninek sem ajánlanék rottweillert. Mind kettő fantasztikus kutya lehet megfelelő kézben, de rossz választás, és rossz nevelés együtt már tragédiát okozhat.

2009. márc. 13. 09:10
Én nagyon szeretem a kutyákat, de azért gyerek mellett nagyon meggondolandó, főleg ha még allergiás is lesz a gyerek
2009. márc. 13. 09:08
Ja és szerintem! nem való kutya lakásba, főleg nem egy nagy testű. :)
113. L.Niki18 (válaszként erre: 111. - H.Ancsi)
2009. márc. 13. 09:07

Rá tudok hangolódni kutyára. :)

De azt nem értem még, hogy írtad az imént, hogy beengeded a kutyust a házba 5 percre, hogy szeretetet kapjon tőled/tőletek. Miért nem te vagy ti mentek ki hozzá? :)

Na mindegy. Ja és ha ennyire sokan írják, hogy sokat kell foglalkozni a kutyával meg nevelni akkor ha meg van nevelve arra is, hogy nem megy a kertbe nem szedi szét a virágokat, nem ássa a földből ki a virágokat...stb. Én meg tudtam tanítani Tappancs kutyámnak ezeket. És még volt egy nagy testű kutyám is kint a kertben és ő sem csinált ilyen dolgokat. Ja amikor picike volt a kutyus akkor természetesen bent lehettek a házban velünk. Volt egy külön kis kuckója, és csak az előtérben lehetett.

112. Puszitolvaj (válaszként erre: 111. - H.Ancsi)
2009. márc. 13. 08:42
Helyes!
111. H.Ancsi
2009. márc. 13. 08:37

Jó reggelt Mindenki! Kedves Niki, nem állt szándékomban durva lenni veled, azért irtam, hogy nem való neked kutya, mert az általad leírtak alapján, ugy érzem azok közé tartozol, akik nem tudnak ráhangolódni egy kutyára. Azzal semmi gond nincs,hogy ugygondolod,hogy a kutya kertbe való engem az egy légtér megjegyzésed húzott fel egy kicsit. Természetesen a 100 kg kutyáim nekem is a kertben voltak, de minden nap be kellett engednem egy 5 percre egy kis szeretgetésre őket. Utána takarítás. Tudod sokan gondolják ugy mint Te és a kertben tartott kutya 1-2 hónap, vagy év után terhes lesz, mert szétássa a kertet, vagy megeszi a virágokat. Ekkor szokott láncra, vagy zárt kennelbe kerülni. Azért is irtam, hogy átgondolva, felelősséggel kell kutyát vállalni a kellemetlenségekkel együtt.

Attól én is rosszul vagyok, ha valaki jaj vigyázz megharappal megy el mellettünk. Én azt tanítottam a gyerekeimnek - mert ők meg kivétel nélkül minden kutyához odarohantak -, hogy mindig meg kell kérdezni a gazdit, hogy szabad-e megsímogatni, egyedül mászkáló kutyához odamenni TILOS!

Teljesen mindegy mekkora kutyád van a lakásban, nem az a fontos. Ha egy nagy kutya állandóan egyedül van kint a kertben, nem hiszem hogy jobban érzi magát, mintha bent lenne egy lakásban és naponta többször aktívan sétálna.Nekik az a fontos, hogy minél többet a gazdik közelében legyenek.

Az mindenki szíve joga, hogy eldöntse akar kutyát a lakásba vagy sem, csak kérlek tedd elé azt a szót,hogy "szerintem" nem való a lakásba kutya.

110. L.Niki18 (válaszként erre: 101. - H.Ancsi)
2009. márc. 13. 07:43
Miért mondod, hogy de a sors pedig ne hagyjon kutyát rám?? Én nem azt mondom, hogy nem tudok bánni a kutyákkal és hogy nem szeretem őket. Sőt, volt már nekem is! Egyszerűen szerintem nem lakásba való egy kutya. Főleg ha az nagy testű is, mert azoknak nem gondoltok arra, hogy nagy mozgásteret igényelnek. A lakásban meg leviszed naponta akár 10-szer is az is kevés nekik. Szóval nem én "kínzom" a kutyust. Viszont kertes házban tartanék kutyát, sőt! És a gyereket is hagynám, hogy játsszon vele, természetesen az én felügyeletemmel akármilyen mentős kutya vagy kiképzett kutya vagy sem! Ja és most nem csak rád célzok ezzel Alexa, hanem minden olyan emberre aki "egyedül" hagyja a kutyával a gyermekét, akármilyen kiképzett kutyával állunk is szembe. Na mindegy, nekem ez a véleményem, nem akartam senkivel sem kötekedni, te se haragudj Alexa! De nem tehetek róla, hogy ez az őszinte véleményem! És valóban nagyon szeretek minden állatot! Én is nagyon szerettem volna kutyát a lakásba és szüleim de leginkább apa nem engedte a lakásba. Elköltöztünk családi házba és lett kutyám. Örültem, neveltem stb. De igaza volt apámnak...lakásba nem való kutya...
109. kriszval (válaszként erre: 106. - Alexa77)
2009. márc. 13. 07:39
ha érzi az álat a bizalmat szeretetet meg is hálája:)
2009. márc. 13. 07:36
Kimondottan a gazdi hibája,ha a kutya durva agressziv.Ahol kicsi kora ota a csalában van a kedvenc,és jól van nevelve godoskodóan van tartva ott biztos nem lehet baj.Nálunk a kutyus mikor a felesáégem várandós volt még arra is vigyázott,hoy örömében mikor hazaértünk,vagy játszás közben nehogy a hasához érjen.mikor megszületett a fiam bemutattuk neki..folyamatossan a kiságy körül lebzselt.persze nagyon figyeltünk az elsö idöben,mert hát mégis csak egy állat...de semmi de semmi gond nem volt,és nincs is.egyformán esznek..mármint a pici fiam eszik,ö ott van,és a drágám elöszeretettel ossza meg vele a rántott husit...én ugy gondolom nagyon jó játszótárs egy kutya,ha hangsulyozom családtagként van kezelve.
2009. márc. 13. 07:23

Jo reggelt mindenkinek!

Tenyleg egy kicsit durvabbra sikerultek itt a dolgok mind ahogy azt gondoltam...pedig nem ezt vartam es remeletem...De nem baj na!, mindenkinek joga van sajat velemenyhez, es azt el kell fogadni legyen az pro vagy kontra...

Amit azomban nem szeretek,az az eloitelet! - de ezzel gondolom mas is igy van...

Ha valakinek ugy a jo, hogy kint hagyja a gyereket az erkelyen a kutyaval akkor tegye! - lehet en is azt fogom csinalni, es ahogy a mostani helyzet all - nalunk -, lehet majd a gyerekszobaba is lessz belepesi engedelye...azzal teljesen egyet ertek, hogy azok a gyerekek akik kutyaval nonek fel kiegyensulyozotabbak es lehet normalisabbak-persze vannak a kivetelek is!!!, mert azt kimondottam utalom, amikor hallom ahogy a szulo mondja, vigyazz mert aztan a kutya megharap(pedig nem is ismeri a kutyat!!!)vagy ilyen fraszokat vernek a gyerekbe...aztan csodalkozhatunk, miert sok gyerek rogton hisztizik amikor meglat egy kutyat...szerintem ez nem helyes es nem jo...es ez a szulo hibaja...persze, ez az en velemenyem es mindenkinek joga van a sajatjahoz!

106. Alexa77 (válaszként erre: 105. - Kriszval)
2009. márc. 13. 06:45
Nálunk is ez van.:-) Azért is örülök, hogy a kutya a teraszon alvó gyerek mellett ül, mert bejön szólni, ha Rékám felébred.:-)
2009. márc. 13. 06:31
nálunk is van kutyus a pici fiam mellett.semmi roszat nem látok benne.tisztán kell tartani ugyan ugy mint a gyereket.amugy ha a kutya is gyerekként van kezelve nagyon jól kijönek egymással./a fiam lovagol rajta söt már hamarabb jelez a kutyus ha valami nincs rendben,mint hogy mi észrevennénk.szerintem jól döntötünk,hogy a pici miatt nem löktük ki a kedvencet.
104. Alexa77 (válaszként erre: 101. - H.Ancsi)
2009. márc. 13. 06:17
Nagyon szépek a te kutyuid is! Az elmentek is (szegények) meg a kis denevérfül is!:-)
103. Alexa77 (válaszként erre: 102. - Beathryche)
2009. márc. 13. 06:16
:-)) A Madzag igazán helyes jószág!:-))
2009. márc. 12. 22:40

Jaj, de elHARAPÓDZOTT :) ez a fórum!

Ha érdekel titeket én is feltettem két képet az adatlapomra a kutyról. A becsületes neve egyébként Madzag.

101. H.Ancsi
2009. márc. 12. 21:36

Alexa, teljesen egyetértek veled. Sajnos sokan felelőtlenül, hozzáértés nélkül tartanak kutyát, és miattuk alakulnak ki az alábbi vélemények.

Igaza van Nikinek, ne hagyja a gyerekét kutyára, de a sors pedig ne hagyjon kutyát Nikire. A kutyások külön "állatfaj", egyáltalán nem kötelező közéjük tartozni.

100. Alexa77 (válaszként erre: 95. - L.Niki18)
2009. márc. 12. 20:21

Tudom, hogy minden hozzászólásod nekem szólt, eddig lenyeltem, de nem lehetne most már hanyagolni a témát? Te tedd, amit jónak látsz, én is azt teszem. Igen, a teraszon hagyom a gyereket a kutyával. Kutyás világbajnok jóbarátomék is ezt teszik.

Nem ismered a kutyámat, ne mondj véleményt. Anyuéknál nem hagyom kinn a gyereket, bár az ő kutyáik se bántanák. De most figyelj: Axi képzett mentőkutya, évekig spec. mentőként dolgoztam vele. Jobban bízom benne, mint sok emberben.

Megértettem, hogy te más beállítottságú vagy, s bár kőkeményen nem értek veled egyet, mert a hozzád hasonló emberek miatt vannak a kutyatámadások - csupán azért, mert nem vagytok hajlandóak megtanulni "kutyául" - nem vagdostam a fejedhez. Jó lenne, ha te is hanyagolnál.

99. Alexa77 (válaszként erre: 91. - Loch ness)
2009. márc. 12. 20:14

Helló!:-) Azt hiszem, magad megválaszoltad...:-) A kutya alapvetően gyerekszerető, védelmezi, mint a falka legkisebbjét. Apukád valószínűleg valamit nagyon rosszul csinálhatott - két évesen mondjuk nem is lehet elvárni valakitől, hgoy tudja, mit csinál, na meg nem ismerjük a kutyus előéletét sem. A skót juhászt bizony valóban rettenetes élmények érhették. Ezért ösztönből úgy regagál, ahogy. Az eszét dicséri viszont, hogy rájön, olyat tett, amit nem szabadna. Ha nem szerez ilyen rossz tapasztalatokat, ő lehetett volna a kutyák mintaképe.:-)

Én tartom azt a nézetemet, hogy minden kutyabalesetért emberek felelősek.

98. pemete
2009. márc. 12. 19:04
Na ugye:) Hidd el én is jobban örülnék ha kertes házunk lenne, és kint rohangászna a kutya meg a gyerek, mert legalább akkor nem a lakást amortizálnák... De mivel nincs, ezért marad a lakás, meg ha lenne a kutya akkor is bentlakásos lenne, szeretem, ha a közelemben van, biztonságérzetet ad nekem. Ő mindent sokkal előbb meghall, meglát, észrevesz. Ha nyöszörög a gyerek azt is előbb hallja és jön hozzám, meg megy a gyerekszobához. Én imádom, nekem gyerekkorom óta szívem vágya volt eg kutya, de a szüleim nem engedték a lakásba.
2009. márc. 12. 19:00
Igen, igaz! :D
96. pemete (válaszként erre: 95. - L.Niki18)
2009. márc. 12. 18:57
Én meg úgy gondolom, hogy az én gyerekemnek szüksége van a kutyára. Ezért is van kutyánk, neked meg ezért nincs. Ennyi. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó nemigaz?
2009. márc. 12. 18:31

Jól van, volt egy hozzászóló aki a teraszon hagyja a gyereket a kutyával...!?

A vakok megint másak mint a gyerekek. Nekik szükségük van a szakszerűen kiképzett kutyákra, de nincs szükség egy 1-2 éves gyereknek kutyára főleg nem egy lakásban. A kertes ház meg más. Ott lehet nyugodtan.

2009. márc. 12. 16:56

Kedves Niki! Természetesen mindenkinek joga van a maga véleményéhez. Bár én is és az előttem szólok is többször leírták, hogy kicsi gyerek és kutya csak felügyelettel. Talán láttad a képeim között Bubu kutyát, nos ő egyszer, amikor volt nálunk egy kislány egy genetikusan kutyáktól rettegő családból -akik mellesleg jó barátaink különböző nézeteink ellenére - be volt zárva a kennelbe,mert a kislány nagyon félt tőle.Amikor odament a gyerek a kennelhez addig dörgölödzött a rácshoz és bohóckodott a kislánynak, hogy életében először kutyát simogatott, fél óra mulva pedig ült a hátán és boldog volt.

Gondolkoztál már azon, hogy a vak emberek élete van bizonyos kutyákra bizva, esetleg azokra akik ember életeket mentenek romok, vagy hó alól.

Igen, én sem mertem soha egyedül hagyni a gyerekeket a két naggyal, de ők 12 év alatt bebizonyították, hogy feleslegesen aggódtam.

2009. márc. 12. 16:44

huuuuuuuuuu, gyerekek, csak nyugottan...

Termeszetesen el tudom fogadni mindenki velemenyet es el is kell!...

Mondjuk, en nem babysitternek tartom a kutyat es a gyerekem se lessz majd kutya pesztra...es vilagos , hogy folleg olyan 5 eves korig nem hagynam felugyelet nelkul oket...de nem akarom osztani senkinek az eszt...

En egyszeruen kivancsi voltam, hogy - aki benne van- az hogyan oldja meg vagy kezeli ezt a szituaciot...!?!?!

Azzal is nagyon tisztaba voltam, hogy lessznek ellenervek is, mert ugye mindig is vannak...

Ezenkivul, azt is tudom, hogy mindig is lesznek olyan emberek akik eloitelettel kezelik majd a helyzetet, mert most hallom, hogy: huuuuu, micsoda dolog kutyat tartani a hazba!?!??! meg meg azt is, hogy: olyan nincs, hogy en egy kutyaert hamarabb felkeljek es kivigyem setalni...( mert ez is benne van a pakliba, hogy folleg amig kicsi gyakrabban le kell vinni, sot lehet hogy hajnali 6kor is)...Namarmost, vissza terve a lenyegre...aaaa, mi is a lenyeg!?!?!?!? :-D sokat dumalok...!

A lenyeg, hogy mindenkinek van sajat hatara es elvei...ezek az elvek es alappillerek szerint kell elni anelkul, hogy masnak rosszat tennenk vagy megbantanank...

92. pemete
2009. márc. 12. 16:10
Jó ez te vagy Niki, mi meg szeretjük a lakásban a kutyát, de nem ő a bébiszitter, még mielőtt ezt gondolnád. Mindenki más, nem kell annyiszor elmondani, hogy te nem tartanál, elsőre is megértettük, és tiszteletben tartjuk a véleményedet.
2009. márc. 12. 16:08

Nekem is vegyes élményeim vannak a kutyákkal kapcsolatban (amúgy odavagyok értük). Kétéves koromban egy amúgy nagyon vad németjuhász keveréket homokkal etettem, stb., az meg jámborul tűrte. Édesapámat viszon ugyancsak kétéves koréban majdnem megölte egy megvadult tacskó. A torkát akarta elharapni, de szerencsére idejében odakapta a karját. De ha nem lett volna ott felnőtt... Az utcáról befogadott, bárányszelíd skót juhászunk viszont annyi rossz tapasztalatot szedhetett össze, hogy ha véletlenül a lábára léptem, rögtön felugrott és odakapott a lábamhoz. A következő másodpercben meg volt ijedve, hogy mit csinált, és láthatóan szégyellte magát. De épp ezért pl. gyereket nem mertem volna rábízni.

Alexa, ezekhez az esetekhez mit szólsz? Érdekelne a véleményed!

90. L.Niki18 (válaszként erre: 89. - H.Ancsi)
2009. márc. 12. 15:59
Ha pl. lemegyünk anyósomékhoz ott van kutya kint az udvaron, és nyugodtan megsimogathatja a gyerek a kutyát, nem féltjük azért annyira. Vagy apukámnál is van egy kutya azt is megsimogathatja. De lakásban kutyát macskát semmiféle állatot nem tartanék. És főleg "nem hagynám a kutyára a gyereket"!
89. H.Ancsi (válaszként erre: 88. - L.Niki18)
2009. márc. 12. 15:52
Ugy gondolom, mindenki saját maga dönti el, hogy akar- kutyát vagy nem. Azt azért biztosan mondhatom, hogy azok a gyerekek, aki kutyával együtt nőnek fel egy kicsit többek lesznek annál akik a "jaj nehogy hozzányulj" kategóriáju családban nőnek fel. Az enyémek a kutyába kapaszkodva tanultak meg járni -természetesen felügyelet mellett - , amikor kicsik voltak mindig a nagy kutyához bujtak ha megsértődtek valamiért igazi barátok voltak. És igen volt egy magyar vizslánk, és most van ismét két szobakutyánk akik nem a kertben vannak , hanem egy légtérben velünk. Kicsit többet takarítunk de nekünk ez megéri. A gyerekeim csak akkor voltak orvosnál amikor oltást kaptak, soha nem betegek, lehet,mi jól birjuk az egy légteret.
2009. márc. 12. 15:39
Családi házban biztosan tartanék én is kutyát, na de egy légtérben a gyerekkel tuti nem, főleg nem úgy, hogy szinte a kutyára bízom a gyerkőcömet! Áhh...
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook