Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyakori kérdések a 90 napos diétáról fórum

Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról

36637. tundek (válaszként erre: 36630. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:24
tényleg jó lenne, holnap csípd el.
36636. móré zsuzsa (válaszként erre: 36629. - Jakata)
2009. febr. 12. 19:24

Szia ! mi még nem találkoztunk .

én kertész lány vagyok és ez nem olyan továbbképzés mint a könyvelőknek vagy másoknak csak én hívtam így ez inkább orvosok és önkormányzati képviselők kertészmérnőkök voltak jelen . fő célja jobb környezetünk legyen .

36635. tundek (válaszként erre: 36626. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:23
ez tök jó
36634. tundek (válaszként erre: 36627. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:23
azért írtam, hogy maradj ott addig, az nem baj ha a továbbképzésnek vége lesz.
36633. erika62
2009. febr. 12. 19:22
már megint itthagytatok? :-((((((
36632. tundek
2009. febr. 12. 19:22

Találtam egy tök jó cikket

A 90 napos diéta nagyon sok egészséges táplálkozással kapcsolatos alapelvet foglal magába, gyakorlatilag esszenciája mindannak, amit a táplálkozásról és a fogyásról tudni érdemes. De vegyük sorjába.

1) Az emésztés a szervezet energiájának akár a 80%-át is elvonhatja, azaz, ha valamit megettünk, a testünknek valahonnan el kell vonja az energiát ahhoz, hogy emészteni tudjon.

2) A szervezet délelőtt a legaktívabb, ilyenkor dolgozik a legintenzívebben: lebont, beépít, takarít, gyógyít. Ezért nem érdemes túlterhelni, mert hasznos tevékenységektől vonjunk el az energiát.

3) A gyümölcsöt nagyon könnyű megemészteni, a szervezet gyorsan emészti, ezért lassabban emészthető tápanyagokkal, illetve lassabban emészthető tápanyagok után nem szabad fogyasztani őket. Miért? A gyümölcsök szinte végigrohannak a tápcsatornán, és viszik magukkal azt, ami az útjukba kerül. A tápcsatorna minden egyes pontjának meghatározott feladata van az emésztés során, és ha egy tápanyag nem tölt annyi időt az adott helyen, amennyi neki szükséges, onnantól kezdve az adott tápanyagot a szervezet nem fogja tudni rendesen megemészteni. Vagyis: a nagyon egészséges gyümölcsök több kárt fognak okozni, mint hasznot, ha mondjuk tejtermékkel fogyasztottuk őket, mert megakadályozzák a tejtermék hatékony emésztését. (Gyakorlatilag minden egyes emésztési szakaszban sürgetni fogják a tejterméket, hogy menjen már tovább, nem törődve azzal, hogy a tejterméknek mennyi időre lenne szüksége a tökéletes emésztettségi szint eléréséhez.)

4) A fenti három állításból adja magát a következtetés: lehetőleg délelőtt együnk gyümölcsöt. A gyümölcsöt könnyű megemészteni, kellően kalóriadús és sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Reggel semmilyen lassúbb anyag nem áll majd az útjában, ugyanakkor ennek megemésztése nem fog sok energiát elvonni a test egyéb feladataitól.

5) A szervezet akkor tud a leghatékonyabban működni, ha nem mozdul el a pH értéke se a savas, se a lúgos tartományba. A szervezetet rengeteg káros környezeti anyag bombázza, ezek mind savas irányba tolják el a pH értékét. Ezt a savas környezeti behatást csak a lúgosító tápanyagok tudják semlegesíteni.

Csak a zöldségek és a gyümölcsök képesek lúgosítani a szervezetet, többek között ezért kell olyan sok zöldséget és gyümölcsöt enni.

6) Az eltérő minőségű ételeket másképpen emészti a szervezet, azaz teljesen más a fehérje alapú és a szénhidrát alapú tápanyagok emésztése. Ezért ezek keverése nem javasolt: nagyon meghosszabbítja az emésztést, és a hatásfokát is rontja. Ez az egyszerű megfigyelés az alapja a szétválasztós diétáknak. A 90 napos diéta is egy szétválasztós diéta, csak kicsit szigorúbb kiadásban.

7) A túl sok hús, és úgy általában a túl sok fehérje erősen savasítja a szervezetet. A 90 napos diéta elejét veszi az elsavasodásnak azáltal, hogy nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt etet meg a delikvensekkel (lásd reggelire csak gyümölcs, négynaponta csak gyümölcs, a fehérjét csak semleges zöldségekkel ehetjük, a szénhidrátot csak semleges zöldségekkel ehetjük, a keményítőnap pedig már eleve a zöldségek napja). Valószínűleg nem járok messze az igazságtól, amikor azt merem állítani, hogy a 4 napos diéta a legtöbb ember esetében már csak azért is sikeres, mert klasszisokkal több zöldséget és gyümölcsöt etet meg az illetővel, mint amit a diéta előtt valaha is megevett. Ez egy olyan szintű pozitív sokk a legtöbb ember számára, hogy napról napra közelebb kerül a szervezetük az ideális pH értékhez, a szervezet pedig hálából csak úgy dobja elfele a felesleges kilókat. Ez is magyarázza azt az általános jelenséget, hogy az amúgy is tudatosan és egészségesen táplálkozó emberek nehezebben fogynak ezzel a diétával.

8) Ma már a csapból is az folyik, hogy a cukor és a finomított liszt méreg, amit értelmes ember nagyívben kerül (pontosabban: törekszik rá :-). A cukor is és a finomított liszt is túl gyorsan emészthető, szinte másodpercek alatt felszívódik, és rontja mindennek az emésztését, amit előtte ettünk vagy utána enni fogunk. Ezért nem csak az a kérdés, hogy mennyit eszünk belőlük, hanem az is, hogy eszünk-e ilyesmit egyáltalán. A 90 napos diéta ezt a problematikát is elegánsak kezeli: négynaponta csak egy ebéd (és esetleg vacsora) erejéig engedélyezi a fehér lisztet (szénhidrát nap ebéd, ill. este a tortában is lehet liszt), és egyszer a cukrot (szénhidrát nap este). A diétázók többsége, ha őszintén magába száll, és végiggondolja, régebben hetente hányszor evett akár csak egy kicsi édességet is, azonnal ki fog derülni, hogy mennyire kevés ez a négynaponta. És itt az is benne van a pakliban, hogy a másik 3 napon egyáltalán nem eszünk ilyen brutál dolgot, ami már önmagában sokat segít a hatékony emésztés fenntartásában.

9) A hús nem egy nagyon egészséges dolog, és a 90 napos diéta a húsfogyasztást is szépen lekorlátozza (a hús főleg a vastagbelet és az ízületeket terheli meg). A húsevők el sem tudják képzelni, hogy a diéta mekkora kegyet gyakorol velük, amikor a rostszegény húst lecseréli a rostban dús zöldségekre.

10) Minden 4. napon a szervezet átesik egy mini-tisztítókúrán: csak könnyű gyümölcsöket kap a tápcsatorna, így van ideje pihenni, a sejtek pedig rendezni tudják sóháztartásukat, mert ezen a napon nem kapnak sót. És ezen a napon nyer igazolást az elméletem: a kalória önmagában nem hizlal. Ezt a méz kapcsán régebben már leírtam, és utaltam rá, hogy egyszer majd kifejtem. Hát íme a bizonyítás: én legutóbb ősszel csináltam a 4 napos diétát, és a nyaralásom alatt is igyekeztem betartani. Barcelonában a gyümölcsnapon csak úgy tömtem magamba a sok szőlőt, friss fügét, mézédes barackot és sárgadinnyét, papayát meg sok más finomságot. Szerintem brutális mennyiségű kalóriát ettem meg egy nap, másnapra mégis könnyebb voltam, mint a gyümölcsnap előtt. Amennyiben a kalória önmagában hizlalna, kisgömböcként kellett volna visszajönnöm a nyaralásból, ehhez képest 1 kg-mal kevesebb voltam, mint előtte.

36631. erika62 (válaszként erre: 36630. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:17

Jaj de jó lenne, ha tudnál kérni!

:-)

36630. móré zsuzsa (válaszként erre: 36628. - Erika62)
2009. febr. 12. 19:15
nem kértem azt holnap akarok kérni . mire vége volt a szakács mindig el ment már haza és a váltó meg nem tudta miről van szó .
36629. Jakata (válaszként erre: 36627. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:13

Szia!

Milyen tovabbkepzesre jarsz?

36628. erika62 (válaszként erre: 36626. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:13
Receptet is kértél tőle?
36627. móré zsuzsa (válaszként erre: 36625. - Tundek)
2009. febr. 12. 19:12
áprilisban van a vége a 90 napnak. csak a továbbképzésnek van holnap vége.és a jó kajáknak.
2009. febr. 12. 19:09
és képzeld tünde még a szakács is ezzel a fogyó kúrával fogyótt azért is főzőt nekünk ilyen finniket külön volt sarok ,és páran meg is kérdezték miért vagyunk külön koszton.
36625. tundek (válaszként erre: 36622. - Móré zsuzsa)
2009. febr. 12. 19:07
hát maradj még már nemsokára vége a 90 napnak.
36624. tundek (válaszként erre: 36620. - Kovkor)
2009. febr. 12. 19:07
Szia Kornélka kisfiam
36623. tundek
2009. febr. 12. 19:06
Most nézem hát nem sok 3 év van köztünk annyi idős vagy mint Apa
36622. móré zsuzsa (válaszként erre: 36617. - Tundek)
2009. febr. 12. 19:05
hát jó is csak holnap vége. és utána majd én főzők magamnak, de olyan jókat biztosan nem tudok mint ez a szakács.
36621. tundek (válaszként erre: 36619. - Jakata)
2009. febr. 12. 19:05

korán kezdtem már 19 évesen megvolt Ati 21 éves voltam mikor Gábor született.

Ati most 16 Gábor 14

Hát az biztos, hogy nem lesz egyszerű de valahogy lassan majd megcsinálod.

36620. kovkor (válaszként erre: 36618. - Tundek)
2009. febr. 12. 19:03
Csóki Tündi mama:)
36619. Jakata (válaszként erre: 36614. - Tundek)
Takarithatok,azt gondoltam hamarabb vegeznek.Nehez lesz egy 2 eves csoppseg mellett.Neked mar jo nagyok a gyerekeid,pedig fiatalabb vagy mint en.
36618. tundek
Anisz nem tudom merre vagy de nemrég mérlegeltél nagyon ügyes vagy. Már csak 1 kiló és rajtcél győzelemmel zársz.
36617. tundek
2009. febr. 12. 19:02
Szia Zsuzsi milyen jó, hogy ilyen klasszakat főznek nektek
2009. febr. 12. 19:01

helló mindenkinek!

A mai napot is túl éltem. És a szakács is jót főzőt. a továbbképzésen ma egészen jó dolgokat mondtak. ma szója granulát volt a tésztán de ,hogy volt meg csinálva azt nem tudom el mondani csak azt, hogy nagyon finni volt

36615. tundek (válaszként erre: 36610. - Erika62)
2009. febr. 12. 18:59

nem de aki adta azt mondta fini nem lehet rossz majd kipróbálom csak ő azt mondta, hogy ne francia alapot, hanem csemegeubit daraboljak bele.

Fehérje napra.

36614. tundek (válaszként erre: 36609. - Jakata)
2009. febr. 12. 18:55
Lehet majd takarítani.
36613. tundek (válaszként erre: 36608. - Vicza)
2009. febr. 12. 18:55
leírtam.
36612. tundek
2009. febr. 12. 18:54

Mandulás banángolyó

Hidegen melegen finom, aki édesszájú tegyen bele édesítőt mert magában nem túl édes.

Hozzávalók:

banán

kókuszreszelék

mandula

meggy befőtt

fahéj

édesítőszer

a banánokat villával össze kell törni, és durvára darált mandulával,kókuszreszelékkel, fahéjjal, édesítővel öszzekeverni.

Kicsit hűtőbe tenni, hogy összeérjen és gombócokat lehessen belőle formázni, a gombócok közepébe 1 szem meggyet kell rakni.

Sütőlapra kell a gombócokat tenni és finomra darált mandulával és fahéjjal megszórni. 160 fokra melegített sütőben 20 perc alatt elkészül. Kb akkora gombócokat kell belőle csinálni mint egy normál kókuszgolyó.

36611. Jakata
2009. febr. 12. 18:51

Szia Vicza!

Udv.az ujrakezdok taboraban!Gratulalok a 66.5 kilohoz!!

36610. erika62 (válaszként erre: 36604. - Tundek)
2009. febr. 12. 18:49

Hű ez nagyon fincsi lehet, Te próbáltad már?

Milyen napra lehet ezt enni?

36609. Jakata (válaszként erre: 36605. - Tundek)
2009. febr. 12. 18:49

Itt voltak egesz delelott,most elmentek,de nemsokara jonnek vissza.

Eleg nagy a felfordulas!Tiszta por minden!!

36608. Vicza (válaszként erre: 36607. - Tundek)
2009. febr. 12. 18:46
írd le légyszi!!! Holnap gyüminap...és tartok tőle erősen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook