Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
Kedden megcsinálom, ez istenien hangzik!
Te elkészitetted már?
Hülye kérdés, de mennyi idő alatt van kész? Este mikor hazaérek sok mindent kell csinálnom, s nem igazán szeretek sokáig főzöcskézni.
Csirke különleges mártásban
Hozzávalók: - csirkehús - 1 nagydobozos tejföl - majonéz - ketchup - mustár - csirke fűszersó - trappista sajt
Hozzávalók:
- csirkehús
- 1 nagydobozos tejföl
- majonéz
- ketchup
- mustár
- csirke fűszersó
- trappista sajt
Elkészítés:
A húst alaposan megtisztítom. Belerakom egy a hús mennyiségének megfelelő tepsibe. Szépen elrendezem, hogy majd könnyedén el tudjam kenni az összekevert ketchupös – mustáros - majonézes - tejfölös mártással.
Mártás készítése:
A nagy dobozos tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadom a majonézt, a 3-4 evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt.
Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a fűszersóval beszórt csirkehúson. Tetejét megszórom reszelt sajttal. Zsiradékot nem kell rakni alá, mert a tejföl, majonéz, ketchup, mustár enged magából eleget. Azért különleges mártásban a neve mert: az előbb felsoroltak egy nagyon pikáns mártássá főnek / sülnek össze. A húst puhulásáig fólia alatt sütöm, majd megpirítom a tetejét.
Rizzsel, főt vagy sült burgonyával tálalom.
Köszi, szerencsére jól vannak, kutya bajuk.:-)
jajj, ne keseríts el, nem eszem én olyan sokat, csak örülök, hogy ehetem a kedvenc kajáimat.:-)
Túrós tészta, krumplis tészta, rakott krumpli, de inkább nem sorolom most, oké?:-)próbálok odafigyelni, de hamarosan kezdem megint, nem várok olyan sokat.
Erika anyu is nagyon szorit :-))))))))!
Sokszor puszilom, és nagy nagy boldogságot!
Ja igen egy tigristől távol is kell tartani magát minden pasinak hihihihihihi!
Hát hallod, ahogy nekünk is osztogatod itt a feketét, szigorúan, úgy el tudom képzelni, hogy félt tőled.:-D:-))) na jó, csak viccelek.:-)
Azért vele ne légy ilyen szigorú.:-))
Sült alma
Hozzávalók: 1 nagy alma, pár szem dió, 3 gramm vaj, 2 szem barna kockacukor
Hozzávalók: 1 nagy alma, pár szem dió, 3 gramm vaj, 2 szem barna kockacukor
Elkészítése: A kivájt magház helyére helyezem az darabolt diót, ráteszem a vajat, és rászóróm a darabokra tört kockacukrot. Szendvicssütőben 40 percig sütöm. A tetején a citromlevél dísz, de nagyon finom ízesítő is.
Könnyű, finom vacsora, desszertnek is kitűnő.
Rendicsek, de azért ne vidd túlzásba a kiélést, mert akkor majd szomorú leszel, hogy milyen sokról indulsz! Én tovább csinálom, teljesen hozzászoktam és a tea is, amit iszom, ugy néz ki (legalábbis egyenlőre) segit.
Gyerkőcök hogy vannak?
Szia!!:-) Köszönöm, jól vagyok, most kiélem magam, hogy ehetek olyan kajákat, amiket a diéta alatt nem szabad.:-))
ha majd jól kiéltem magamat, akkor utána csatlakozom és kezdem újra veletek.:-)
Sült csirke kólával
Hozzávalók: 1 egész csirke felvágva, 2 és 1/2 kanál hagymaleves por , 1 pohár kóla, 1 mélyebb tepsi
Hozzávalók:
1 egész csirke felvágva, 2 és 1/2 kanál hagymaleves por , 1 pohár kóla, 1 mélyebb tepsi
Elkészítése:
A tepsibe elhelyezzük a felvágott csirkét, rászórjuk a hagymaleves port, majd ráöntünk vizet, annyit, hogy félig ellepje a csirkét, majd ráöntjük a kólát. Ezt sütőben 220 fokon sütjük, közben a csirkét megforgatjuk, hogy mindkét oldala meg legyen sülve.
Szia!!!!
Hogy vagy, hogy telt a nap? Jaj de jó, hogy itt vagy!
Banánleves
Hozzávalók: fél fej vöröshagyma, 1 teáskanál vaj, fél gerezd fokhagyma, fél teáskanál curry, 1 banán, 1 teáskanál vegeta, 2 dl víz, 1 evőkanál tejszín, 1 kis pisztáciareszelék (kb. 2 kanál)
Elkészítés:
1. Nagyon apróra vágjuk a hagymát, és a zúzott fokhagymával együtt, üvegesre dinszteljük a vajon. Megszórjuk a curryvel.
2. Kb. 1 cm széles karikákra vágjuk a banánt, és kicsit megforgatjuk a hagymán.
3. Felöntjük a vízzel és rászórjuk a vegetát. Rövid ideig főzzük.
4. Majd az egészet turmixoljuk, besűrítjük, és hozzáadjuk a tejszínt. A tálalásnál diszítésképpen a tetejére szórjuk a pisztáciát.
Szia!
Látom nagyon szenvedtek, de kitartást én holnap gyümizek és hétfőn VIZ!!!! Sokat gondoltam mindenkire akik gyümiznek és vizeznek!
Mindjárt vége a napnak, csak ügyesen tovább, kitartást!