Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kapribogyós csirkemell recept

Kapribogyós csirkemell recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kapribogyós csirkemell hozzávalói:
4 főre:
1 kg csirkemell
liszt
vaj
olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
kis üveg kapribogyó
3 db citrom
1 csomó petrezselyemzöld

bors


Kapribogyós csirkemell

A Kapribogyós csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk.Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson. Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is,majd felforrósítjuk. Ezután a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húst és a serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, mehet bele a kapribogyó és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel.

Gyors, könnyű, kellemesen aromás húsétel.


Kategória: Húsételek receptjei


A kapribogyós csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook