Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bakonyi húsos leves recept

Bakonyi húsos leves recept

A Bakonyi húsos leves hozzávalói:
: 2 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj
50 dkg marhalábszár
só, pirospaprika, őrölt bors
40 dkg burgonya
zeller
1 evőkanál paradicsompüré
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna


A Bakonyi húsos leves elkészítési módja:
A felvágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a felkockázott húst is rádobjuk. Amíg ki nem fehéredik, addig sütjük, megsózzuk, és paprikával meghintjük, a paradicsompürét pedig belekeverjük. Ezután kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, és a húst félpuhára főzzük. Ekkor a felkockázott burgonyát és a megtisztított zellert is beletesszük, és együtt megfőzzük. Majd borssal és babérral fűszerezzük. Végül az összezúzott fokhagymát is belekeverjük, a tejföllel gazdagítjuk. A ropogósra sütött szalonnaszeleteket a tetejére fektetve kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. márc. 16. 21:20
A bakonyi húsos leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook